MED2710BAF0F67C44ECAE759C06C042C96E

Välplanerad och stilren studioetta i populära Porslinskvarteren

Gustavsberg

Stig Lindbergs Gata 17A

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,758 inkl värme och kallvatten
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea25 kvm
Biarea8 kvm
LägenhetsnummerE-1007
Byggår1930 (2017)
Driftskostnad350 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,795,000

Tuff lägenhet med högt i tak, ca 3,42 m och rymlig terrass i söderläge. Bevarade industridetaljer ger lägenheten karaktär och atmosfär utöver det vanliga. Välutrustat stilsäkert kök i öppen planlösning med plats för både soffgrupp och matbord. Sovloft om ca 8 kvm. Fräscht badrum med tvättpelare. Lägenheten utstrålar ljus, rymd och bjuder på en härlig industriell känsla som man slås av redan när man kliver in i trapphuset.

Om området

Gustavsbergs Porslinskvarter är en unik stadsdel med ett rikt kulturarv och många intressanta byggnader. Här har du nära till både Stockholms city och skärgården. Området runt hamnen är vackert som det är redan idag, med småbåtsliv och skärgårdskänsla - men utvecklas med fler restauranger, butiker, parker och strandpromenad. Här finns också gästbrygga för båtburna gäster och möjlighet till egen båtplats. Sommartid kan man ta ångbåten till Nybrokajen. I Gustavsberg finns också Ekvallens idrottsplats, en skatepark, förstklassig ridskola och Gustavsbergsbadet. I området finns bra service, skolor och förskolor.

Kommunikation

Goda kommunikationer
Från Gustavsberg tar du dig in till Slussen med buss på ca 25 minuter. Närmsta busshållplats är Kvarnhjulet, ca 2-3 minuters gång från bostaden. Med bil tar det dig ca 20 minuter.

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Hamn där det finns vårdcentral, apotek, tandläkare, gym, kvartersbutiker m.m. Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik.

Parkering

Garage finns med anslutning från hiss eller trappor, en parkeringsplats kostar ca 950 kr/mån. Utöver det finns gratis parkering i området med 4-timmars p-skiva.

Bilder

Välplanerad studioetta

Härlig sällskapsdel

Terrass för skönt häng med gott om platser

Stilrent och välutrustat kök

Trappstege upp till 8 kvm loft

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Arkitektoniskt intressant inredning med synliga balkar, pelare och rör samt detaljer i svart stål. Genomgående tidlösa materialval av hög kvalitet. Interiörmässigt går färgerna i vitt, grått och svart med ekparkett som bas. Terrass och stora fönster i söderläge gör att lägenheten har ett fantastiskt ljusflöde. Hiss ger enkel access till föreningens stora takterrass som bjuder på bästa solläge och underbar utsikt över vatten, hamnområde och natur. Lägenheterna i Fabrikshuset är tysta och välisolerade och erbjuder ett unikt sjönära boende i en anrik industribyggnad.
Antal rum
1 rum
Boarea
25 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Hall med gott om plats för klädavhängning och garderobsvägg. Snyggt klinkergolv och vita väggar.
Badrum
Rymligt helkaklat badrum med golv-värme, handduks-tork, tvättmaskin och torktumlare från 2017.
Kök
Välutrustat kök med grå skåpluckor, häll, ugn. mikro, diskmaskin och köksfläkt. Alla maskiner från 2017.
Sovloft
Trapp i gråmålat stål, ett smycke i sig, leder upp till sovloftet som är ca 8 kvm.
Vardagsrum
Ljust lättmöblerat vardagsrum som har plats för både soffgrupp och matbord. Högt i tak, vitmålade väggar, en del i puts, fönsterbrädor i betong och snyggt parkettgolv.
Uteplats
Rymlig möblerbar uteplats i rakt söderläge blir en extra sällskapsdel om sommaren.
Parkering
Garage finns med anslutning från hiss eller trappor, en parkeringsplats kostar ca 950 kr/mån. Utöver det finns gratis parkering i området med 4-timmars p-skiva.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning av våningsplan
Entréplan
Pris
SEK 1,795,000 utgångspris
Avgift
SEK 1,758 inkl värme och kallvatten
Driftskostnad
SEK 4,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
VA
SEK 1,200
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.1997 %
Andel av årsavgiften
0.2 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1930 (2017)
Byggnadsår kommentar
Ombyggnadsår 2014-2018
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburna radiatorer
Ventilation
Mekanisk med värmeåtervinning
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
4-glas
Övriga byggnader
Stor gemensam takterrass
Tvättstuga, barnvagnsförråd, cykelförråd i källarplan
Förråd som tillhör lägenheten i källaren
Parkering i garage.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Källarförråd tillhör lägenheten som nås antingen med hiss eller trappa.
Alla medlemmar har rätt att nyttja den gemensamma delen av takterrassen. Möjligt att boka en privat del vid exempelvis tillställningar.
Förening
Namn
Brf Fabrikshuset
Om föreningen
Välkommen till Brf Fabrikshuset. Som ett brett, högt och ståtligt flaggskepp står Fabrikshuset mitt i den nya stadsdelen Porslinskvarteren. Fabrikshuset uppfördes ursprungligen på 30-talet för tillverkandet av sanitetsporslin. Sedan några år tillbaka påbörjades renoveringen med ett arkitektoniskt fokus på klassisk industri med högt i tak, betongpelare och stora fönsterpartier. Trapphus och entréer med bevarad industrikänsla i form av rätt belysning, golv och trappor i betong med svetsade räcken och handledare. Resultatet blev vackra industribostäder med studiokänsla. Att sedan låta takterrassen bli gemensam gör boendet genialiskt komplett. Fabrikshuset har kompletterats med Lanterninhuset och i dag består Brf Fabrikshuset av 260 lägenheter. Alla i föreningen har tillgång till den gemensamma takterrassen med utsikt över Gustavsbergs hamn och Farsta Slottsvik. Här har föreningen placerat utemöbler och det är tillåtet med gasolgrillning.

Ekonomi: Kostnad för hushållsel, uppvärmning av varmvatten, Kabel-TV samt hemförsäkring ingår ej i årsavgift. Varje lägenhet har individuell mätning för förbrukning av varmvatten och debiteras efter faktisk förbrukning. Reglering av den kostnaden samt el görs i efterhand upp mellan köpare och säljare.

Gemensam tvättstuga finns, 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt 1 mangel.

Föreningen tillhör GA:62 som består av körbara kommunikationsytor och trappor. Garaget delas med fler bostadsrättsföreningar. Föreningens andel är 100 platser f.n.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
260
Tv och bredband
Internet är framdraget genom fiber. Lägenhetsinnehavaren väljer själv operatör för internet och Kabel-TV och detta betalas separat.
Parkering
Garage finns med direkt anslutning från byggnaden med hiss. En parkeringsplats kostar ca 950 kr/mån. Separat kö kan förekomma.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 457
Övrigt
Långfristiga skulder enligt årsredovisning 2019 uppgår till 169.984.000 kr vilket gör ca 11.586 kr i lån/kvm boyta.
Föreningen har även 476 kvm lokalyta som beräknas ge en hyresintäkt på 648 500kr.

Karta

Gustavsberg

Stig Lindbergs Gata 17A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg