190

Stuvsta, Stuvsta

Stationsvägen 32 2tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,329
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea75.2 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer45-2082--1-434-2
Byggår1961
Driftskostnad667 kr/månad

Välkomna till denna ljusa och smakfullt inredda lägenhet med generösa ljusinsläpp från två väderstreck. Lägenheten är ursprungligen en trea men är omgjord till en fyra. Läget är insynsskyddat och det tar bara 3 min att promenera till Stuvsta Centrum med pendeltåg, bussar, affärer och restauranger samt full service. Ljust och trevligt vardagsrum, Nytt kök från 2019 med matplats. Tre rymliga sovrum. Bra förvaring i Stor klädkammare, garderober och källarförråd. Stambytt och stabil HSB förening med låg belåning, där stora påkostade renoveringar är utförda. Gemensam uteplats på baksidan med grill. P-platser finns att hyra i föreningen med el.

För enskild visning, vänligen kontakta mäklaren på fredrik.edsberg@husmanhagberg.se.

Om området

Stuvsta är ett naturskönt område med närhet till skog samt Långsjön, som utgör en gräns mellan Stockholm och Huddinge kommun. Det finns en anlagd promenadväg runt sjön med asfalt, grus och gångbroar, vilket ger perfekta promenadstråk för hundägare samt barnfamiljer. Långsjön erbjuder bad på sommartid och skridskoåkning vintertid, när isen bär. El-ljusspår med flera slingor finns i närliggande Älvsjöskogen. I Skeppsmyreparken, som är en av Huddinges mest anrika parker, finns aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Lekplatser, fotbollsmål, boulebanor, utegym och basketplan är bara några av dem. Stuvsta är ett särskilt attraktivt område för pendlare med sin närhet till stationen. 1917 byggdes Stuvstas stationshus, som fortfarande finns kvar. Något år senare var det en av landets största stationer avseende passagerarantal. Området erbjuder flertal skolor, från lågstadienivå upp till gymnasienivå. I Stuvsta centrum finns vårdcentral, apoteket Kronans Droghandel, Pressboden, First Class fitness, frisörsalong, konditori, klädbutiken Happy life, Daisy's, pizzerior, sushirestaurang, blomsterhandel, Ica, djuraffär och ett antal andra butiker. Stuvsta centrum, som det ser ut idag, byggdes 1985-87.

Kommunikation

Pendeltåget som går mellan Märsta och Södertälje. Buss 703, 705, 710 till Solgård, Sörskogen, Fruängen och Skärholmen. Nattbussarna 792 mellan Skärholmen och Balingsnäs samt buss 971 till Källbrink och Huddinge C stannar också i Stuvsta.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar lejonet
Energideklaration
Årsredovisning Lejonet 2018 (3)
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Fin lägenhet i centrala Stuvsta. Närhet till service i form av matbutik, bank, vårdcentral, apotek, kommunikationer, skolor mm. Stambytt förening med mycket god ekonomi.

HALL
Delvis möblerbar hall med laminatgolv och ljust målade väggar. Plats för ytterkläder och en rymlig klädkammare med bra förvaring.

DUSCHRUM
Stambytt duschrum från 2002-2003. Klinkergolv och helkaklade väggar. Här finns duschplats, tvättmaskin, toalett, tvättställ och handdukstork.

KÖK
Nytt fint kök (2019) med gott om förvaringsmöjligheter samt bra arbetsytor. Laminatgolv och ljust målade väggar. Elspis med glashäll och spisfläkt samt varmluftsugn, kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Matplats vid ett stort fönster.

VARDAGSRUM
Ljust och trivsamt vardagsrum med laminatgolv och ljust målade väggar. Ursprungligen har sovrum 3 varit en del av vardagsrummet. Lätt att ta ner väggen och återställa eller sätta in skjutdörrar.

SOVRUM 1
Stort ljust sovrum med bra förvaring i dubbelgarderob med skjutdörrar. Fönster med bra ljusinsläpp.

SOVRUM 2
Stort ljust sovrum med plats för garderober och dubbelsäng. Fönster med bra ljusinsläpp och begränsad insyn. Ca 10 kvm.

SOVRUM 3
Har ursprungligen varit en del av vardagsrummet. Utgång till balkongen.

BALKONG
Balkong mot öster med förmiddagssol.

Sammanfattningsvis ett mycket fräscht och trivsamt boende nära till allt.

Se mer på föreningens hemsida; brflejonet.webnode.se
Antal rum
4 rum
Boarea
75.2 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 4,329
Driftskostnad
SEK 8,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 5,500
Försäkring
SEK 2,500
Beräknat antal personer
4
Andel i föreningen
3.13931 %
Andel av årsavgiften
3.13931 %
Reparationsfond
SEK 4,837
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 2/25/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
119 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
123 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Rymligt källarförråd (1.7x2.4 meter) dvs ca 4 kvm hör till lägenheten
Förening
Namn
Brf Lejonet
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Lejonet äger fastigheten Lejonet 17 och på vilken föreningens byggnader uppfördes 1961.

Nedan är taget bostadsrättsföreningen Lejonet i Stuvstas egen hemsida: brflejonet.webnode.se

I Huddinge kommun strax söder om Stockholm ligger Stuvsta. Stuvsta består mest av villor och trädgårdar. Centrum som är relativt litet har få flerfamiljsbostadshus men ett av dom är Brf Lejonet som bildades 1958 och har till ändamål att i fastigheten Lejonet 17 upplåta bostadslägenheter för permanent boende och lokaler åt våra medlemmar. Föreningens byggnader uppfördes år 1961 och föreningen är lagfaren ägare till fastigheten (tomten). Föreningen har 34 lägenheter och två hyreslokaler. Bostadsrättsföreningen Lejonet är en s.k. äkta förening.

Värme: Föreningen är ansluten till fjärrvärme och alla lägenheter har under 2018/2019 fått nya termostater. Detta kommer innebära lägre uppvärmningskostnader för föreningen och att alla boende kan reglera sin egen värme. Termostatens max-läge ger ca 21° C i lägenheten.
Uppföljning av fjärrvärmeförbrukning kommer ske kontinuerligt från och med februari 2019.

Parkering: Föreningen har 41 parkeringsplatser som kostar 250 kr/mån. Alla p-platser är för närvarande bokade men några blir lediga i maj 2019. Kontakta styrelsen om du vill ställa dig i kö. Trots snöras-skydd på det nya taket kan det vid stora snömängder rasa ned snö på bilar som står parkerade längs huskroppen. Parkera därför en bit ut från väggen om det har kommit mycket snö och vädret växlar om till plusgrader.

Sopor: Hushållssopor slängs i de sophus som finns utanför elbutiken och utanför 32:ans port. Sopor för källsortering och mindre grovsopor lämnas i sophuset på gården. Om det är fullt i källsorteringen så avvakta tills det är tömt eller gå ned till Skeppsmyreparkens återvinningsstation. Att lämna dina sopor på golvet blir mycket dyrt för föreningen.
OBS! elavfall ingår ej i vår avgift och ej heller större skrymmande avfall (ex säng). Släng ej detta i grovsopkärlet då det blir mycket dyrt för föreningen.

Tvättstuga: Föreningen har två tvättstugor med två maskiner i varje. I den ena tvättstugan finns det torkskåp, och i den andra är det torktumlare och torkrum. Tvättstugan ligger i källaren och bokning sker på bokningslistorna utanför. Glöm inte att städa efter dig så att nästa person finner tvättstugan i samma skick som du själv skulle vilja finna den i. Om städartiklarna till tvättstugan tar slut kan man kontakta styrelsen som försöker fylla på vid nästa bästa tillfälle. Man kan även handla själv och lämna kvitto och bankkonto uppgifter till styrelsen så blir man ersatt för sina utlägg.

Städning: Städning sker av TW Rent en gång i veckan. Vid synpunkter på städningen så kontakta styrelsen så för vi dialogen med entreprenaden.

Föreningen har gemensam höst- och vårstädning av gården och parkeringen med fika eller korvgrillning.

Trapphusen: Trapphusen är gemensamma utrymmen och det är inte tillåtet att ställa saker i trapphusen. De måste vara framkomliga vid en eventuell brand. Dörrmattor försvårar städningen och de ska därför vara på insidan av din egen ytterdörr.

Boendemiljö
Vi tillsammans skapar den boendemiljö vi själva vill ha. Tänk på dina grannar genom att visa hänsyn och omtanke. Rökning på balkonger och i närheten av fönster (ventilation) är det vanligaste klagomålet men även högljudda fester.

Alla uppmanas att inte röka så det stör andra samt att tänka på ljudvolymen, framförallt efter kl. 22.00.

Ventilation och fönster: Alla lägenheter fick nya fönster 2012 med spaltventiler upptill för friskluft. Under 2017 gjordes en rengöring och injustering av ventilationen för att uppnå bästa möjliga ventilation. Väggventiler rengjordes och flöden (hur öppen ventilen är) för frånluften justerades.

Grundprincipen för ventilationen i våra lägenheter är att det kommer in "ren" luft utifrån via friskluftventiler som sitter i flertalet fönster. För att luften ska komma in sugs "smutsig" luft ut genom de frånluftsventiler som finns i framför allt kök och badrum. Man ska ha ett s.k. undertryck inne i lägenheten så att luft konstant rör sig in utifrån och ut via frånluftsventiler. Uppe på vinden finns en ventilationsanläggning med mekaniska fläktar som skapar detta sug via kanalerna till frånluftsventilerna i våra lägenheter. Luftkanalerna är gemensamma för oss alla oavsett om de går till badrum, kök eller andra rum. Ej separata kökskanaler.

Om friskluftsventilerna i fönsterna är stängda kan bakdrag uppstå och "smutsig" luft kan då dras in i din lägenhet från frånluftsventilerna. Se därför alltid till att friskluftsventilerna i fönstren är öppna. På vintern då det kan vara väldigt kallt ute kan man få kallras och ventilerna går då att stänga till hälften för att det inte ska bli för kallt i rummet.

Köksfläktar: Även efter injusteringen av ventilationen har vi fortsatta problem med matos och lukt i flera lägenheter. Alla medlemmar uppmanas att se till att om man har en köksfläkt så ska denna inte vara monterad till, dikt an eller nära köksventilen då matoset trycks in i frånluftskanalen och skapar ett övertryck inuti kanalen som resulterar i att "smutsig" luft med matos och lukt trycks ut i andras lägenheter.

Kolfilterfläktar är tillåtna att ha installerade då de re-cirkulerar luften och renar den genom kolfiltret men de ska inte vara anslutna till någon ventilation. Den frånluftsventil som finns i köket ska vara helt fristående från kolfilterfläkten.

Moderna kolfilterfläktar kan ha en stos där man kan koppla på ett fläktrör eller dylikt för att rikta luftströmmen så att inte luften hamnar inne i ett köksskåp utan kan riktas ut i köket igen.

Om ett fläktrör eller en flexislang från kolfilterfläkten finns ska den helst sluta så långt bort från kökets frånluftsventil som möjligt. Om kolfilterfläkten är monterad under/i närheten av frånluftsventilen måste denna sluta med ett minimum om 30 cm från frånluftsventilen och inte riktad mot ventilen.

Det är även viktigt att fläktröret inte byggs för med ett teleskoprör eller annat för att döljas då effekten blir densamma som om fläkten anslöts till ventilen. Den "smutsiga" luften har ingenstans att ta vägen utan trycks ut i frånluftskanalen och sen in i grannarnas sovrum.
Om man känner sig osäker på om sin egen fläkt är ansluten på rätt sätt så kan man kontakta styrelsen som kan ge råd och vägledning.

Föreningens uteplats på gården är öppen för alla. På vårstädningen ställer vi ut möbler och grill. Uteplatsen går inte att boka utan vi delar på den och det finns två bord om man är flera sällskap.

Vi har ingen entreprenad som klipper gräset utan var och en får gärna hjälpa till under sommarhalvåret. Gräsklippare finns i sophuset på gården.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
34
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
ComHem bredband 250 mbit och tv, basutbud.
Parkering
41 p-platser, 250 kr/mån. Med reservation för kö.
Renoveringar
-Tak och fasad renovering samt tilläggsisolering av fasad år 2016-2017.
- Två nya tvättmaskiner installerades i gemensamma tvättstugan år 2016.
- Alla stammar spolades i fastigheten år 2017.
- Snörasskydd 2017
- Fönsterbyte hela fastigheten år 2012
-Ombyggnad av lokal till lägenhet år 2012
- Byte av värmeväxlare 2010.
- Dränering runt fastigheten 2010.
- Asfaltering av hela parkeringen 2010.
- Nytt sophämtningssystem 2009.
- Tilläggsisolering av vind 2009.
- Åtgärder ventilation 2007.
- Iordningställande av cykelrum 2007.
- Uppgradering av kabel-tv 2006.
- Renovering av balkonger 2005.
- Byte av belysning 2004 samt målning av källargångar 2004.
- Asfaltering av baksidan och framför elbutiken 2004.
- Målning av trapphus 2003.
- Målning av tvättstuga och torkrummet 2002.
- Stambyte för spill-, kall,- och varmvatten, nyinstallation av tappvarmvattencirkulatorn, byte av värmestamventiler samt ombyggnad av badrum 2002-2003.
Ekonomi
Inga avgiftshöjningar för 2018. Se mer sid 3 i bifogad årsredovisning.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja. Fastigheten Lejonet 17.
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Stuvsta Stuvsta

Stationsvägen 32 2tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg