190
MED4A12AD9CE510495E957D34B8863D8593

Enplanshus på populära fågelvägarna!

KlarlagtKommande®

Sösdala, Sösdala

Fakta

Boarea120 kvm
Tomtarea1,050 kvm

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Inom kort kommer det finns möjlighet att förvärva detta välhållna enplanshuset på populära fågelvägarna. 3 sovrum och två badrum på ett plan, tydlig dag och natt del med både stort kök och vardagsrum. Kontakta oss redan idag för att få mer information.

Om området

Sösdala uppstod och utvecklades som ett stationssamhälle vid södra stambanan. Samhällets centrala delar har fått behålla mycket av sin karaktär och är därför kulturhistoriskt intressant. Vannaröds slott med fin slottspark ligger i byn.

Sösdala har ca 1 700 invånare. Omgivningarna består av natursköna områden med både skog och lantbrukslandskap. Skåneleden sträcker sig utanför samhället vilket gör det enkelt att kliva på för en dagsvandring eller liknande. Det finns en fin badplats samt sommarcafé vid Bosarpssjön som ligger en dryg mil från samhället.

Kommunikation

Tågstopp med Pågatåg på sträckan Hässleholm - Malmö. Till Sösdala reser man med tåg från Malmö på ca 55 min, från Lund ca 35 min och från Hässleholm ca 10 min. Med bilen tar du dig enkelt ut på väg 23 med en restid till Malmö på en knapp timme.

Närservice

Sösdala har god service med låg-, mellan- och högstadieskola. Det finns även förskolor varav en miljöcertifierad som invigdes våren 2019. I sösdala finns även Ica-butik, vårdcentral, frisör, bibliotek och några små butiker såsom klädesbutik. På torget finns även Returskafferiet, Sösdalas egen "saluhall", som säljer närproducerade produkter samt har café och pizzakvällar då och då. Sösdala Art & Design Room som visar några av skånes konstnärer och möbeldeginers.

I gamla Sösdala finns bryggbutiken som har ölprovning och prisbelönt öl.

I Sösdala finns ett aktivt föreningsliv med fotbollsklubben Sösdala IF, Sösdalaortens Ryttarförening och brottarklubben Sösdala BK.

Övrigt

Strax söder om Sösdala ligger Vätteryds gravfält med stensättningar från yngre järnåldern.

I byn finns en aktiv byaförening som uppdaterar om vad som händer i byn. Föreningen nås via hemsidan www. sosdala.com.

Information uppdaterad 2020-08-06.

Viktiga dokument & länkar

Klarlagt
Kommande

Bilder

Fasadbild

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg