190
MED4EFB47CE17B348A69E189015673636D7

Ljus och smakfullt uppdaterad familjevilla!

Såld!

Vaggeryd

Sörgärdsgatan 4


Såld!
Slutpris: SEK 2,210,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Varmt välkomna till Sörgärdsgatan 4 i Vaggeryd!

Nu finns ett ypperligt tillfälle att förvärva en villa med hög trivselfaktor om fem rum och kök där flera av de stora renoveringarna redan utförts såsom exempelvis takbyte, fönsterbyte, kök och duschrum. Smidigt uppvärmningssystem via luft/vatten och dessutom finns vattenburen golvvärme indraget på entréplan.

Vidare in i huset knyter en hall ihop våningsplanets rum och genom kök och sällskapsytor bildas ett trevligt flöde. Ett väl tilltaget kök i stilrent utförande anno 2018 stoltserar med öppen planlösning mot matsal och vardagsrum. Därtill finns ett trevligt inglasat uterum i soligt läge. En våning upp finns den privata sfären i form av tre sovrum och badrum. En trappa ner finns ett praktiskt källarplan där goda förvaringsutrymmen samsas med tvättstuga och möjlighet till ett extra sovrum eller som i det här fallet ett gym. Här finns även garage med plats för både bil och cyklar.

Utöver välplanerade kvadratmeter erbjuds en härlig trädgårdstomt med barnvänliga gräsytor omgärdade av fruktträd, bärbuskar och möjlighet till odling. På Sörgärdsgatan bor du med allt som vardagen kräver så som skola, förskola, kommunikationer, familjecentral och centrums utbud på bekvämt avstånd. Sammantaget ett trivsamt boende i gott skick redo för nästa familj att trivas i!

Attraktiva Vaggeryd är en populär kommun ca 25 min med bil från Jönköping. Skolor, goda kommunikationer och ett levande samhälle gör att allt fler söker sig till denna barnvänliga kommun.

Varmt välkomna på visning!

Om området

Lugnt och familjevänligt bostadsområde med närhet till förskola och skola. I närområdet finns populär lekpark och fina promenadstråk längs med Lagan som kantas av bryggor och badplatser. Närhet till natur och skog.

Vaggeryd som kommun och ort ökar allt mer i popularitet. De goda kommunikationsmöjligheterna till Jönköping och Värnamo samt ett levande samhälle utan att göra avkall på det naturnära läget sägs bidra till denna effekt. Oavsett vad som lockar varje enskild person finns något för alla.

Kommunikation

Bra kommunikationer med både buss och tåg. Se www.jlt.se. Närhet till Jönköping och Värnamo, ca 25 minuter med bil.

Närservice

I Vaggeryds centrum finns all tänkbar service så som mataffärer, butiker, restauranger och banker. Här finns även sim- och sporthall, nybyggd familjecentral samt station för tåg och buss.

Parkering

Garage i källare samt uppfart med plats för parkering. I garaget finns elcentral framdragen för eventuell påkoppling av laddstolpe.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea105 kvm
Biarea70 kvm
Tomtarea1,257 kvm
Byggår1955
Driftskostnad3,081 kr/månad

Bilder

Välkommen till Sörgärdsgatan 4!

Hall

Stilrent kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 3 sovrum
Boarea
105 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
70 kvm
Hall
En ljus hall välkomnar med plats för både förvaring av ytterkläder och möblemang. Mönstrad tapet ovan vitmålade bröstpanel samt vinylgolv.
Kök
Rymligt kök med fint ljusinsläpp och öppen planlösning mot matsal. Köket renoverades under 2018 och är utrustat med kyl och frys, ugn i ergonomisk höjd, rejäl diskho, diskmaskin och extra bred induktionshäll med fläkt. Bra arbetsytor på bänkskiva av valnöt och därtill finns även goda förvaringsmöjligheter. Vinylgolv, målade väggar och framtagen tegelvägg vid murstock.
Matsal
Den väl tilltagna matplatsen gränsar direkt till köket i en öppen planlösning. Här finns plats för stort matbord och förvaringsmöbel. Målade väggar samt parkettgolv av ek. Genom vackra pardörrar nås inglasat uterum med yta för soffgrupp. Utgång till insynsskyddad, stenlagd uteplats.
Vardagsrum
Trivsamt vardagsrum med plats för soffgrupp, bord och mediamöbel. Målade väggar samt klassiskt parkettgolv av ek.
Duschrum
I direkt anslutning till hallen ligger det helkaklade duschrummet. Smart nyttjat där man fått plats med allt. Dusch bakom vikvägg av glas, vägghängd toalettstol, tvättställ med kommod och tillhörande spegel med belysning samt handdukstork. Ett fönster ger rummet naturligt dagsljus. Elektrisk golvvärme.
Hall - övre plan
Ett luftigt trapphus med vitmålad panel och vit och gråmålad trappa tar oss till övre plan där en ljus hall möter upp med ingång till tre sovrum och ytterligare ett badrum.
Sovrum 1
Större sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns även en rymlig klädkammare. Gråmålade väggar samt tapetserad fondtapet.
Sovrum 2
Sovrum lämpligt som barnrum med yta för säng, sängbord och exempelvis skrivbord och förvaringsmöbel. Tapetserad fondvägg och laminatgolv.
Sovrum 3
Sovrum lämpligt som barnrum med yta för säng, sängbord och exempelvis skrivbord och förvaringsmöbel. Tapetserad fondvägg i övrigt målade väggar, laminatgolv.
Badrum
Badrum utrustat med tvättställ, förvaringsskåp, toalettstol och badkar. Våtrumsmatta och våtrumstapet. Ett fönster ger ljusinsläpp.
Källarplan
Rymligt källarplan med flera praktiska utrymmen så som hobbyrum som kan användas som extra sovrum, här finns även tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Vidare finns pannrum, matkällare och garage.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla i vinkel med källare
Byggnadsår
1955
Uppvärmning
Värmepump - luft/vatten
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 6/18/2014
Energiklass
E
Byggnadssätt
Grundläggning
Källargrund
Stomme
Trä
fasad
Fasadtegel + Träpanel
Fönster
3-glas isoler + 2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Dammgärdet 7
Övrigt
Fiber finns installerat

Löpande underhåll av ytskikt
2018-19 Jordfelsbrytare installerad samt nydragen el, (entréplan och ovanvåning)
2018 - Kök
2018 - Vattenburen golvvärme, nedre plan
2018 - Fönster
2017 - Duschrum, entréplan
2015 - Yttertak
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 36,973 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 8,228
Uppvärming
SEK 26,451
Renhållning
SEK 2,294
Beräknat antal personer
5
Kommentar
I posten för uppvärmning ingår även kostnad för elnät och hushållsel.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 6,428 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 857,000
Byggnadsvärde
SEK 672,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,696,000
Tomt
Areal
1257 kvm
Tomttyp
Trädgårdtomt
Tomtbeskrivning
Plan och lättskött trädgårdstomt med fina prydnadsbuskar, äppelträd, bärbuskar och rabarber.
Uteplats
Inglasat uterum med infravärme som nås från matsal. Här finns även utgång mot stenlagd uteplats. Uterummet är förberett för installation av golvvärme.
Parkering
Grusad uppfart med plats för parkering av flera bilar.
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Förmån: Officialservitut Väg, 06-BYA-351.1

Karta

Vaggeryd

Sörgärdsgatan 4

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg