190

Södermalm - SoFo, STOCKHOLM

Södermannagatan 58, 4 tr.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,378 Inkl Värme, vatten (Kabel-tv tillägg 120 kr månaden. Totalt 3498 kr månad)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea73 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer11-1401
Byggår1929
Driftskostnad550 kr/månad

Välkommen till denna välplanerade och fräscha 3:a högt upp i huset. Lägenhet har en genomgående planlösning i fastighet från 20-talet som präglas av stora fönsterpartier och rymliga rum. Många vackra tidstypiska detaljer så som rymdgivande takhöjd, stora spröjsade fönster, vackert furuplank. Här bor man på bästa tänkbara läge invid Nytorget, kommunikationer och bekvämligheter. Gott om förvaring i smarta ytor samt inbyggda garderober. Möjlighet finns att bygga en större balkong i sydvästläge. Stabil förening som äger marken samt har goda intäkter från kommersiella lokaler. En lägenhet man helt enkelt inte får missa. Kontakta ansvarig mäklare för privatvisning.

Om området

Här bor du mitt i SoFo som är och förblir ett av Stockholms mest eftertraktade områden att bo i. Läget är optimalt med ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära restauranger i området. Nytorget ligger ett stenkast bort med pärlor som Urban Deli kvarterskrogen Nytorget 6 och trendiga Kaferang med kanske stans bästa espresso? Expanderande Erstagatan är en ny stjärna på Södermalmskartan med bland annat populära Folii, Voisine och Ai Raamen. Vitabergsparken ligger också nära med parkteater och konserter sommartid. Katarina Bangata erbjuder sommartid "Bondens Marknad", vilket är mycket uppskattat. En kort promenad bort finns också Norra Hammarby hamnen med möjligheter att ta färjan till city eller Hammarby Sjöstad där Hammarbybacken erbjuder utegym och ett flertal spår för promenader eller löprundor! Här bor du i en ett av Stockholms mest omtyckta kvarter med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar närområdet där bland annat buss nr 2 och 3 trafikerar Folkungagatan samt Renstiernas gata. T-bana (grön linje) vid Medborgarplatsen och Slussen (röd linje) som man nås via en kort promenad.

Närservice

Flertalet livsmedelsbutiker i området. ICA Supermarket på Folkungagatan, Coop på Östgötagatan, Coop på Renstiernas gata, ICA på Bondegatan. Fina ekologiska produkter på Urban Deli vid Nytorget.
Ringens köpcentrum vid Skanstull med ett brett utbud av all tänkbar service finns också en kort promenad bort. Flertalet apotek i närheten: bland annat på Renstiernas gata och Folkungagatan.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2018
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
73 kvm
Areakälla kommentar
Uppmätning SS 21054:2009
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 3,378 Inkl Värme, vatten (Kabel-tv tillägg 120 kr månaden. Totalt 3498 kr månad)
Information avgift
Ekonomi Avgiften kommer planeras att höjas under en 8-års period. Anledningen är att föreningen följer en underhållsplan och för att kunna följa den behövs högre avgifter dvs ett extra tillskott över tid. Föreningen har tidigare haft oförändrade/låga avgifter. De planerade avgifterna ser ut som följande enligt plan: 2017 10 % 2018 5 % 2019 5 % 2020 4 % 2021 3 % 2022 3 % 2023 3 % 2024 3 %
Driftskostnad
SEK 6,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,800
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
7.828 %
Byggnad
Byggnadstyp
20-talshus
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd
Energiprestanda
110 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Harven 35
Om föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten Harven 35 under 1985 och består i dagsläget av 17 st bostadsrätter, samt 4st lokaler.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
17
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Com Hem.
Fiber via Stadsnätet till huset, men lägenheterna är inte anslutna.
Parkering
Boendeparkering gäller i området, för mer information kontakta Stockholm stad
Renoveringar
Följande omfattande renoveringar har skett under åren:
1985 - El-stigarna byttes.
1988 - Byte av VA-stammar i kök och bad.
2003 - Renovering av tak, fasad och fönster.
2014 - Värmepump byttes ut
2016 - renovering av gården
2019 - renovering av port och trapphus
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Övrigt
Föreningens innergård nås enkelt via entréplan där det finns möjlighet till cykelförvaring. Från entrén når du även soprummet, och i källarplan är tvättstugan belägen, rustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett litet torkrum.

Karta

Södermalm - SoFo STOCKHOLM

Södermannagatan 58, 4 tr.

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg