KarriärOm oss
190
MEDB5E2DB6F39754A07ACEAEB94E45244B3

Välplanerad 4:a som byggts om till en 5:a - Inglasad balkong - fritt från direkt insyn!Sockenvägen 609, 2tr Bagarmossen, Bagarmossen

Kommande®

Bagarmossen, Bagarmossen

Sockenvägen 609, 2trFakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

94 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

24101035

MÅNADSAVGIFT

5 984 kr

BYGGÅR

2008

Välplanerad 4:a som byggts om till en 5:a - Inglasad balkong - fritt från direkt insyn!

Öppen och välplanerad 4:a som nuvarande ägare byggt om till en 5:a - en möjlighet som enbart dessa gavellägenheter erbjuder. Fantastiska ljusinsläpp från 3 väderstreck och inglasad balkong - fritt från direkt insyn precis invid Nackareservatet!

Huset är byggt 2008 och håller en god standard. I hela lägenheten ligger ett genomgående ekparkettgolv och väggarna är målade i rogivande nyanser.
Invid hallen finns ett stort förråd med anpassningsbar inredning för olika förvaringsbehov. Till höger i hallen finns ett helkaklat badrum med hög standard, plats för badkar och förberett för tvättmaskin. Vidare finns en separat gästtoalett - totalt två toaletter varav ett badrum. I hallen finns totalt sju garderober med mycket goda förvaringsutrymmen.

Det första sovrummet ligger till vänster från hallen och har plats för en större enkelsäng, nattduksbord, byråer och förvaring i två platsbyggda garderober. Fönstret vetter mot Nackareservatet och är helt fritt från insyn med fin utsikt, målat under 2022. Vägg i vägg med det första sovrummet ligger det andra och största sovrummet. Det andra sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang, vidare finns fyra platsbyggda garderober och en monterad PAX-garderob med skjutdörrar, mycket goda förvaringsutrymmen - fritt från insyn från fönster som också vetter mot grönskan.

I det komplett utrustade köket finns en fullstor kyl, fullstor frys - båda från Cylinda, samt diskmaskin från Bosch och spis från Electrolux. Alla vitvaror fungerar utmärkt och det finns generöst med arbets- och förvaringsutrymme i rejäla skåp och ett extramonterat skafferi. Invid köket finns plats för 6-8 personer att sitta intill det öppna burspråket med grönskande utsikt.

I anslutning till köket ligger vardagsrummet som har goda ljusinsläpp från två väderstreck, rejäla fönsterpartier. Plats för soffgrupp och TV-möblemang. Den inglasade balkongen är ca 8 kvm och fungerar som ett luftigt uterum, här finns också eluttag för belysning eller infravärme.

Tack vare vardagsrummets gavelläge har nuvarande ägare på ett optimalt sätt delat av vardagsrummet för att få till ett extra sovrum om ca 5 kvm vilket rymmer en enkelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang. Det fjärde sovrummet nås från köket, intill detta sovrum finns ännu ett förråd.

Sammanfattningsvis en välhållen och flexibel 4:a/5:a med ett bra läge fritt från insyn - i direkt anslutning till Nackareservatet.

Föreningen är familjär och har ett aktivt engagemang kring flera frågor med fokus på långsiktighet. I föreningens finns möjlighet till odling på bakgården, och det finns möjlighet till parkering längs med föreningens hus med en f.n. kort kö.
I huset finns även tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum. Kort gångavstånd till både förskola, grundskola och buss 161 som går drygt 150-meter från lägenheten. Ca 10 minuters gångväg till T-banan. Nackareservatet ligger precis intill.

Varmt välkommen med din intresseanmälan på mäklarens hemsida för löpande uppdateringar!

Bilder

MEDB5E2DB6F39754A07ACEAEB94E45244B3
MED0BA57F6DF7304FB98FD5404BB0D4D7B6
MED65776504BB714BF2B28C36C01A844B01
MEDC8B41C660623452DAF044EE681365C38
MED53E05148B1B8492F9793749683424A45

Planritningar

Planritning

Ursprunglig planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

94 kvm

LÄGENHETSNUMMER

24101035

VÅNING

2 av 3, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

5 984 kr

BYGGÅR

2008

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

Föreningens information

BALKONG

Ja

Välkommen in!

HALL

Öppen hall med plats för både jackor, skor och förvaring i flera stora garderober. Direkt t.v. finns ett stort, anpassningsbart förråd med gott om plats för diverse.


BADRUM

Helkaklat badrum med plats för badkar, det finns även uttag för tvättmaskin och plats för torktumlare och överskåp för den som behöver ytterligare förvaring.
Stilren färgsättning med ljusgrått klinkers på golv och helkaklade väggar i vitt.
T.v i hallen finns även en extratoalett med handfat och skåp.


SOVRUM 1

Det första sovrummet ligger t.v. i hallen och är målat med rogivande nyanser och rymmer ett komplett sovrumsmöblemang med säng, skrivbord, byråer och annat. I detta rum finns även två platsbyggda och fulldjupa garderober med flexibel inredning.


SOVRUM 2

Det andra sovrummet - vilket även är det största, har plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och t.ex. ett litet skrivbord.
I detta rum finns både platsbyggda garderober och en extrainsatt garderob med skjutbara spegeldörrar.


SOVRUM 3 / BARNRUM

Det tredje sovrummet är en del av vardagsrummet, som gjordes om till rum 2018. Rummet är ca 5,4 kvm och har plats för en enkelsäng, skrivbord och förvaring.


SOVRUM 4

Med ingång från köket nås det fjärde sovrummet som också har plats för ett sedvanligt sovrumsmöblemang med allt som behövs. Intill detta rum nås också det andra förrådet vilket erbjuder gott om plats för det som behövs.


KÖK

Komplett utrustat kök från Vedum med en ljus färgsättning. Här finns en fullstor kyl, fullstor frys, diskmaskin (2015), spishäll och varmluftsugn, (2019), samt spisfläkt, (2021). Gott om både arbets- och förvaringsutrymme, och i den djupa nischen ryms ett större matbord för 6-8 personer att sitta bekvämt.


VARDAGSRUM

Vardagsrummet ligger med en lagom öppen planlösning mot köket, vilket gör rummet både lättmöblerat och socialt. Här finns plats för en större soffa och TV-möblemang och ljusinsläppen är mycket goda tack vare flera stora fönsterpartier. Den inglasade balkongen nås härifrån och fungerar som ett mysigt uterum, här finns eluttag för den som önskar sätta in infravärme eller belysning.


ÖVRIGT

Gemensam tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum ligger bekvämt i markplan.
De förråd som hör till lägenheten finns i lägenheten och är inräknade i angiven yta.
Vardagsrummet tapetserades 2018.
Balkongtrallen lades in 2019.
Tapetsering av sovrum 4 intill köket gjordes 2020.
Ommålning av sovrum 3 / barnrum gjordes 2021.
Ommålning av sovrum 1 gjordes 2022.

Om området

Bagarmossen är ett lugnt och grönskande område i södra Stockholm, med närhet till både innerstad och natur. I området finns många skolor och förskolor vilket gör att Bagarmossen är mycket omtyckt av barnfamiljer. Alldeles utanför knuten finns dessutom Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar- och vintertid. I Nackareservatet finner ni badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbana, vackra promenadvägar och joggingspår. Att få bo så nära centrala Stockholm men ändå vara omgiven av grönska i ett idylliskt område är en lyx. Här har du nära till allting och det är detta som bland annat gjort att Bagarmossen idag mer än någonsin är ett levande och eftertraktat område.

KOMMUNIKATION

Det finns goda kommunikationer i Bagarmossen. Tunnelbanans gröna linje tar er till city på ca 15 min. Buss 161 tar er till Gröndal genom söderort.

NÄRSERVICE

Bagarmossens centrum erbjuder bra service med allt en behöver. Matbutiker som bl.a. Konsum och ICA, blomsterbutik, apotek, spelbutik, bibliotek och frisör. Det finns även flera restauranger i området, thai-takeaway, sushi, pizzeria och några caféer.

PARKERING

Gatuparkering mot avgift, taxa 5.
Det finns även ett parkeringshus vid Byälvsvägen, vilket administreras av Stockholm stads parkering.

ÖVRIGT

Bagarmossen växer så det knakar. Om några år planeras nybyggnation av ca 650 lägenheter och en ny skola för 1200 elever.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

2,1924 %

Ekonomi

EL

4 500 kr

FÖRSÄKRING

3 200 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

7 700 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

KOMMENTAR

Schablonberäknade driftskostnader.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2008

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2017-02-27

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

127 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Näringsministern

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

54

VARAV HYRESLÄGENHETER

7

EKONOMI

Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade avgiftsförändringar finns i dagsläget beslutat för 2022. Men föreningen diskuterar ev avgiftshöjningar för bostadsrätter med inglasad balkong, men troligtvis inte under 2022. Styrelsen håller vidare löpande koll på föreningens kostnader och det går ej att utesluta en förändring av avgiften med anledning av ökade kostnader för energi, m.m.

Föreningen godkänner juridisk person om samtliga ledamöter ställer sig bakom beslutet enl. föreningens stadgar stadgar.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, marken upplåts med tomträtt. Nuvarande avtal löper ut 2027.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad och föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla lägenheterna hos försäkringsbolaget Brandkontoret. Men det är mycket viktigt att den enskilde tecknar en egen hemförsäkring.

OM FÖRENINGEN

BRF Näringsministern är en familjär förening som bildades 2020 och består av totalt fem flerfamiljshus belägna på Sockenvägen 601-613 I Bagarmossen.

Föreningen innehar 54 lägenheter varav 47 bostadsrätter och 7 hyresrätter. När hyresrätterna blir lediga upplåts dessa genom försäljning till bostadsrätter vilket är en mycket god, dold tillgång som kommer stärka föreningens ekonomi ytterligare. Total yta som upplåts med hyresrätt är f.n. 628 kvm.

Tack vare att föreningen nyligen upplåtit en del f.d. hyresrätter har en amortering om drygt 10,6-miljoner kronor kunnat göras.

Föreningens mark upplåts med tomträtt och nästa omförhandling sker 2027.

Bakom port 611 finns en gemensam grillplats som går att boka.
Invid port 605 finns en miljöstuga/återvinningsrum, hushållssopor slängs i kärlen utanför port 601 och 611.

TV OCH BREDBAND

Det enskilde hushållet väljer själva internetleverantör via det öppna stadsnätet https://zmarket.se. Fiber finns.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Tvättstuga med 5 st tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och mangel.
I tvättstugan finns två tvättgrupper där varje är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp - dessutom finns 1 grovtvättmaskin.
Det finns även cykelförråd samt barnvagnsförråd.

PARKERING

Föreningen har 20 st parkeringsplatser och 19 st carports längs med husen.
Kostnaden för parkeringsplats är ca 426 kr/mån och ca 727 kr/mån för carport.

I dagsläget är alla p-platser uthyrda, men det går att få en p-plats efter ca 1 månads väntan, enligt information från föreningens hemsida. I området gäller annars boendeparkering i zon 5, (300 kr månad).

RENOVERINGAR

Gjorda renoveringar: Inga utförda renoveringar.
Kommande renoveringar: Föreningen har i dagsläget inga planerade renoveringar för 2022. Under 2022 kommer en underhållsplan att utföras.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration - Port 607-609
Stadgar
Årsredovisning 2020-2021
Kommande

Karta

Stockholm Bagarmossen

Sockenvägen 609, 2tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg