190
MED0C183D0F8EF6413697524BF4673CE17F

Eftersökt Townhouse i lugn idyll!

Såld!

Bromma Stora Mossen, Bromma

Sobelgränd 5

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,087 exkl. värme & vatten , inkl. Tv/bredband
Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea150 kvm
Lägenhetsnummer3201
Byggår2004
Driftskostnad3,225 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 11,400,000

Ansvarig mäklare

EFTERSÖKT TOWNHOUSE I LUGN IDYLL - Exklusivt och synnerligen välbeläget BR-parhus i skyddad barnvänlig trädgårdsidyll. Townhouseatmosfär med ljusa vackra rum och påkostade materialval. Luftig, ljus och yteffektiv interiör med funkischarm. Trivsamma sällskapsytor, 3-5 sovrum, stilrent kök samt två påkostade våtrum varav ett med bastu. Ogenerad, lättskött trädgård med sol från morgon till kväll. Gångavstånd till Stora Mossens T-bana samt Ålstens Torg / Alléparken med 12:ans spårvagn, skola, butiker, café m.m. Stenkast till Stora Mossens idrottsplats med konstgräsplaner, ishallar, utegym och friluftsanläggning.
Ett trivsamt boende med mycket låg omsättning. Hit flyttar man och bor länge...
Välkommen på visning.

Om området

Trivsamma Stora Mossen med sitt centrala men ändå skyddade läge i Västerled. Högt och ljust med gott om gröna inslag. Bra skolor på nära håll och daghem likaså. Olika inriktningar såsom tex Bromma Montessori på gångavstånd. Ålstensskolan, Äppelviksskolan och Bromma gymnasium, även dessa på nära håll. Eftersökt område med liten omsättning. På behändigt avstånd ligger även Solviksbadet med härlig badstrand och vackra omgivningar samt Drottningholms- och Bromma golf. Åkeshovs simhall, med inomhusbassänger. Ridskola och härliga rekreationsområden i bla Judarns naturreservat. Alviks Torg håller med bla tennis, gym och butiker samt restauranger. Kort sagt, ett läge med närhet till "det mesta".

Kommunikation

Citynära med ca 10 minuters pendlingsavstånd med bil och lite drygt det med T-bana eller 12:ans spårvagn.

Närservice

Alviks Torg på gångavstånd med ett flertal småbutiker, banker, tennis och kommunikationer. Alléparken med café och smårestauranger, även det på gångavstånd. Stora Mossens idrottsplats med bollplaner och ishallar på behändigt avstånd. T-bana på ca 5 minuters gångväg och trevligt promenadavstånd till Ålstens Torg med diverse småbutiker och trivsamma konditorier.

Bilder

Eftersökt radhus på gränsen mellan Stora Mossen och Ålsten

Gräsmatta möter stensättning...

Välkommen in i ett stilsäkert och helt nymålat hem...

Från matbordet har man fin vy ut mot grönska

Påkostat kök med tidlös design

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Eftersökt Townhouse på barnvänliga, lugna Sobelgränd som nås med bil via liten skyddad innergata. Exklusivt och stilfullt boende i allra bästa skick. Byggår 2003 och därefter gediget renoverat vilket ger ett bekymmersfritt boende och möjlighet att bara flytta rakt in utan något behov av renovering på många år framöver. Huset präglas av ljus och rymd med sina stora glasade ytor, bra takhöjd samt genomgående ljusa färgsättning. Ogenerat och fritt från insyn genom det skyddade läget och den grönskande tomten med spaljéer och häckar som trivsam inramning. Tomten är lättskött och behändig med stensatta uteplatser och mjuka gräsytor. Sol från morgon till kväll vilket ger tillfälle för trivsamma grillkvällar med kvällssol

Området är välplanerat och genomtänkt. Var man än lägger blicken möter tilltalande stilfull arkitektur. Välvårdade små trädgårdar, vackert färgsatta fasader och tidlösa materialval. Här hittar Du som vill flytta ut från innerstaden och söker ett marknära och barnvänligt boende ett perfekt alternativ. Eller Du som kanske söker något mer lättskött alternativ till den stora villan - med hög komfort och kvalitet. Känslan av nyskick känns påtaglig i huset och allt är i bästa skick. Ett boende som förenar villaboendets charm med bostadsrättens enkelhet.

Entré möter med gedigen granit och entrédörr i ek. Redan här gör de smakfulla materialvalen och den genomtänkta arkitekturen sig påmind. Kloka detaljer såsom ett stort antal ljusinsläpp och en genomgående tanke på att inreda med naturmaterial som åldras vackert.
Välkommen in...

ENTRÈ PLAN

Praktiskt HALL med insteg på tålig klinkerplatta och fint ljus från sidofönster vid entrédörr. Förvaringsmöjlighet för ytterkläder i platsbyggda garderober och skåp. Spotlights i taket samt ett glasparti till köket ger ett behagligt och välkomnande ljus. Möblerbar INRE HALL som badar i ljus genom fönster som går från golv till tak i trapphallen. Vacker svängd, gedigen ek trappa leder upp till övervåningen. Vitmålade väggar och ekparkett, som för övrigt är genomgående för husets alla rum.

Ett spatiöst och vackert SÄLLSKAPSRUM i vitt där ljuset formligen flödar från tre väderstreck in genom de stora panoramafönstren samt det högt sittande fönstret i husets gavlar. Tacksamt att möblera och gott om plats både soffgrupp och matsalsmöbel, där det stora sällskapet ryms. Trivsam trädgårdskontakt tack vare den helglasade altandörren som leder ut till den plana och insynsskyddad TRÄDGÅRDEN. Stenlagd uteplats som rymmer en stor utemöbel, vid vilken man med fördel kan inta både lunch och middag i solen. Utemiljön binder på ett trevligt sätt samman hus med den prunkande trädgården.

Planlösning mellan sällskapsyta och KÖK är delvis öppen, vilken gör att ljuset med lätthet kan vandra mellan rummen. Fönster i olika väderstreck bidrar till trivsam atmosfär i köket. Stilfullt, tidlöst kök som är platsbyggt av KAPA år 2017, med bra arbetsytor och gott om förvaring. De ljusgrå köksluckorna och de massiva stenskivorna harmonierar fint. Fullt utrustat med påkostade vitvaror. Rymlig matplats vid fönster mot lugna Sobelgränd. Infällda spotlights i taket.

Rymligt BADRUM, helkaklat med vattenburen golvvärme. Badkar, handfat, vägghängd WC, samt arbetsbänk under vilken rymlig tvättmaskin samt tumlare ryms. Överskåp för förvaring samt stort utrymme mitt emot duschen som rymmer ett flertal hyllor.

ÖVRE PLAN

Den vackert välvda ektrappan leder upp till en stor ÖVRE HALL med många möbleringsmöjligheter. De fem meter höga gavelfönsterna adderar ljus. Även de övre planen har den vackra och nyslipade ekparketten genomgående.

SOVRUM 1 med stort fönster mot trädgården. Rummet har gott om plats för stor säng och ytterligare möblemang.
SOVRUM 2 som är det största sovrummet har fönster mot trädgården och plast för både dubbelsäng och arbetshörna
SOVRUM 3 med plats för säng och skrivbord och fönster ut mot Sobelgränd.

Lyxigt och smakfullt renoverad BADRUM. Helkaklat i vitt med grått klinkergolv. Handfat i kommod, stor inkaklad spegel, vägghängd WC samt vikbara duschväggar. Bastu som ger lite vardagslyx. Stora fönster i två väderstreck ger fint ljus och bra vädringsmöjligheter. Vattenburen golvvärme.

VINDSPLAN

Den öppna ek trappan leder vidare upp till vindsplanet som för dagen används till sällskapsrum. Rummet passar utmärkt som "master bedroom" eller som tonårsvåning. Även denna yta har det väl försörjt med ljusinsläpp genom fönster i fler väderstreck och även försett med takfönster. Här uppe finner man även stora förvaringsytor i husets kattvindar. För den som behöver ytterligare sovrum går rummet att dela så man får två sovrum.


Sammanfattningsvis ett boende utöver det vanliga i ett område där husen mycket sällan byter ägare. Drömboende för familjen i välplanerat och bekymmersfritt hus som under de senaste åren renoverats med helt nytt kök och våtrum. I år har parkettgolven slipats och oljats samt att huset målats om på insidan i de flesta rum. En ogenerad inbjudande trädgård med vacker grönska adderar till hemtrevnaden.

Varmt välkommen till Sobelvägen 5!
Antal rum
5 rum
Boarea
150 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Huset har putsad fasadyta, färgsatt i varm nyans, och sadeltak med lertegel. Genomgående med 3-glasfönster och mycket god isolering som ger en låg värmekostnad.
Huset bjuder på en stor stensatt uteplats som vetter mot lugn idylliskt inbäddad tomt som inramas av häck.


FÖRRÅD om ca 10 kvm finns på tomten, vinterbonat med el, och erbjuder praktisk förvaring för diverse.
KABEL-TV "medium" via Comhem samt BREDBAND "XXL" (100 Mbits) ingår i avgiften.
LARM från Verisure finns installerat??
SOPHANTERING sker i områdets 5 st sophus för hushållssopor samt källsortering. Det finns även ett grovsoprum.
GEMENSAMMA UTRYMMEN som erbjuds i form av parkmark som är väl omhändertagen med vackra planteringar och gemensam sandlåda och sittgrupp, där man om man så vill, sitter ner för en trevlig pratstund med grannen.
Parkering
PARKERING med plats för 2 bilar finns vid entrén. Uttag för motorvärmare. Gästparkering i området finns.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 5,087 exkl. värme & vatten , inkl. Tv/bredband
Driftskostnad
SEK 38,698 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 14,900
VA
SEK 3,000
Uppvärmning
SEK 18,400
Försäkring
SEK 2,398
Beräknat antal personer
5
Kommentar
Väme och vatten debiteras separat från föreningen tillsammans med månadsavgiften. Fördelning värme/vatten är uppskattad.
Andel i föreningen
2.3762 %
Byggnad
Byggnadstyp
Parhus i 2 plan med inredd vind
Byggnadsår
2004
Uppvärmning
Fjärrvärme + direktverkande el på vindsplanet
Energideklaration
Utförd 5/16/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
124 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Huset är invändigt målat samt har nyslipade ekgolv, utfört under 2020.
Betr. elen har man bytt ut och adderat en del uttag och knappar i huset. Bättre placering och det är nu dimmer på de flesta ställen.
Larm från Verisure: Samtliga fönster och dörrar är larmade, kameror inne och ute.

Föreningens uppgift om husets yta är 132 kvm då man inte räknat med vinden i lägenhetsytan.
Vinden har inretts till boyta i samband med byggnationen av huset.
Med vinden är huset ca 150 kvm.
Övriga byggnader
Separat förråd på tomten, praktiskt förvaringsutrymme på ca 8 kvm.
Förening
Namn
Brf Stora Mossen 4, villor
Om föreningen
Föreningen bildades i samband med byggnationen av området och förvärvade i december 2003 fastigheten Tvättstugan 7. Husen färdigställdes under 2004 då inflyttning skedde.
Under år 2006, via fusion med föreningen Stora Mossen 3,förvärvade föreningen fastigheten Tvättstugan 8 som består av de resterande villor/parhusen i området vilket gör att föreningen idag består av totalt 42 villor/parhus.
Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Tvättstugan 7 & 8.
Tomträttsavtalet är befriat från avgäld t.o.m. september 2021. Därefter kommer avgäld att debiteras.
Husen fick, genom ett garantiåtagande från JM, fasaderna omgjorda 2012/2013.
Föreningen har en belåningsgrad på drygt 5.500 kr / kvm.
Årsavgiften / kvm var år 2019 462 kr / kvm och det är samm avgift idag.
Det finns inga större renoveringar/åtgärder som krävs eller planeras av föreningen.
Värme/vatten debiteras tillsammans med månadsavgiften och fördelas jämnt mellan samtliga hushåll.

Föreningen är även delaktig i en samfällighet tillsammans med fastigheterna Tvättstugan 4-8. Samfälligheten omfattar värme, vatten samt gemensamhetsanläggning 1 och 2 som avser sophämtnig, trädgårsds-skötsel, vinterväghållning etc.


Köparen debiteras en överlåtelse-avgift på 2.5 % av basbelopp (ca 1182 kr). . En pantsättningsavgift på 1% (ca 473 kr) tas ut vid varje pantsättningstillfälle.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
42
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Bromma Stora Mossen Bromma

Sobelgränd 5

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg