230
MEDC9B05ECCF89D4FC583EF463A0999953E

Livsstilsboende med "himlen som tak"Sobelgränd 1 Bromma Stora Mossen, BROMMA

Bromma Stora Mossen, BROMMA

Sobelgränd 1


PRIS (pris/bud)7 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

79 kvm

VÅNING

3 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

832

MÅNADSAVGIFT

7 149 kr

BYGGÅR

2004

PRIS

7 995 000 kr Pris/bud

Livsstilsboende med "himlen som tak"

PENTHOUSE MED SOLDRÄNKT TAKTERRASS - UNIKT LIVSSTILSBOENDE I GRÖNSKANDE IDYLL
Exklusiv takterrassvåning i eftersökt läge inbäddad i Trädgårdsstadens lummiga grönska och harmoniska atmosfär. Ett toppklassboende utöver det vanliga där den generösa takterrassen utgör ett inbjudande extrarum och sätter exklusiv prägel på hela våningen. Glasade väggar och altandörrar binder på ett förtjänstfullt sätt samman "inne med ute" vilket ger boende ytterligare en dimension. Inramningen skapar villakvaliteter med den ogenerade och väl tilltagen uteplatsen som en bekymmersfri "tomt" med plats för såväl sittgrupp och grill som solsängar och växtlighet i behändiga krukor. Vikarmsmarkis förlänger säsongen och skyddar när solen är som mest intensiv. Här njuter man av det bekymmersfria i att slippa villans löpande underhåll, gräsklippning och skottning, ett behändigt sätt att "plocka russin ur kakan" och bara njuta av det goda.

Vyn från såväl terrass som interiör är mycket tilltalande. Frodig grönska samt koloniträdgårdarnas bedårande blomsterprakt utgör ett vackert blickfång. Storslagen fönstervägg från golv till tak ut mot altanen i sydväst samt glasade dörrar mot fransk balkong i söder ger ett härligt ljusflöde. De glasade ytorna utgör en "tavla" i rummen och skapar en helt unik och luftig atmosfär med "himlen som tak".

Våningen är genomgående i fint skick. Smakfull med stilren, tidlös design och materialval av hög kvalitet. Ett hem redo att bara flytta rakt in i och trivas. Ett bekymmersfritt boende i många år framöver.

2003 stod de av JM byggda fastigheterna i Stora Mossen klara för inflyttning. Ett "lagom stort" område där man på ett bra sätt varvat radhus med fristående villor och flerfamiljshus. Ett område som blommar och grönskar vackert. De små lugna innergränderna är barnvänliga och charmiga. Innertorg och små lekplatser ger en gemytlig atmosfär. Genomgående för området är de påkostade materialvalen och den stilfulla arkitekturen som med sin lugna färgsättning smälter väl in i Brommamiljön. Fokus har legat på kvalitet, vilket gör att husen invändigt såväl som utvändigt åldras vackert. Man har jobbat med material som massiv ek, kalksten och granit. Gediget och elegant.
Välhållna fastigheter med mycket hög standard

Sobelgränd 1 är synnerligen välbelägen i grönskande Västerledsidyll. Eftersökt adress på behändigt gångavstånd till såväl T-bana, med 10 minuters resväg till stan, som charmiga Ålstens Torg med stort butiksutbud och "småstadsatmosfär". Stora Mossens friluftsanläggning håller med utegym, ishallar, fotbollsplaner och skridskobanor.
Intilliggande koloniträdgårdar som blommar vackert från vår till höst och promenadslingor på knastrande grus. Förstklassiga skolor och dagis strax intill.
Därtill även buss ner till Alviks Torg med ytterligare närservice.

Sammanfattningsvis är det en glädje att få saluföra en av dessa få terrassvåningar som så sällan byter ägare. Ett hem med kvaliteter utöver det vanliga. Ett boende för den kräsne med högt ställda krav på såväl läge som komfort.
Välkommen!

Vänligen ring fastighetsmäklare Håkan Jansson 0708141212 för visningstider.

Bilder

MEDC9B05ECCF89D4FC583EF463A0999953E
MED58493BC3FD4641BBA0DE3D483B7DDE54
MEDDFC47DD35EE74411A08C5854368B852D
MED640EB2E395D84B23B6A96AAB96585F38
MEDD37E5B9C91A14927B5D4CDECE8CB6F9F

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

79 kvm

LÄGENHETSNUMMER

832

VÅNING

3 av 3, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

7 149 kr

BYGGÅR

2004

PRIS

7 995 000 kr Pris/bud

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Stor altan på ca 25 kvm

PARKERING

P-platser finns att hyra, vissa med elbilsladdare

HALL - Välkomnande hall som erbjuder plats för ytterkläder på hatthylla. Ytterligare förvaringstillfälle i angränsande KLÄDKAMMARE. Ekgolv, gemensamt för lägenhetens alla rum.

SÄLLSKAPSYTA - Luftigt och ljust rum med närmare 4 meter i högsta takhöjd och en enastående vy över den egna terrassen och vidare över närområdet. Golv-till- tak fönster adderar till rummets unika karaktär. Ljus från flera väderstreck tillför ytterligare. Sällskapsrummet är lättmöblerat och ger plats för en rymlig sittgrupp samt generöst matbord för trivsamma stunder. Glasade dörrar som binder samman med den generösa terrassen. Ett vackert rum som ger ett bestående intryck, livskvalitet och atmosfär utöver det vanliga. E
KÖK - Trivsamt kök i halvöppen planlösning med sällskapsdelen. Bra arbetsytor på Ekskivor och gott om förvaring i fullhöjd med snickerier av ljust träslag. Generöst, med gott om plats för matlagning, generöst matbord och trivsam samvaro. Fin vy även här ut mot områdets grönska.

SOVRUM 1 - Från master Bedroom med fönstervägg och glasdörrar mot vardagsrummets altandörrar mot terrassen har man ett blickfång på "Skidbacksskogen". Trots många fönster och ljusinsläpp är det ingen insyn. Plats för dubbelsäng samt förvaring. Ekgolv och ljusa väggar.

PASSAGE - I passagen mellan sovrummen ges plats för ett arbetsrum med rogivande vy från fönstret samt förvaring

SOVRUM 2 -Sovrum med plats för säng samt arbetshörna. Härligt fönster i tre delar ger ett ljust rum med tilltalande vy utan insyn. Mellan sovrum nummer två och hallen nås en stor klädkammaren/walk-in-closet.

BADRUM - Badrum helkaklat i vitt med klinkers i ljusgrå ton. Badkar, handfat i kommod med förvaring, vägghängd wc samt bra tvättmöjligheter med tvättmaskin och tumlare. Plats för klädvård.

Om området

Trivsamma Stora Mossen med sitt centrala men ändå skyddade läge i Västerled. Högt och ljust med gott om gröna inslag. Bra skolor på nära håll och daghem likaså. Olika inriktningar såsom tex Bromma Montessori på gångavstånd. Ålstensskolan, Äppelviksskolan och Bromma gymnasium, även dessa på nära håll. Eftersökt område med liten omsättning. På behändigt avstånd ligger även Solviksbadet med härlig badstrand och vackra omgivningar samt Drottningholms- och Bromma golf. Åkeshovs simhall, med inomhusbassänger. Ridskola och härliga rekreationsområden i bla Judarns naturreservat. Alviks Torg håller med bla tennis, gym och butiker samt restauranger. Kort sagt, ett läge med närhet till "det mesta".

KOMMUNIKATION

Citynära med ca 10 minuters pendlingsavstånd med bil och lite drygt det med T-bana eller 12:ans spårvagn.

NÄRSERVICE

Citynära med ca 10 minuters pendlingsavstånd med bil och lite drygt det med T-bana eller 12:ans spårvagn. Citynära med ca 10 minuters pendlingsavstånd. Alviks Torg på gångavstånd med ett flertal småbutiker, banker, tennis och kommunikationer. Alléparken med café och smårestauranger, även det på gångavstånd. Stora Mossens idrottsplats med bollplaner och ishallar på behändigt avstånd.

PARKERING

P-platser finns att hyra i föreningen.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,51801 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

1,5181 %

Ekonomi

EL

5 000 kr

FÖRSÄKRING

2 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

7 500 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

713 000 kr Skuld / kvm lägenhetsyta ca 8,650 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2004

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-11-27

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

134 kWh/m² (Atemp) och år

ÖVRIGA BYGGNADER

I anslutning till och i trapphuset finns barnvagns/rullator-förråd och cyckelförråd.
Föreningen har även en separat tvättstuga på enhörningsgränd 6.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Stora Mossen 1

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

59

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Tomträtt, gällande avtal mellan år 2021 - 2031

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Bostadsrättstillägget ingår inte i avgiften. Så varje medlem ska själv lägga till det på sin hemförsäkring.

OM FÖRENINGEN

Föreningen bildades 2003 och äger fastigheterna Tvättstugan 5 och 6 som består av 8 st punkthus med totalt 59 lägenheter.
Föreningen delar också på en gemensam tvättstuga på Enhörningsgränd 6.

Vid överlåtelse debiterar föreningen en överlåtelseavgift samt en pantsättningsavgift.

Trappstädning sköts av städfirma.

Föreningen har en mycket informativ hemsida:
www.storamossen1.se

TV OCH BREDBAND

Bredband 100/10 och TV från Comhem med åtta favoriter ingår. Möjlighet att uppgradera.

GÅRDSPLATS

Föreningen är del i en samfällighet och med det delar på ett trevligt parkområde, benämnt Rubinia Parken.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Det finns en gemensam tvättstuga i föreningen

PARKERING

Föreningen disponerar över 52 P-platser. Föreningen disponerar även ett antal P-platser avsedda för gästparkering.

250 kr/mån - Vanlig
400 kr/mån - Motorvärmare
525 kr/mån - Platser med lappstolpe

RENOVERINGAR

JM utförde 2019 en garantirenovering av fasaden på samtliga byggnader. Det är positivt för föreningens ekonomi, underhållsarbetet skjuts på framtiden, extra översyn av allting samt förbättringar.

Karta

Stockholm Bromma Stora Mossen

Sobelgränd 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg