MED56FC26690B384250AAABCCAD889E5456

Rymlig genomgående 3:a med balkong!

Boka visning

Haga, Norrköping

Smedstugugatan 15B

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,195 inkl. värmeavgift, vatten, fasta avgiften el, kabel-tv, bredband, ip-telefoni. I avgiften är det obligatoriska tillägget inkluderat.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea67.5 kvm
Våning4
Lägenhetsnummer136
Byggår1956

Utgångspris: SEK 1,595,000

Ansvarig mäklare

Visningar

27
September | Sunday
Kl 13:00 - 13:30
Bokad visning, Välkommen!
28
September | Monday
Kl 17:00 - 17:30
Bokad visning, Välkommen!

Nu finns denna rymliga 3:a med balkong till salu i populära Haga! Här bor vi högst upp i huset i en genomgående planlösning som ger ett fint ljusinsläpp.
Köket är renoverat och går i vitt med b.la kaffemaskin och hel kyl/frys. Vardagsrummet är rymligt med plats för både soffmöblemang och matplats för den som önskar. Från vardagsrummet når vi balkongen. Balkongen är belägen i bästa söderläge! Fräscht badrum med goda förvaringsmöjligheter.
Till bostaden finns det ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Riksbyggens Norrköpingshus nr 8 är en mycket välskött och stabil bostadsrättsförening. Föreningen har totalt 440 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt, vilket gör föreningen till den största i området. Trevlig grönskande innergård. Från Smedstugugatan 15B har du goda kommunikationer in till centrum och med cykel tar det bara ett par minuter. Kostnadsfri parkering på gatorna. Närhet till fina promenadstråk och Himmelstalundsfältet som ligger på gångavstånd från bostaden.
Varmt välkommen på visning!

Om området

Haga, som ligger i norra delen av Norrköping, är ett lugnt och barnvänligt område.
Det finns fyra förskolor som vänder sig till barn från ett år till dess att de börjar grundskolan.
I närheten av Haga finns Himmelstalundsskogen, ett paradis för alla som har intresse för natur, promenader och löpning. Kolonilotter finns att hyra från kommunen. I området kan du också spela aquagolf och minigolf.
Från Haga är det nära till Himmelstalundsbadet som har gratis inträde. Bra för personer i alla åldrar, eftersom bassängerna är i olika storlekar. På det stora gräsfältet bakom Haga kan man sola, grilla, spela spel med mera. Tycker man om att spela eller titta på fotboll så är Haga rätt plats med flera stora fotbollsplaner.

Kommunikation

Förbi Hagaskolan och Hagagymnasiet går spårvagnarna 2 och 3. 2:an fortsätter förbi Taborsberg och vidare mot Fridvalla. Vill man åka mot stan så går spårvagnen mot Ljura. Linje 3 går mellan Vidablick och Klockaretorpet, via city. Till resecentrum, där Du finner tåg och bussar, tar det bara 5 minuter.
På Finspångsvägen går bussen mot Finspång.
Med bil är Du är snabbt ute på E4:an, mot Stockholm, Linköping, Katrineholm eller Kalmar.

Närservice

Förskolor/skolor: I centrala området av södra Haga finns förskolan Hyacinten. Förskolan består av två avdelningar för barn mellan 1-5 år.
När barnen från Haga ska fortsätta i grundskolan så finns Karlshovsskolan och Matteusskolan i närheten.
Högstadieelever kan välja på två skolor. Hagaskolan som är en grundskola för elever som går i årskurs fyra till nio. Vissa av klasserna har musikprofil. Den andra skolan, Enebyskolan, har elever i årskurs 7-9.
När ungdomarna vill fortsätta till gymnasiet så är Hagagymnasiet det naturliga valet. Detta är ett gymnasium med många program. Ett bra alternativ då det är nära och ligger mittemot Hagaskolan. Det är inte heller långt till andra innerstadsgymnasier.
Livsmedelsbutiker: I området södra Haga finner man en "Nära dig butik" på Taborsbergsvägen. I Eneby centrum finns all tänkbar service med banker, apotek, blomsteraffär, pizzeria mm.
Från Haga är det inte heller långt till stora köpcentra som Ingelstaområdet.
Riks-City är ett aktivitetscentra med trevliga lokaler för äldre. Här är det varierande aktiviteter/teman varje månad, men också många återkommande. Riks-City har även en cafeteria där det serveras goda luncher (förbeställs), kaffe, smörgåsar m.m.
Riks-City har även en dagverksamhet för dementa.

Parkering

Fri parkering på gatan.

Bilder

Varmt välkommen till Smedstugugatan 15B!

Balkong i bästa söderläge!

Modernt kök

Detalj

I köket får vi plats för matbord för ca 4 personer

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL - Välkomnande hall med plats för avhängningsmöjligheter till höger. Två garderober längre in. Här står vi på laminatgolv & tapet på väggarna.

KÖK - Till vänster om hallen ligger köket. Renoverat kök som har skåpinredning som går i vitt med både över- och underskåp. Bänkskiva i laminat och ovan arbetsbänken är det mörkt kakel. Köket erbjuder gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta. I köket får vi plats för matbord och stolar för ca 4 personer. Köksutrustningen består av hel kyl & hel frys, spishäll, fläkt, diskho som är tvådelad, inbyggd mikro och varmluftsugn. Laminatgolv och ljusa väggar.

BADRUM - Till höger om hallen ligger badrummet. Fräscht badrum med kakel och ljus våtrumsmatta. Badrumsutrustningen består av dusch med duschvägg i mörkt glas, kommod, spegelskåp samt wc.

SOVRUM 1 - Trevligt sovrum som är lättmöblerat med plats för säng och skrivbord om så önskas. Förvaring finns i form av en garderob, här får vi även plats med en förvaringsmöbel om så önskas. Målade väggar & laminatgolv.

VARDAGSRUM - Längre in i bostaden ligger vardagsrummet. Välplanerat vardagsrum med plats för både större soffmöblemang och kontorsdel. Från vardagsrummet kommer vi ut till den härliga balkongen.

BALKONG - Rymlig balkong i bästa söderläge! Njut av solen från lunch till sena kvällen. Här får vi plats med bord & stolar.

SOVRUM 2 - Intill hallen ligger det andra sovrummet. Här får vi plats med dubbelsäng och sängbord. Förvaring finns i form av tre garderober och en del för tvättkorgen som är längs ena långsidan. Laminatgolv, fondtapet och målade väggar.
Antal rum
3 rum
Boarea
67.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 4
Pris
SEK 1,595,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,195 inkl. värmeavgift, vatten, fasta avgiften el, kabel-tv, bredband, ip-telefoni. I avgiften är det obligatoriska tillägget inkluderat.
Andel i föreningen
0.24253 %
Andel av årsavgiften
0.24253 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 9/23/2019
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
102 kWh/m² och år
Övriga byggnader
Det finns ett källarförråd och ett matkällarförråd som tillhör bostaden.
Förening
Namn
Riksbyggen Norrköpingshus nr 8
Om föreningen
Allmänt om föreningen
Riksbyggens Norrköpingshus nr 8 är en mycket välskött och stabil bostadsrättsförening. Föreningen har totalt 440 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt samt ett antal hyreslokaler, vilket gör föreningen till den största i området. Fastigheterna är uppförda åren 1954-57, 1996 samt 2003. De är belägna i kvarteren Pingstliljan, Hyacinten, Nejlikan 2 och Påskliljan med adresserna Smedstugugatan, Smedstuguplan, Enebymovägen, Norralundsgatan och Cedersborgsvägen.

Gemensamma utrymmen
Föreningen tillhandahåller 15 tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare och mangel.
Övernattningsrum med fyra bäddar finns att hyra för 300 kr.
I övernattningslägenheten finns det 4 bäddar.
Cykelförråd i källarplan.
Bastu finns att tillgå.
Grovtvättstuga i nr 9 med tvättmaskin och torkskåp.
Festlokal finns att hyra för 500 kr/dygn.

Föreningen har gemensam el. Detta innebär att föreningen betalar den fasta avgiften (abonnemanget) och varje lägenhetsinnehavare debiteras i efterskott för sin faktiska förbrukning.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
440
Tv och bredband
Fiber via Telia med digitalTV 25 kanaler, IP-telefoni och bredband 100/100. 229kr debiteras på månadsavgiften.
Parkering
246 st P-platser varav 51 stycken är med eluttag. (ca 100 resp 170kr/mån)
90 st garageplatser (ca 300 kr/mån) varav 27 stycken i varmgarage samt (ca 350-600 kr /mån)
6 st Mc-garageplatser.
Samtliga parkeringsplatser hyrs ut enligt separat kösystem.
Därtill finns det även möjlighet att parkera gratis på gatan.
Renoveringar
Stammarna byttes under -95/-96.
Miljöhus för sopsortering byggdes -07.
Nya lägenhetsdörrar under -07 (säkerhetsdörrar).
Postboxar -07
2012/2013 Garage och p-platser, gårdar och grönytor, fönster, huskropp, ventilation, belysning källartrappor, tvättstugor, lokaler, golvvård.
2013/2014 Gårdar och grönytor, huskropp, ventilation, tvättstugor, lokaler.
2014/2015 fasader, ventilation, tvättstugeutrustning.
2015/2016 Fönster, byte av brandvarnare, tvättstugor, lokaler.
2016/2017 Ventilation, föreningslokal, garage och p-platser, markytor, fasad, dörrar, portar, tvättstugor, byte av hissar, elinstallationer.
2017/2018 Byte av hissar, lokaler.
Ekonomi
1 juli 2020 gjorde föreningen en avgiftshöjning.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Föreningsinformationen är inhämtad via årsredovisning, stadgar och kontakt med styrelsen. Spekulanter uppmanas att själv kontrollera all information som berör föreningen och fastigheten, framförallt om något är av väsentlig betydelse för dig som köpare.

Karta

Haga Norrköping

Smedstugugatan 15B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg