190

Haga, Norrköping

Smedstugugatan 11B

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,244 inkl vatten, genom ett obligatoriskt tillägg på 920 kr/mån som tillkommer ingår även värme, fast avgift el, internet och kabel-tv via fiber
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea65.5 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer66
Byggår1954
Driftskostnad331 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,695,000

Är du ute efter en stilfull renoverad 3:a med balkong? Då är denna pärla något för dig! Bostaden ligger på bekväma våning två & har ett fint ljusinsläpp tack vare den genomgående planlösningen med ingen direkt insyn från någon granne. Här finner vi ett renoverat kök från Ballingslöv med full maskinell utrustning och med bl.a. bänkskiva i kompositsten. Totalrenoverat modernt badrum som går i vitt kakel & svart klinker. Balkong i sydostläge samt 2 st sovrum som är i bra storlek och lättmöblerade. Till bostaden finns det två källarförråd. Måste ses!

Riksbyggens Norrköpingshus nr 8 är en mycket välskött och stabil bostadsrättsförening. Föreningen har totalt 440 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt, vilket gör föreningen till den största i området. Trevlig grönskande innergård. Från Smedstugugatan 11B har du goda kommunikationer in till centrum och med cykel tar det bara ett par minuter. Kostnadsfri parkering på gatorna. Närhet till fina promenadstråk och Himmelstadlundsfältet som ligger på gångavstånd från bostaden.
Bostaden kommer snart ut till försäljning. Välkommen att lämna ditt intresse!

Om området

Haga, som ligger i norra delen av Norrköping, är ett lugnt och barnvänligt område.
Det finns fyra förskolor som vänder sig till barn från ett år till dess att de börjar grundskolan.
I närheten av Haga finns Himmelstalundsskogen, ett paradis för alla som har intresse för natur, promenader och löpning. Kolonilotter finns att hyra från kommunen. I området kan du också spela aquagolf och minigolf.
Från Haga är det nära till Himmelstalundsbadet som har gratis inträde. Bra för personer i alla åldrar, eftersom bassängerna är i olika storlekar. På det stora gräsfältet bakom Haga kan man sola, grilla, spela spel med mera. Tycker man om att spela eller titta på fotboll så är Haga rätt plats med flera stora fotbollsplaner.

Kommunikation

Förbi Hagaskolan och Hagagymnasiet går spårvagnarna 2 och 3. 2:an fortsätter förbi Taborsberg och vidare mot Fridvalla. Vill man åka mot stan så går spårvagnen mot Ljura. Linje 3 går mellan Vidablick och Klockaretorpet, via city. Till resecentrum, där du finner tåg och bussar, tar det bara 5 minuter.
På Finspångsvägen går bussen mot Finspång.
Med bil är du snabbt ute på E4:an, mot Stockholm, Linköping, Katrineholm eller Kalmar.

Närservice

Förskolor/skolor: I centrala området av södra Haga finns förskolan Hyacinten. Förskolan består av två avdelningar för barn mellan 1-5 år.
När barnen från Haga ska fortsätta i grundskolan så finns Karlshovsskolan och Matteusskolan i närheten.
Högstadieelever kan välja på två skolor. Hagaskolan som är en grundskola för elever som går i årskurs fyra till nio. Vissa av klasserna har musikprofil. Den andra skolan, Enebyskolan, har elever i årskurs 7-9.
När ungdomarna vill fortsätta till gymnasiet så är Hagagymnasiet det naturliga valet. Detta är ett gymnasium med många program. Ett bra alternativ då det är nära och ligger mittemot Hagaskolan. Det är inte heller långt till andra innerstadsgymnasier.
Livsmedelsbutiker: I området södra Haga finner man en "Nära dig butik" på Taborsbergsvägen. I Eneby centrum finns all tänkbar service med banker, apotek, blomsteraffär, pizzeria mm.
Från Haga är det inte heller långt till stora köpcentra som Ingelstaområdet.
Riks-City är ett aktivitetscentra med trevliga lokaler för äldre. Här är det varierande aktiviteter/teman varje månad, men också många återkommande. Riks-City har även en cafeteria där det serveras goda luncher (förbeställs), kaffe, smörgåsar m.m.
Riks-City har även en dagverksamhet för dementa.

Parkering

Fri parkering på gatan.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning 2019
Ed Smedstugugatan 13A-17C
Kommande

Bilder

Kök från Ballingslöv

Här får vi plats med matbord för ca 4 personer

Stilfullt!

Bänkskiva i kompositsten

Rymligt vardagsrum med plats för både soffa & matbord om så önskas

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL - Välkomnande hall med plats för avhängningsmöjligheter till höger. Här står vi på parkettgolv & vita väggar.

KÖK - Till vänster om hallen ligger köket. Renoverat stilfullt kök från Ballingslöv som har skåpinredning som går i vitt/svart med både över- och underskåp. Bänkskiva i kompositsten och ovan arbetsbänken är det kakel samt infällda spotlights. Köket erbjuder gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta. Intill köket finns plats för matbord och stolar. Köksutrustningen består av kyl/frys, vertikalfläkt i bostat stål, varmluftsugn, mikro och vask. Laminatgolv och vita väggar.

BADRUM - Till höger om hallen ligger badrummet. Helkaklat modernt badrum med vitt kakel och svart klinker. Badrumsutrustningen består av dusch med skjutbara dörrar i glas, kommod, spegel med hyllplan, handdukstork samt wc.

SOVRUM 1 - Trevligt sovrum som är lättmöblerat med plats för säng och skrivbord om så önskas. Här får vi plats med förvaringsmöbel. Vita väggar & parkettgolv..

VARDAGSRUM - Längre in i bostaden ligger vardagsrummet. Ljust & luftigt vardagsrum med plats för både större soffmöblemang och matbord med stolar. Parkettgolv och ljusa väggar. Från vardagsrummet når vi den härliga balkongen.

BALKONG - Rymlig balkong i sydostläge! Njut av solen & livet här. Här får vi plats med bord & stolar.

SOVRUM 2 - Intill hallen ligger det andra sovrummet. Här får vi plats med dubbelsäng och sängbord. Förvaring finns i form av en skjutdörrsgarderob som är längs ena långsidan samt ett städskåp. Laminatgolv och tapet på väggarna.
Antal rum
3 rum
Boarea
65.5 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Pris
SEK 1,695,000 utgångspris
Avgift
SEK 2,244 inkl vatten, genom ett obligatoriskt tillägg på 920 kr/mån som tillkommer ingår även värme, fast avgift el, internet och kabel-tv via fiber
Driftskostnad
SEK 3,970 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,200
Försäkring
SEK 22
Övrigt
SEK 2,748
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Den angivna driftskostnaden är individuell och kan variera beroende på egen förbrukning.
Den övriga kostnaden avser tv och bredband (som är ett obligatorisk tillägg på avgiften)
Andel i föreningen
0.24127 %
Andel av årsavgiften
0.24301 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 9/23/2019
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
113 kWh/m² och år
Förening
Namn
Riksbyggen Norrköpingshus nr 8
Om föreningen
Allmänt om föreningen
Riksbyggens Norrköpingshus nr 8 är en mycket välskött och stabil bostadsrättsförening. Föreningen har totalt 440 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt samt ett antal hyreslokaler, vilket gör föreningen till den största i området. Fastigheterna är uppförda åren 1954-57, 1996 samt 2003. De är belägna i kvarteren Pingstliljan, Hyacinten, Nejlikan 2 och Påskliljan med adresserna Smedstugugatan, Smedstuguplan, Enebymovägen, Norralundsgatan och Cedersborgsvägen.

Gemensamma utrymmen
Föreningen tillhandahåller 15 tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare och mangel.
Övernattningsrum med fyra bäddar finns att hyra för 300 kr.
I övernattningslägenheten finns det 4 bäddar.
Cykelförråd i källarplan.
Bastu finns att tillgå.
Grovtvättstuga i nr 9 med tvättmaskin och torkskåp.
Festlokal finns att hyra för 500 kr/dygn.

Föreningen har gemensam el. Detta innebär att föreningen betalar den fasta avgiften (abonnemanget) och varje lägenhetsinnehavare debiteras i efterskott för sin faktiska förbrukning.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
440
Tv och bredband
Fiber via Telia med digitalTV 25 kanaler, IP-telefoni och bredband 100/100. 229kr debiteras på månadsavgiften.
Parkering
246 st P-platser varav 51 stycken är med eluttag. (ca 100 resp 170kr/mån)
90 st garageplatser (ca 300 kr/mån) varav 27 stycken i varmgarage samt (ca 350-600 kr /mån)
6 st Mc-garageplatser.
Samtliga parkeringsplatser hyrs ut enligt separat kösystem.
Därtill finns det även möjlighet att parkera gratis på gatan.
Renoveringar
Stammarna byttes under -95/-96.
Miljöhus för sopsortering byggdes -07.
Nya lägenhetsdörrar under -07 (säkerhetsdörrar).
Postboxar -07
2012/2013 Garage och p-platser, gårdar och grönytor, fönster, huskropp, ventilation, belysning källartrappor, tvättstugor, lokaler, golvvård.
2013/2014 Gårdar och grönytor, huskropp, ventilation, tvättstugor, lokaler.
2014/2015 fasader, ventilation, tvättstugeutrustning.
2015/2016 Fönster, byte av brandvarnare, tvättstugor, lokaler.
2016/2017 Ventilation, föreningslokal, garage och p-platser, markytor, fasad, dörrar, portar, tvättstugor, byte av hissar, elinstallationer.
2017/2018 Byte av hissar, lokaler.
Ekonomi
1 juli 2020 gjorde föreningen en avgiftshöjning.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Föreningsinformationen är inhämtad via årsredovisning, stadgar och kontakt med styrelsen. Spekulanter uppmanas att själv kontrollera all information som berör föreningen och fastigheten, framförallt om något är av väsentlig betydelse för dig som köpare.

Karta

Haga Norrköping

Smedstugugatan 11B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg