510
MED6DD46047E5854B0C90BD0085BACBE59F

Såld!

Charmig sekelskifteslägenhet i populära Höjdhagen

Gustavsberg Höjdhagen, GUSTAVSBERG

Skeviksgatan 2C

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,089 inkl VA, värme
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea70 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer69
Byggår1903
Driftskostnad317 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,100,000

Ansvarig mäklare

Kontakta mäklaren för att boka visning!

Välkommen in på Skeviksgatan 2C och till denna charmiga sekelskifteslägenhet på en av fabrikssamhällets mest anrika bruksgator. Här får du uppleva en enastående kombination av skärgård, naturområden och kulturarv samtidigt som du har gångavstånd till Gustavsbergs hamnpuls med diverse restauranger, butiker och service. Flertalet skolor och busskommunikationer ligger inom nära räckhåll och Värmdö köpcenter med några få minuters bilfärd.

Om området

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden!
Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige.

Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del.

Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund.

I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog.
Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer.
Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdskommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Kommunikation

Mycket god busskommunikation från Gustavsberg Centrum.

Parkering

Finns i anslutning till byggnaden för 50 kr i månaden. Totalt 600 kr/år.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Välkommen till lummiga Skeviksgatan 2c

Grönskande och vacker trädgård med egen del för utegrupp

Ljusa ytor med fina detaljer

Stilrent kök med härligt ljusinsläpp från fönster

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
I en anrik byggnad från 1903 omgiven av grönska finner ni denna sekelskifteslägenhet. Tidstypiska detaljer präglar bostaden med den synliga murstocken, spröjsade fönster och gedigna trägolv.
Antal rum
3 rum
Boarea
70 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Efter en kort trappa upp stiger ni in i denna välkomnande och ljusa hall med plats för skoställ och hatthylla.
Kök
Smakfullt kök med vita fronter och bänkskiva av massiv ek. Grå mosaik över den generösa arbetsytan, maskinpark från Miele, infällda spottar och ett vackerts ljusinsläpp från det stora fönstret.
Badrum
Helkaklat och fräscht badrum med klinker och golvvärme. Utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, handukstork samt en praktiskt tvätthörna med tvättmaskin och avlastningsbänk med överskåp ovan. Fönstret bidrar till ett naturligt ljusinsläpp.
Vardagsrum
Hemtrevligt och mysigt vardagsrum med enkla möbleringsytor, vita ytskikt, träbalksdetalj i tak och härligt med ljusinsläpp från fönster. Fungerande braskamin för extra värme och ökad charmfaktor.
Sovrum
Det finns två stycken sovrum i lägenheten. Det större har ordentligt med yta för dubbelsäng, skrivbord och har en garderobsvägg med förvaringsmöjligheter. Barnrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och lämpar sig perfekt för den yngre alternativt som kontor. Här finns en intilliggande klädkammare.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Beskrivning av våningsplan
Entréplan med egen ingång
Avgift
SEK 4,089 inkl VA, värme
Information avgift
Inga planerade avgiftsändringar i nuläget.
Driftskostnad
SEK 3,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Sotning
SEK 200
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Två vuxna och två småbarn
Andel i föreningen
6.1189 %
Andel av årsavgiften
5.117 %
Tillträde
Enligt ö.k
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1903
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Helt nytt tak från år 2020
Nya fönster från 2020
Övriga byggnader
Förrådsdel i gemensam bod vid uteplatsen. Till bostaden tillkommer ett ytterligare vindsförråd som ligger i hus nr 8.
Förening
Namn
Brf Kvarteret Skeviksgatan
Om föreningen
Brf Kvarteret Skeviksgatan består av fem flerfamiljshus med adress Skeviksgatan 2-12. Huset på nr 8-10 är byggda 1945 och resterande hus är byggda 1903-1905. Det finns totalt 25 lägenheter i föreningen varav 2 är hyresrätter. Det finns cykelförråd, tvättstuga och förråd på Skeviksgatan 8-10.

Välskött och solid förening med god ekonomi. Ekonomisk förvaltning sköts av Fastum. Det finns två hyresrätter i föreningen, vilket innebär en dold tillgång. Föreningen har upprättat en underhållsplan som man följer. Alla husen stambyttes 2009-2010 och då totalrenoverades badrummen. Trapphusen i tegelhusen renoverades 2015. Verkstadslokal finns i Skeviksgatan 8-10 och som kommer att bringa in en intäkt.

Varje hus kommer överens om skötselområdena på tomten.
Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till Comhem (tele2) via kabel. Analogt basutbud ingår i månadsavgiften.
Parkering
Föreningen har parkeringsplatser som går att hyra för 1200 kr/år.
Renoveringar
Husens fönster är renoverade under 2020.
Ekonomi
Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tillkommer vid köpet på ca 2000 kr.
Övrigt
Giltig energideklaration finns för närvarande inte.

Karta

Värmdö Gustavsberg Höjdhagen

Skeviksgatan 2C

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg