190
MEDAB4F9B5E3D114010BC062A1538BC4568

Unik och välplanerad 3:a

Kommande®

Bandhagen, Bandhagen

Skeppstavägen 15

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,567 Inkl Värme, va, fiber och förråd
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea77 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer1002
Byggår1952
Driftskostnad509 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,595,000

Så snart säljarna hittat ett mindre boende i området, kommer denna unika och välplanerade 3:a att saluföras. Bostaden har två entréer, vilket ger goda möjligheter till en uthyrningsdel där fantasin får avgöra huruvida planlösningen på bästa sätt skall nyttjas. Snyggt renoverat köket och rymligt vardagsrum med generösa möbleringsmöjligheter. Balkongen är placerad i ett eftertraktat läge med många soltimmar. Lägenheten ger ett trevligt ljusinsläpp från fönsterna i flera väderstreck och har genomgående ljusa ytskikt. Två väl tilltagna sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Lägenheten har flertalet bra förvaringsutrymmen, såsom klädkammare, garderober och andra smarta förvaringslösningar. Badrummen är stambytta 2005.

Här bor familjen i ett lugnt och fridfullt läge i populära Bandhagen med endast en kort promenad till Bandhagen Centrum där tunnelbanans gröna linje tar dig in till Stockholm Central på c:a 20 min. Här går även flertalet busslinjer som tar dig runt om i Söderort. Centrumet erbjuder flera valmöjligheter av matbutiker, restauranger samt trevliga Café Chateau. Ett drömläge för barnfamiljen som önskar närhet till bra skolor, förskolor, ett populärt centrum och en lugn och fridfull omgivning.

Om området

Bandhagen är en stadsdel i stadsdelsområdet Enskede-Årsta-Vantör i Söderort i Stockholms kommun. Centrum och delar av Bandhagen byggdes upp under 1950-talet utifrån idéer om grannskapsplanering och bebyggelsen är idag en blandning av låghus och punkthus. Det är även närhet till dagis och skolor. Bland annat Bandhagens skola ( F-6 ) och Bäckhagens skola ( F-9 ).
Den kuperade skogen ger en fridfull prägel till området och är lämplig för såväl rekreation som motion. Trots det naturnära läget är det kort gångavstånd till Högdalens centrum och en knapp mil till Stockholms innerstad.

Kommunikation

Att resa till Stockholms centrum tar ca 20 min med kollektivtrafiken. I Bandhagen finns T-bana samt även bussförbindelser till Älvsjö där pendeltåget ansluter. Det finns även bussförbindelser till bland annat Gullmarsplan, Farsta, Huddinge, Skärholmen och IKEA.

Närservice

Bandhagens och Högdalens centrum ligger inom gångavstånd.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar 20180516
Årsredovisning 2018
energideklaration
Kommande

Bilder

Kök

Kök

Kök

Kök

Vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
77 kvm
Hall
Entrén består av två ingångar och leder er vidare till samtliga rum i bostaden. Hallen har en trevlig planlösning med plats för avhängning och ett stort kapprum med garderob direkt till vänster. Via kapprummet tar ni er till en gäst wc samt bostadens första sovrum. Denna del passar utmärkt att nyttja som uthyrningsdel eller kanske som sovrum för tonåringen.
Kök
Stilrent kök som i sin helhet går i ljusa kulörer och med vitvaror i rostfrittstål. Här finns gott om förvaringsmöjligheter både i överskåp, vitrinskåp samt flera lådor. Köket är utrustat med hel kyl och frys, ugn och micro i arbetshöjd, diskmaskin, gasspis och fläkt. Här finns det plats för ett matbord för ca 4 personer. Stora fönstret vetter mot ett skogsparti på husets framsida, vilket bidrar till mindre insyn och ett härligt ljusinsläpp.
Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med gott om plats för valfritt möblemang. Idag är det inrett med en stor soffgrupp, soffbord, hylla och mediamöbel. Från vardagsrummet når man balkongen i sydvästläge med eftertraktad eftermiddagssol. Vardagsrummet har parkettgolv samt ljusa tapeter. Fönsterna finns i två väderstreck och de ger ett härligt ljusinläpp.
Sovrum 1
Sovrummet ligger avskilt med egen entré och wc. Sovrummet passar utmärkt som tonårsrum eller varför inte nyttja hela delen för uthyrning? Här finns det gott om plats för en dubbelsäng, nattduksbord och garderober. Mörk fiskbensparkett och ljusa väggar.
Sovrum 2
Rymligt sovrum med ljusblå tapeter samt parkettgolv. I sovrummet får man plats med både en säng och nattduksbord. Via en passage tar ni er vidare till vardagsrummet, här finns två rymliga garderober på vardera sida.
Gäst wc
Gästwc utrustad med toalett, spegelskåp, spegel och handfat. Klinkergolv och ljusaväggar.
Badrum
I badrummets utrustning ingår dusch, tvättmaskin, handfat med kommod, handukstork, spegelskåp och wc. I badrummet finns också ett frostat vädringsfönster.
Uteplats
Föreningen har en gemensam uteplats på framsidan av byggnaden. En stenlagd uteplats med grill och matbord som omfamnas av natur och skog.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 2,595,000 Utgångspris
Avgift
SEK 4,567 Inkl Värme, va, fiber och förråd
Driftskostnad
SEK 6,104 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,500
Försäkring
SEK 2,604
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftkostnaderna är enligt schablon. De kan variera beroende på antalet boende, bolag samt förbrukning.
Andel i föreningen
1.48407 %
Andel av årsavgiften
1.43 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1952
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 6/20/2018
Energiklass
F
Energiprestanda
152 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Lådkameran 3
Om föreningen
Brf Lådkameran bildades 2007 och består av 96 st lägenheter varav 79 bostadsrätter och 17 hyresrätter samt 11 lokaler. För närvarande finns 17 st hyresrätter kvar i föreningen och utgör en s.k "dold kapitalreserv". Hyresrätterna är en dold tillgång för föreningen som kommer att stärka föreningens ekonomi ytterligare på sikt. Under 2017 sålde föreningen 2 st hyresrätter som ombildades vilket innebar att föreningen kunde amortera 3 mkr på sina lån.

Fastigheten består av 6 huskroppar om 3 våningsplan samt källare med 1-3 portar i varje i vilken man upplåter bostadsrätter, hyresrätter samt lokaler. Husen uppfördes 1953 och är grönklassade av Stockholms Stadsmuseum för sitt höga kulturhistoriska värde då bebyggelsen är att anse som särskilt värdefullt från historisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt.

Fastigheterna är geografiskt belägna i Bandhagen, tillhörande stadsdel Enskede-Årsta-Vantör, Stockholms kommun, och har adressen Skeppstavägen 9-33.

Föreningen bildades 2007-07-11. Ombildning till bostadsrättsförening skedde 2010-09-24.

Föreningen innehar fastigheten Stockholm Lådkameran 3 med tomträtt. Tomrättsavgälden skall omförhandlas senast 2022-12-31.

Under 2018 amorterade föreningen 4 051 814 kr på ett av lånen och lån/ kvm under 2018 uppskattas till 4437kr.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen tillhandahåller en föreningslokal och två gemensamma tvättstugor belägna i port 13 och 29. Cykel- och barnvagnsrum, källarförråd samt matkällarförråd.
Kring husen finns gräsmattor, skogspartier och kuperad mark. Under hösten 2019 rustades gårdarna upp och idag finns en lekplats. Under den senaste sommaren har föreningen arrangerat med gemensamma odlingsmöjligheter.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
96
Varav hyreslägenheter
16
Antal lokaler i föreningen
11
Tv och bredband
Kabel-tv & bredband:
Ansluten till kabelnät. Tecknas och debiteras separat.
Fiber ingår i månadsavgiften. (A3 1000/100 mbit/s)
Parkering
Parkering:
22 P-platser finns att hyra med eller utan elstolpe (separat kö). 290 kr/mån utan elstolpe, 440 kr/mån med elstolpe.
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2019 En tvättstuga i port 13 renoverades.
2018 Renovering av hyresrätt samt fiberinstallation
2018 Renovering av två mangelrum (omgjorda till föreningsrum)
2017 OVK genomföreds
2013 Byte av 2 värmeväxlare
2011 Nya balkonger, isolerglasfönster mot skogssidan
2005 Stambyte av kök, badrum och ventilation
2005 Nya elstigar

Kommande renoveringar:
Föreningen har en diskussion gällande att byta avloppsrören i gatan inom en 10-årsperiod.
Samtliga portar kommer även att bytas ut och ett nytt kodlås installeras. Föreningen inväntar i nuläget (jan-20) ny underhållsplan.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Föreningen accepterar delat ägande.
Äger föreningen marken
Föreningen innehar fastigheten Stockholm Lådkameran 3 med tomträtt. Tomrättsavgälden skall omförhandlas senast 2022-12-31.
Övrigt

Andrahandsuthyrning:
Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsen skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännade från Hyresnämnden.

Ekonomisk förvaltning:
Emvix Förvaltning & Byggservice AB

Städning och städdagar:
Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer vår och höst.

Överlåtelseavgift på 2,5% av ett prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsbelopp är på 1% av ett prisbasbelopp.
För mer information, gå in på föreningens hemsida: http://ladkameran3.bostadsratterna.se/

Ovanstående information grundas på information från föreningen våren & hösten 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Karta

Bandhagen Bandhagen

Skeppstavägen 15

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg