MEDDDC57F81C5F04DE7AFDAC96D85E664EF

Spånga - Tensta, Spånga

Skäftingebacken 8, 6tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,490 Inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Hushållsel
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea78 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer11
Byggår1969

Accepterat pris: SEK 2,000,000

- ACCEPTERAT PRIS - Ring för privatvisning!
- Totalrenoverad 2020
- Balkong med bästa sydost-läge
- Högst upp
- Avgift där el ingår

Varmt välkomna till denna topprenoverade bostaden högst upp i byggnaden på populära Skäftingebacken. Stilrent badrum utrustat med tvättmaskin, fullutrustat kök, luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från fönsterpartier samt härlig balkong med bästa sydost-läge. Källarförråd finns i samma byggnad samt tvättstuga i närheten. Avgift där värme, vatten, kabel-tv och EL ingår!

Klassiska Brf Päronet har låg belåningsgrad om ca 1.300kr/kvm samt gott om parkeringsplatser och tvättstugor. Nära till E18 och E4 samt tunnelbana som tar dig till City på 20 minuter! Runt knuten har du Järvafältets naturreservat med Eggeby Gård och kommande utomhusbad samt flertalet motionsspår.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

Om området

Det nya Tensta uppfördes i samband med miljonprogrammet och skulle ha en "stadsmässig" täthet nära naturen. I den nya stadsdelen skulle även "trafikseparering" gälla, alltså fordonstrafiken avskild från övriga trafiken genom planfria korsningar. Det första spadtaget togs i november 1966 och året därpå skedde den första inflyttningen. De första boenden fick leva på en gigantisk byggarbetsplats med tillfälliga matbutiker i baracker, provisorisk busslinje, leriga gångvägar och bristande social service. En av de stora aktörerna var Svenska Bostäder som informerade sina nya hyresgäster i en broschyr 1969: "Vi vill uppmärksamma Er på att Ni flyttar till en stadsdel i varande. Ni kommer med andra ord en tid framöver att bo på en byggarbetsplats med allt vad det innebär...". Dessa problem ledde till att Testa fick utstå massiv kritik, speciellt av massmedia. Situationen förbättrades i takt med att stadsdelen växte fram och sociala inrättningar samt skolor och centrumanläggningen färdigställdes.
Till miljonprogrammet hörde även småhus och år 1969-1970 uppfördes kvarteret Sörgården i regi av Stockholms stads småstugebyrå (SMÅA). Kvarteret ligger öster om Spånga kyrka och är stadsdelens enda ursprungliga småhusområde. De 76 vinkelbyggda radhusen tillkom i självbyggeri och hade formgivits av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Området är en bra representant för det tidstypiska idealet för radhus från 1960-talet "tätt-och-lågt". Arkitekturen är enhetlig med enkla, kubiska, byggnadsvolymer och fasader i ljus spritputs och röd träpanel. Kvarterets småhus är grönklassade av Stadsmuseet i Stockholm vilket betyder bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Kommunikation

Från Tensta tar det 20 minuter med tunelbanans blåa linje till T-Centralen. Från Tensta går flertalet bussar till Norra Storstockholm så som Kista, Spånga, Järfälla och Universitet.

Bilder

Kök

Kök

Badrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
78 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall:
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Parkettgolv, vitmålade väggar samt spotlights.
Badrum:
Renoverat (2020) och stilrent badrum utrustat med tvättmaskin, wc, handfat med kommod, spegel, badkar samt fönster.
Kök:
Modernt renoverat (2020) kök med goda förvaringsutrymmen bakom vita köksluckor och kakel ovan diskbänk. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn, fläkt, kyl & frys. Invid fönster finns matplats för 6-8 personer.
Vardagsrum:
Stort vardagsrum med plats för större soffgrupp, soffbord, tv-bänk samt övrigt möblemang. Parkettgolv, målade väggar med fondvägg samt spotlights. Här finns goda sällskapsytor när familj och vänner är på besök.
Sovrum 1:
Rymligt sovrum med plats för större säng, skrivbord, garderober med skjutdörrar samt övrigt möblemang. Parkettgolv samt tapetserade väggar.
Sovrum 2:
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Parkettgolv samt målade väggar.
Sovrum 3:
Mindre sovrum med plats för säng, skrivbord samt övrigt möblemang. Parkettgolv samt tapetserade väggar.
Klädkammare:
Perfekt utrymme att nyttja för förvaring.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 6, hiss finns
Pris
SEK 2,000,000 Accepterat pris
Avgift
SEK 5,490 Inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Hushållsel
Andel i föreningen
0.15483 %
Andel av årsavgiften
0.15483 %
Reparationsfond
SEK 544
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus med hiss
Byggnadsår
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 1/27/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
142 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Päronet nr 7 inom HSB Stockholm
Om föreningen
HSB Brf Päronet nr 7 består av 676 lägenheter. Stambytta badrum mellan 1995-1998.

Föreningen bildades den 15 januari 1965 och registrerades den 27 februari 1965. Föreningen innehar tomträtten, äger och förvaltar byggnaderna och fastigheterna: Islinge, Vissinge, Elinsborg, Hasslinge, Skäftinge, Hydinge 1 och 2 samt Mellinge. Tomträtt innehas även på fastigheten Tensta 4:8; (parkeringen vid Elinsborgsbacken).

Förvaltningsområdet omfattar 20 bostadsbyggnader med 676 lägenheter, 286 p-platser utomhus samt 290 garageplatser fördelat i både varm- och kallgarage. I varmgaraget finns även parkering i troaxbur för MC och mopeder. Grovsopsrum finns på Vissingebacken samt ett på Melligebacken. Det senare endast för de boende på Mellingebacken. Styrelsen planerar att bygga grovsoprum även på Elinsborgsbacken samt Skäftingebacken.

Överlåtelser, avgifter, hyror, parkerings- och garageplatser administreras av förvaltaren HSB.

Uthyrningslägenhet samt gemensamhetslokal finns i föreningen.
Fyra tvättstugor finns i föreningen.

Titta gärna på föreningens hemsida för mer information: http://www.hsb.se/stockholm/paronetnr7
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
676
Varav hyreslägenheter
4
Antal lokaler i föreningen
9
Tv och bredband
KabelTV och Bredband via ComHem. Grundutbudet av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Parkering
P-plats och garageplats finns att hyra. Kan förekomma kö. Cirkapriser:
P-plats utomhus - 200 kr/månad
Kallgarage - 300 kr/månad
Varmgarage - 570 kr/månad
P-plats med EL. - 350 kr/månad
MC-Plats - 150 kr/månad
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,593 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 683

Karta

Spånga - Tensta Spånga

Skäftingebacken 8, 6tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg