230
MEDC4BFC193AD6E4E13BE0E2CACEAFFB3EF

Sjöfruvägen 55A Tomtebo, Umeå

Tomtebo, Umeå

Sjöfruvägen 55A


PRIS4 195 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

117 kvm

TOMTAREA

162 kvm

BYGGÅR

2003

DRIFTSKOSTNAD

2 593 kr/månad

PRIS

4 195 000 kr

Varmt välkomna till ett trivsamt och påkostat radhus på populära Tomtebo!
I radhuset som byggdes 2003 bor du med låga driftkostnader. Bostaden är i mycket välbevarat skick med ljusa och fräscha ytskikt, genomgående askparkettgolv och vattenburen golvvärme på hela entréplan. Här finns dubbla uteplatser på markplan samt balkong där ni kan njuta av dygnets alla timmar. Entrésidan är stenlagd med tre upphöjda rabatter samt två mindre där det är lätt att ordna med sandlåda eller vattenfontän. Två marköglor finns för att låsa fast cyklar, moped eller annat.
Bostaden erbjuder stora fönsterpartier med mycket ljusinsläpp och trevliga sällskapsytor. På entréplan finner ni kök, vardagsrum, tvättstuga, badrum och en rymlig hall med lättskött klinker direkt vid entrén. Övre plan disponeras genom fyra sovrum, klädkammare, duschrum samt hall.
Garage med varmbonat förråd finns tillhörande bostaden.

Radhuset är fint beläget på Tomtebo med närheten till Nydalasjöns rekreationsområde med promenadstråk, grillplatser, fiske- och badmöjligheter. Gillar du träning och natur så passar detta som handen i handsken då ni även bor i närheten av Grössjöns naturreservat och det nyöppnade Nordic wellnes.
Här bor du i ett trevligt område med närhet till busskommunikation, café, förskola, skola och Stora Coop Tomtebo.

Välkomna att boka in er på visning!

Bilder

MEDC4BFC193AD6E4E13BE0E2CACEAFFB3EF
MEDC0CA91BEBAD64A1AB64FECB139E101D2
MEDC6DBFBF41551406A80C4B85FB9163B42
MED521888E49F2F4A1F8207046E4F6540F7
MED0BE3229BE45B4986B7A7C3F4CA4EF727

Planritningar

Entréplan

Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

117 kvm

TOMTAREA

162 kvm

BYGGÅR

2003

DRIFTSKOSTNAD

2 593 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Garage och varmbonat förråd med mycket plats för förvaring.
Markiser finns ovan altan och sovrumsfönster i söderläge.

HALL

Välkomnande hall med klinkergolv och golvvärme som sträcker sig hela entréplan. Längre in ligger ett genomgående askparkettgolv i övriga del av bostaden förutom köket. God förvaring i skjutgarderob med inredning. Här finns utrymme för klädavhängning och hallmöbel samt ytterligare förvaring.

KÖK

Välbevarat Ballingslövkök med förvaring bakom björkluckor och arbetsyta på extra djup bänkskiva med kakel ovan. I köket gjordes många tillval med lådhurts som går att dra ut och lösgör ytterligare arbetsytor vid bakning eller matlagning. Champagnefärgad kyl och frys med björkhandtag, integrerad diskmaskin i ergonomisk arbetshöjd, inbyggnadsmikro och spis med glaskeramikhäll och dubbla ugnar. Fint utrymme för matplats. Ljusa väggar och plastmatta.

VARDAGSRUM

Luftigt vardagsrum med ljusa väggar och askparkett. Här finns gott utrymme för önskat möblemang såsom soffgrupp, tvmöbel, matsalsgrupp m.m. Fina ljusinsläpp från fönsterpartier och utgång till trädäckad altan.

TVÄTTRUM

Tvättrum med tvättmaskin och torktumlare, mycket god och smart förvaring samt tvättho med bänk i rostfritt stål. Ljus våtrumsmatta och vita väggar.

BADRUM

Helkaklat badrum med ljust och blått kakel och klinker med golvvärme. Utrustningen består av toalettstol, massagebadkar från Svedbergs, spegelskåp och kommod från Vedum samt elektrisk handdukstork.

HALL

Hall med parkettgolv i ask och lucka upp till vindan. På vindan finns plats för förvaring och här sitter också bredbandskonvertern. I hallen finns plats för förvaringsmöbler.

SOVRUM 1

Sovrum 1 ligger direkt till vänster när ni kommer upp från entréplan. Rummet inrymmer skrivbord, gästsäng eller annan önskad möblering. Här finns parkettgolv i ask och utgång till en härlig balkong i västerläge.

SOVRUM 2

Bostadens största rum med plats för stor säng, förvaringsmöbler och annat efter önskemål. Här finns i anslutning en klädkammare för ytterligare förvaring. Vita väggar och askparkettgolv.

SOVRUM 3

Sovrum 3 med plats för säng, nattduksbord eller annat möblemang. Här finns även god förvaring i skjutgarderob. Blåa väggar och askparkettgolv. Markis finns.

SOVRUM 4

Används idag som hobbyrum och har mycket god förvaring i skåp och arbetsbänk för symaskin eller annat. Här finns givetvis utrymme för säng, eller andra möbler som önska. Tapetserade väggar och askparkettgolv. Markis finns.

DUSCHRUM

Helkaklat badrum med ljust kakel och klinker med elgolvvärme. Här finns toalettstol, spegelskåp och handfat med kommod i björk från Vedum, duschhörna med vikbara duschväggar i tonat glas samt elektrisk handdukstork.

Om området

Ett av Umeås nyaste bostadsområden som hela tiden fortsätter att växa. Det ligger vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 kilometer från centrum. Ett barnvänligt område med förskolor och skola åk 1-9. Bebyggelsen består av flervåningshus och marknära bostäder med varierade upplåtelseformer. Även tomter för eget byggande finns i området. Ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär.
Området kring Nydalasjön är ett omtyckt rekreationsområde. Runt Nydalasjön, går en nio kilometer lång gång- och cykelväg som är perfekt för joggingrundan eller cykelturen. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön. Vid Nydalasjöns norra sida finns även ett längdskidspår med konstsnö. Där finns även en höghöjdsbana, terrängspår, cykelpark, fiske, grillplatser, badplatser och tempererat äventyrsbad.
På södra delen av Nydalasjön finns en beachvolleybana och en stor äventyrslekpark med höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana och vattenlek. Vid Kärleksvikens badplats börjar och slutar äventyrstigen, en 800 meter lång skogsstig med elva utmaningar av varierande karaktär och svårighetsgrad, för hela familjen.
Sporthall och konstgräsplan samt basketplan som spolas för isaktiviteter på vintern finns i anslutning till Sjöfruskolan.

NÄRSERVICE
I området finns pizzerior, restaurang Ruccola och ett mysigt café. På promenadavstånd hittar du Ålidhems centrum och där finns bland annat tre mataffärer, frisör och apotek. I området finns även pizzerior. Mellan Tomtebo och Ålidhem finns en ny COOP-butik. Strömpilen ligger några kilometer bort. Här finner du bland annat stormarknaden ICA Maxi, klädbutik, blomsteraffär, systembolag, frisör och snabbmatsrestaurang.

KOMMUNIKATION
Gång- och cykelavstånd till Norrlands universitetssjukhus och Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och IKSU, norra Europas största träningsanläggning. Goda bussförbindelser till centrala Umeå, universitetssjukhuset och universitet.

SKOLOR OCH OMSORG
Tomtebogårdsskola F-3, Fritids
Sjöfruskolan F-9
Förskolor

I området Carlslund, mellan Tomtebo och Carlshem, byggs nu en högstadieskola samt idrotts- och fritidsanläggning.

Ekonomi

EL

8 649 kr

UPPVÄRMNING

4 017 kr

RENHÅLLNING

1 690 kr

VÄG, SAMF

16 764 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

31 120 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Fjärrvärmekostnaden är beräknad på 9 674 kwh och elförbrukningen på 4 487 kWh (senaste 12 mån) med 78,78 öre/kWh utifrån Umeå energis rörliga avtal den 2022-11-18.
Det är en 16A säkring.
Samfällighetsavgiften avser GA:1 (vatten och avlopp), GA:2 (lekplatser, gatubelysning vägar, TV m.m.), GA:4 (radhusgarage) och GA:5 (bredband).

Byggnad

BYGGNADSTYP

Radhus

BYGGNADSÅR

2003

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

F

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-11-21

ENERGIKLASS

B

ENERGIPRESTANDA

100 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

66 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

TAK

Tegel

FASTIGHETSBETECKNING

Sjöfrun 25

ÖVRIGT

Målat innertaktak och tapetserat i två sovrum. Målat innertak och vägg i kök och hall.
Målat radhuset fasad, foder och fönster våren 2014.
Målat radhuslängan sommaren 2015.
Rengöring frånluft december 2019 av Umeå Första Sotningsdistrikt.
Nytt lås ytterdörr maj 2022.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 414 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 748 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 400 000 kr

Tomt

AREAL

162 kvm

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Sjöfrun GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Umeå Sjöfrun GA:2 ändamål: Vägar, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Umeå Sjöfrun GA:4 ändamål: Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Umeå Sjöfrun GA:5 ändamål: Radio- TV och/eller tele, Samfällighet: Umeå Sjöfrun S:1, Samfällighet: Umeå Sjöfrun S:2
Last: Ledningsrätt Fjärrvärmeledningar, 2480K-00/83.7
Last: Officialservitut Snöupplag, 2480K-95/75.2

Karta

Umeå Tomtebo

Sjöfruvägen 55A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg