MED099683515DE54BACA8B807815EF551D5

Tomt till salu i Funäsdalen

Funäsdalen, Funäsdalen

Siljeströms väg 24

Fakta

TypTomt
Tomtarea1,031 kvm
Driftskostnad100 kr/månad

Utgångspris: SEK 650,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

På fina Röstberget ca 500 m sydost om Funäsdalens centrum finns nu en tomt till salu på Siljeströms väg 24. Tomtens läge är perfekt för den som vill ha närhet till Funäsdalens aktiviteter och restauranger. Endast ca 700 m till liften vid Funäsdalsberget och ca 1500 m till restauranger och mataffär. I priset ingår anslutningsavgift för kommunalt vatten och avlopp. Elanslutning betalas av köparen. För prisuppgifter kontakta Härjeåns nät eller Fyrafasen energi.

Tomten får bebyggas med en huvudbyggnad samt uthus/garage om en area på totalt 140 kvm. Uthus/garage får max uppta 40 kvm. Byggnadshöjden får ej överstiga 3,6 m på huvudbyggnaden och uthus/garage 3,0 m. Huvudbyggnaden får inredas med 1 lägenhet medan uthus/garage ej får inrymma någon bostad. Huvudbyggnaden får enbart byggas med 1 våning. För mer information läs i detaljplanen under viktiga dokument. Frågor gällande byggrätt samt planbestämmelser hänvisas till Härjedalens kommuns miljö- och byggavdelning mob@berg.se

Om området

Funäsdalen är en aktiv fjällby mitt i Funäsfjällen och är den största orten i västra Härjedalen. Byn ligger vackert på Funäsdalsbergets sluttning mot Funäsdalssjön och är en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd. Här är turismen huvudnäringen och här finns flera välkända turisorter i närheten som Bruksvallarna, Ramundberget, Tänndalen, Hamra, Ljusnedal, Messlingen och Tännäs.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar. Här bor ca 2 000 personer men antalet ökar väsentligt under turistsäsongen. Fin byskola i årskurserna förskola till årskurs 9 finns.
Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

För dig som gillar längdåkning så finns Nordic Ski Center med 300 km väl preparerade skidspår. Du kan starta var som helst i Funäsdalen.

Under sommaren kan du bada i Funäsdalssjön, klättra Via Ferratan till toppen av berget eller bara ta Gondolen upp för att äta en god lunch. På fjället finns flera MTB- och vandringsleder och du kan även utforska fjället från hästryggen. Vill du hellre vara i den låglänta naturen så passar Ljusnan utmärkt för paddling.
Hotell Funäsdalen som finns centralt i byn har en stor pool som är öppen för alla. I byn finns också en bowlinghall.

Kommunikation

Med bil
Snabbaste vägen Stockholm är via Hudiksvall, Ljusdal och Sveg. Från Göteborg åker du antingen via Oslo och Röros eller via Mora och Sveg. Alternativt via Idre och fjällvägen till Funäsdalen.

Med flyg
Närmaste flygplats ligger i Sveg (12 mil) och Röros (7 mil).

Hyrbil
Finns på både Röros och Svegs flygplats.

Med buss
Från Stockholm, Uppsala och Gävle tar du Härjedalingen de flesta dagarna i veckan.

Närservice

Centralt läge i Funäsdalen med all tänkbar service. Inom gångavstånd finner du restauranger, matvarubutiker, systembolag, naprapat, Byggnadsvårdsbutik, mäklare, tankstation samt skola och förskola.

Hamrafjället 14 km
Tänndalen 18 km
Fjällnäs 20 km
Bruksvallarna 17 km
Ramundberget 23 km
Messlingen 32 km
Tännäs skidanläggning 22 km

Bilder

Fakta

Byggnad
Fastighetsbeteckning
Funäsdalen 6:35
Allmänt om fastigheten
Kommunal fastighetsavgift
SEK 3,780 / år
Taxeringsvärde
SEK 378,000
Taxeringskod
210
Tomt
Areal
1031 kvm
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:133 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning

Karta

Funäsdalen Funäsdalen

Siljeströms väg 24

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg