230
MED964171B082814210822272DD2447764F

Ljus gaveltvåa med både balkong och bevarade 40-tals detaljer!Siljansvägen 19 Årsta, Årsta

Årsta, Årsta

Siljansvägen 19


PRIS (utgångspris)2 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

231010002-0097

MÅNADSAVGIFT

3 540 kr

BYGGÅR

1945

PRIS

2 495 000 kr Utgångspris

Ljus gaveltvåa med både balkong och bevarade 40-tals detaljer!

Ny visning söndag 24/9 klockan 15:00 - 15:30!

Varmt välkomna in till denna funkistvåa med en utmärkt genomgående planlösning, rymliga rum och goda ljusinsläpp tack vare gavelläget!

Den luftiga takhöjden ger bostaden en rymlig sfär som tillsammans med de de stora fönstren bäddar för trivsamma stunder hemma. Originalköket, de platsbyggda garderoberna och parketten i vardagsrummet är alla välbevarade 40-talsdetaljer. Köket har smakfullt moderniserats med bl.a. vitvaror inkl. diskmaskin.

I det stora vardagsrummet finns gott om plats för både en soffgrupp, TV-möbler liksom större bokhyllor och ett större sällskapsbord. Den öppna balkongen ligger i ett soligt söderläge, med utsikt över den ombonade och grönskande parken utanför. Sovrummet erbjuder plats för både dubbelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang. I sovrummet finns flera platsbyggda originalgarderober med generöst förvaringsutrymme.

På Siljansvägen bor ni med en utomordentlig kombination utav lugn, närhet till goda kommunikationer och närservice. För den som önskar lite liv och rörelse nås Årsta Torg på några få minuters gångavstånd. På Årsta Torg och omkringliggande gator finns flera omtyckta restauranger, caféer och ett brett utbud av både detaljhandel och flera gym.

Tvärbanan och bussar ligger på kort promenadavstånd vilka smidigt tar dig till bl.a. Gullmarsplan och Liljeholmen. Årstabergs pendeltågsstation finns också som alternativ och tar dig till T-centralen på behagliga 6 minuter. Ett ytterligare plus är närheten till vackra Årstaviken och Södermalm, dit det bara tar några minuter att cykla.

Föreningen är välskött med en stabil ekonomi, låg belåning och välunderhållna hus. BRF Stockholmshus nr 10 är en stor förening med 358 lägenheter och hela 47 lokaler. Här finns bland annat flertal gemensamhetsutrymmen som föreningslokal, övernattningslägenhet, en träningslokal och trevliga grillplatser.

För att kunna utföra visningar på bästa sätt så uppskattar vi om ni anmäler er till visning. Anmälan görs via mäklarens hemsida. Vi vill att ni i lugn och ro ska få möjlighet att se ert potentiella nästa hem.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
Leo Wessman 072-369 44 20

Bilder

MED964171B082814210822272DD2447764F
MEDDF786F83F78B42C38AA3F44FEB7C7B10
MED323AD9E14F4A4FC1AB57EB8922AC2B9E
MED483C94D9AFA841D4B30B455F0A813226
MED39DB7D3FA3194FCAAD346F88673D1414

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45 kvm

LÄGENHETSNUMMER

231010002-0097

VÅNING

1 av 3

MÅNADSAVGIFT

3 540 kr

BYGGÅR

1945

PRIS

2 495 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

1 rok enligt föreningens information.

BALKONG

Ja

HALL

Rymlig hall men plats för avhängning samt god förvaring i platsbyggda garderober som sträcker sig från golv till tak. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är målade i vitt.
(Hatthyllan kommer ej att ingå i köpet)

VARDAGSRUM

Stort och ljust vardagsrum i gavel med lättmöblerade ytor. Här ryms med enkelhet soffa, mediamöbel, matbord för 4-6 personer och annat passande möblemang. På golvet ligger en vacker Årstaparkett och väggarna är målade i en beige ton. Från vardagsrummet nås den trevliga balkongen i soligt söderläge och med utsikt över lummig och trevlig innergård. (stringhylla ingår ej i köpet)

SOVRUM

I anslutning till vardagsrummet ligger det rofyllda sovrummet som rymmer säng, sängbord och förvaringsmöbel och även här finns två rymliga originalgarderober. Det stora fönsterpartiet ger gott ljusinsläpp och utanför står ett stort träd som ger ett naturligt insynsskydd. (stringhylla ingår ej i köpet)

KÖK

Trevligt kök med flertal originalskåp kvar. Den maskinella utrustningen består av ugn med spishäll och kolfilterfläkt ovan, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Bakom vita skåpsluckor finner ni gott om förvaring och även gott om arbetsyta på gedigen bänkskiva. Här finns även plats för ett mindre matbord och som i övriga rum, ett fönster som ger ett trevligt ljusinsläpp. På golvet ligger en ekparkett, väggarna är målade i vitt och ovan bänkskivan sitter en mosaik som skiftar i blå/svarta toner.

BADRUM

Äldre badrum med plastmatta på golvet och kakel på väggarna. Utrustat med WC, handfat med spegelskåp ovan, duschvägg och ett stort vädringsfönster.

Om området

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden. Vackra hus omgivna av grönska tillsammans med ett stort utbud av trevliga restauranger, caféer och gym gör Årsta till ett populärt område alldeles intill innerstan med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan.

Längs Årstaviken hittar du härliga promenadstråk med badbryggor och gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter.

Att få bo i en skyddad genuin miljö med närheten till både innerstan och naturen är en lyx och en av alla aspekter som gjort att Årsta idag tillhör ett av de populäraste områdena att bosätta sig i med sin vackra natur, kolonilotter, jogging- och promenadstråk.

KOMMUNIKATION

Mycket bra kommunikationer med tvärbana och flertalet bussar som bl.a. tar dig till Gullmarsplan där tunnelbanans gröna linje går. Du tar dig även lätt till Årstaberg där pendeltågsstationen ligger.

NÄRSERVICE

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm. Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området.

PARKERING

Föreningarna erbjuder allt som oftast parkering (se mer info längre ner i föreningstext), i övriga fall sker parkering på gata genom boendeparkering. Parkeringsavgift för boendeparkering dagtid vardag samt dagtid lördag, på vissa gator förekommer även städdagar och datumparkering. Möjlighet till boendeparkeringstillstånd, ansökan för boendeparkering sker hos Stockholm stad. Se mer info i föreningsinformationen angående parkering för enskilt objekt.

ÖVRIGT

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,23691 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,23691 %

Ekonomi

EL

2 000 kr

FÖRSÄKRING

2 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

Beräkning enligt schablon. Föreningen har gemensamt upphandlat elavtal. Boende betalar endast för förbrukningen, reducerat kwh-pris pga kollektivt avtal.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1945

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-01-14

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

150 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Riksbyggens Brf Stockholmshus nr 10

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

358

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

47

EKONOMI

Låg belåning, 3037 kr/kvm

Föreningen gjorde under 2022 extraamortering om 3 000 000 kr.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja, minsta ägarandel är 10 %. Kan delas mellan 3 personer enligt föreningens stadgar.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen innehar marken med tomträtt.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fullförsäkrade i Protector Försäkring. Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

INFORMATION AVGIFT

Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med en elleverantör (Fortum) och din faktiska elförbrukning läses av och faktureras sedan på dina månadsavier.

Föreningen har just nu väldigt fördelaktigt elavtal där 50% är bundet under hela 2023 och resterande 50% är under pågående förhandling.

OM FÖRENINGEN

Stor och trygg förening med härlig grannsämja och gemenskap med goda möjligheter att umgås vid uteplatser m.m.

Riksbyggens Brf Stockholmshus nr 10 består av totalt 358 lägenheter fördelat på 15 hus samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen registrerades 1944 hos Bolagsverket.

Stambyten genomfördes under första hälften av 1990-talet och samtidigt renoverades alla badrum.
Fasaderna har tilläggsisolerats, putsats om och balkongerna är renoverade.
Fönstren är renoverade och ytterbågarna har bytts ut till aluminiumbågar med energiglas.

Det finns fem tvättstugor i föreningen: Siljansvägen 3 och 29, Rämensvägen 12, 20 och 39. Grovtvättmaskiner finns i tvättstugorna på Rämensvägen 12 och 39.

I området finns flera gröna gårdar, varav en med fontän, stenlagd uteplats med utemöbler och två murade grillplatser. Välutrustad lekplats med bla sandlådor, gungor och klätterställning.

Boende debiteras i efterhand på förbrukad el och föreningen har just nu väldigt fördelaktigt elavtal där 50% är bundet under hela 2023 och resterande 50% är under pågående förhandling.

TV OCH BREDBAND

Föreningen är ansluten till kabel-TV nät (baskanaler ingår i avgiften). Fiberbredband indraget i fastigheterna.

Husen är genom en gruppanslutning anslutna till fiber med upp till 1000 Mbit/sek som levereras av Obenetwork. Avgiften för fiber från Obenetwork ingår i månadsavgiften.

Det går även att få bredband via Kabel-TV-nätet som levereras av Tele2
Medlemmar kan även utöka kanalutbudet (Detta bekostas då av medlem).

GÅRDSPLATS

Föreningen har två stora grillar på innegård

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har en Gästlägenhet som kan hyras till en låg kostnad av medlemmarna. Rummet ligger vid Rämensvägen 24 med egen ingång.

Inom föreningen finns lokaler som går att disponera för föreningsmedlemmar som önskar snickra och måla.
Hobbylokalerna finns i källaren till Siljansvägen 9 och 25 samt på Rämensvägen 20, 32, 37 och 45.

Inom föreningen finns ett antal odlingslådor utplacerade på deras mark, som föreningsmedlemmar kan disponera

Ny träningslokal på Rämensvägen 18.

I vissa av husen finns särskilda cykelrum, i en del andra finns det någon form av förvaringsutrymme i källargången. Det kan med andra ord se lite olika ut beroende på vilken huskropp man befinner sig.

PARKERING

Parkering återfinns längs gatorna, taxa 4 tillämpas genom Stockholm stad.
Föreningen har 10 garageplatser, 32 parkeringsplatser samt 8 MC-platser där kö-system tillämpas.
32 P-platser med el-stolpe 600 kr/mån
10 Garage 1070 kr/mån
4 MC-platser (små) 300 kr/mån
4 MC-platser (Normal) 300 kr/mån

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
1990-92: Stambyte och takrenovering
2001: Balkongrenovering
2003: Fasadrenovering
2004: Fönsterbyte
2007-08: Elstigare
2014-15: Byte värmeväxlare, Inventering skorstenar
2016: Skyddsräcken, Renovering landgångar och trappnosar, Renovering skorstenar, Upprustning lekplats
2017: Byte värmeväxlare, Utbyggnad el central, Renovering skorstenar
2018: Plåtning av samtliga skorstenar, Samtliga balkongräcken är bytta, Renovering av dörrar
2019: Rörinspektion och rörarbeten på Rämensvägen 37, OVK, Utbyte av stenplattor vid utegrill
2020: Markunderhåll Rämensvägen 11
2021: Byte klinkergolv i tvättstuga, Byte aggregat tvättstuga, Byte element
2022: Byte torktumlare, relining, stamspolning Rämensvägen 1-11, samt 14-24 samt siljansvägen 1-7, asfaltering.

Planerat underhåll
Renovering trappnosar - löpande
Renovering beläggningsytor - löpande
Byte element - löpande
Målning gemensamma utrymmen 2022-2023
Underhåll vindskivor, 2023-2024
Byte till LED-belysning i allmänna utrymmen 2023-2024

ÖVRIGT

För mer information om föreningen, se föreningens hemsida; www.stockholmshus10.se

Karta

Stockholm Årsta

Siljansvägen 19

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg