190
MED8CF9CBED840B4A9EA3A5FC848C848BC8

Såld!

Tyresö Centrum, TYRESÖ

Sikvägen 12

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,892 Inkl värme, vatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea80 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer061
Byggår1962
Driftskostnad125 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,525,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till denna fina 3:a i populära HSB Brf Laken, med balkong i öppet västerläge med eftermiddagssol! Stort vardagsrum med parkettgolv och utgång till balkong. Modernt kök i ek med rostfria vitvaror och stor matplats vid fönster med gott om plats för familj och vänner. Ljust, rymligt helkaklat badrum renoverat i samband med stambyte. Två rymliga sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Perfekt läge, nära bl.a. Tyresö centrum, bussar, golfbana och simhall.

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan njuta av friluftsliv som t.ex. fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Modernt kök i ek med rostfria vitvaror

Rymlig matplats vid fönster i kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Nu ska en av HSB Brf Lakens välplanerade 3:or säljas. Lägenheten är modernt renoverad och har balkong i öppet västerläge!

- Populär förening med låga månadsavgifter.
- Modernt kök i ek med stor matplats.
- Ljust, rymligt helkaklat badrum renoverat i samband med stambyte.
- Balkong i öppet och insynsfritt västerläge.
- Här bor du med bl.a. Tyresö centrum, kommunikationer, golfbana, simhall och naturen, runt hörnet.

Vackert kök i ek med gott om förvaringsutrymme och arbetsyta. Köket har luckor och lådfronter i ek i klassisk stil, bänkskiva i laminat och under väggskåp finns infälld belysning. Vackert stänkskydd med kakel i grå toner. Köket har en hög maskinell standard med rostfria vitvaror med spishäll, inbyggd ugn, diskmaskin, kolfilterfläkt samt kyl/frys. I väggskåp finns även förberett för att sätta in en inbyggd mikrovågsugn. Stor matplats med gott om plats för vänner och den stora familjen. På golv ligger klinkergolv och väggarna är målade.

Helkaklat badrum renoverat vid föreningens stambyte. Badrummet är utrustat med duschhörna med plats för badkar, vägghängd wc, handfat och spegel. I badrummet finns även förberett för inkoppling av tvättmaskin och torktumlare.

Stort vardagsrum med vackert parkettgolv och målade väggar. Vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp och tv-möblemang, samt utgång till balkong.

Rymlig balkong i öppet och insynsfritt västerläge. Här finns gott om plats för utemöbler och det är många lägenheter i föreningen som har glasat in sin balkong. Mer information om inglasning finns på föreningens hemsida.

Lägenheten har två ljusa, rymliga sovrum med plats för dubbelsäng och stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Sovrummen har vackra parkettgolv och målade väggar. I båda sovrummen finns plats att installera garderober.

Möblerbar hall med platsbyggd skjutdörrsgarderob och plats för avhängning. Hallen har klinkergolv och målade väggar. I anslutning till hallen finns en klädkammare som är en s k "walk in-closet". Här finns gott om förvaringsutrymme.

Lägenheten har ett tillhörande lägenhetsförråd i källaren och säkerhetsdörr.

Huset ligger väl belägen nära bl.a. Tyresö centrum, kommunikationer, golfbanan, sportanläggningar och med fina promenadvägar ut till Alby friluftsområde.
Antal rum
3 rum
Boarea
80 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 3,892 Inkl värme, vatten och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 1,500 / år
Driftskostnad, varav
Övrigt
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Under övrigt i driftskostnader: Bredband 125 kr/mån.

Säljaren har hemförsäkring genom Folksam.
Andel i föreningen
0.39208 %
Andel av årsavgiften
0.39208 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1962
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Laken
Om föreningen
I Brf Laken finns 273 st bostadsrätter fördelade på 2:or och 3:or samt 6 st lokaler. Det finns även 57 garageplatser och 103 parkeringsplatser samt 4 MC-platser. I området finns även en gästparkering med 18 platser som endast är till för Brf Lakens besökare. Kostnaden för parkeringsplats från och med 1 juni 2018 (utan el) är 175 kr/mån och med el 250 kr/mån. Garageplatserna i Laken kostar 450 kr/mån.

Under 1990-talet utfördes stora renoveringar i föreningens fastigheter. Bl.a. stambyte, renovering av badrum, installation av säkerhetsdörrar och byte av hissar. 2017 har föreningen genomfört en stamspolning av avloppsstammarna.

Brf Laken är en mycket populär förening med stabil ekonomi.

Föreningen är ansluten till ComHem och alla lägenheter har "tre hål i väggen". Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal för bredband genom Telenor. Hastighet 250/250 Mbit/s. Kostnad: 125 kr/mån (läggs på samma avi som månadsavgiften).

Medlemmarna har tillgång till tvättstuga, övernattningslägenhet, bastu, två rum med gymutrustning, hobbyrum med verkstad, cykelrum, två rum för barnvagnar och förråd samt en föreningslokal med plats för 50 personer.

Förbrukning av hushållsel mäts individuellt för bostadsrätten och debiteras bostadsrättshavaren. Varje lägenhet har en egen elmätare. All el köps in gemensamt av föreningen. Elen betalas i efterskott av bostadsrättshavaren och kostnad framkommer på fakturan med avgift. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

I föreningens försäkring ingår en tilläggsförsäkring för bostadsrättsinnehavare. Observera att denna tilläggsförsäkring INTE ersätter behovet av en hemförsäkring som tecknas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

Medlemskap i HSB Stockholm krävs. För att bli medlem deponerar man 500 kr per medlem som man får tillbaka om man träder ur HSB. Årsavgiften till HSB är 150 kr årligen per familj.

Om köparen upptar nya lån tillkommer en pantförskrivningsavgift på 1,5% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och säljaren debiteras 3,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Föreningens hemsida hittas på: http://www.brflaken.se/

Mer information kan fås via HSBs Service center tel. 010-442 11 00.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken.

Karta

Tyresö Centrum TYRESÖ

Sikvägen 12

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg