MED3A5E286BBE1D46D9B16360F625A3C087

En dröm på landet med närhet till service och kommunikationer

Boka visning
Klarlagt

Sigtuna

Hälgesta 203

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea160 kvm
Biarea40 kvm
Tomtarea10,869 kvm
Byggår1939
Driftskostnad2,921 kr/månad

Utgångspris: SEK 4,995,000

Ansvarig mäklare

Visningar

4
October | Sunday
Kl 13:45 - 14:45
Välkommen på visning! Anmälan till mäklaren för att beräkna antal visningsgäster
5
October | Monday
Kl 17:30 - 18:15
Välkommen på visning! Anmäl dig till mäklaren

Välkommen till en härlig familjevilla i lantlig idyll! I Skråmsta/Hälgesta ligger denna charmiga lite äldre fastighet där gammalt möter nytt. Villan har blivit utbyggd och renoverad under senare år och har en inbjudande och lätt kuperad stor trädgårdstomt på dryga 10 000 kvm. Runt huset löper en altan i söder - och väst läge för sköna utedagar och måltider utomhus sommartid. I familjens egen fårhage bor tre betande får. Här bor du med naturen inpå och ändå med närheten till både Sigtuna stad, Arlanda, Knivsta och Uppsala. Från tomten har man utsikt mot öster över det öppna landskapet med åkrar och hagar. I närområdet hittar man fina strövområden.

Villan disponeras så att i entréplanet ligger förutom hallen ett stort vardagsrum, kök, en rymlig matsal/umgängesdel med fönster i tre väderstreck och badrum. På övre planet finns fyra rejäla sovrum. varav det ena med stor klädkammare och en WC. I källarplanet finns tvättstuga och förrådsutrymmen. Då villan har blivit tilläggsisolerad och fått bergvärme har man en mycket god värmeekonomi.

Lokalbuss (UL) trafikerar mot Knivsta, Uppsala och Sigtuna. SL buss mot Sigtuna där också anslutning finns till Arlanda. Med bilfärd tar det under 10 minuter till Sigtuna eller till Knivsta, där finns matbutiker, badhus, motionshall, läkare, tandläkare mm. Det tar ca 15 minuter med bil ut till E4 och på lite drygt 20 minuter har du tagit dig till till Arlanda. Märsta centrum och station med pendeltåg mot Stockholm och Uppsala ligger också ca 15 minuter bort.

Anmäl dig till mäklaren för visning!

Om området

Naturskönt område några kilometer norr om Sigtuna på gränsen mot Knivsta. Här möts man av ett landskap med åkrar, hagar och ängar. Vassunda golfklubb ligger nära fastigheten för den golfintresserade. Här brukar man kunna åka skidor vintertid. Det är lätt att hitta sköna promenadstråk i omgivningen. T ex Pilsbo friluftsområde i närheten. I området finns också Skråmstastenen som är Upplands högsta runsten. Spännande sevärdhet med sin historia är inte minst Venngarns Slott som ligger drygt 5 km bort, vilket uppfördes 1670 för Magnus Gabriel De la Gardie.

Som Sveriges första stad var Sigtuna en attraktiv boendeplats redan för tusen år sedan.

Även idag väljer människor från hela världen att bosätta sig kommunen. Sigtuna kommuns befolkning växer stadigt. Naturen, lugnet och småstadskänslan, närheten till storstadens puls och goda kommunikationer är viktiga bidragande faktorer. Liksom möjligheten att välja boendeform; här finns ett brett utbud av hyresrätter, bostadsrätter och villor i vacker miljö. Var du än bor i kommunen är det nära till grönskande naturområden, frisk luft och vatten. Och det är aldrig långt till bra förskolor och utbildningar eller fritidsaktiviteter.

Kommunikation

ULT busslinje 183 och 188 mellan Sigtuna och Uppsala.
Pendeltågstation i Märsta Centrum till Stockholm Central och Södertälje. Till Stockholm C tar det ca 40 minuter.
I Knivsta (10 min bort) stannar pendeltåg som går antingen till Uppsala eller Stockholm C.
Skolbuss finns, se Sigtuna kommun för information.

Bussar, pendeltåg, E4:an, SJ:s tåg och flygplatsen gör resandet lätt i Sigtuna kommun. Tåget till Uppsala tar 20 minuter och det tar lika lång tid till Stockholm. Om du väljer pendeln är restiden till huvudstaden 40 minuter. Att komma till flygplatsen tar sällan mer än en kvart och det tar lika lång tid att åka buss mellan Sigtuna och Märsta.

Observera att tidtabeller och linjer kan ändras.

Närservice

Flertalet förskolor och grundskolor finns inom Sigtuna Kommun, både i Sigtuna och Märsta.
Se kommunens hemsida för mer information om skolor:

http://www.sigtuna.se/sv/Barn--Utbildning/Forskola-och-pedagogisk-omsorg/
Närliggande grundskola är t ex S:ta Gertruds skola i Til. År F-6 med integrerad fritidsverksamhet.
http://www.sigtuna.se/sv/Barn--Utbildning/Grundskola/
I Sigtuna Kommun finns det fyra gymnasiekolor:
http://www.sigtuna.se/sv/Barn--Utbildning/Gymnasium/Gymnasieskolor-i-kommunen-/

Sigtuna Stad är Sveriges äldst bevarade stad invid Mälaren. Här finner du gamla Stora Gatan med dess äldre trähus, små butiker och mysiga cafeér. I Märsta med snabb på- och avfart till E4 finns köpcentret Arlanda Stad.

Se även information om Knivsta Kommun och dess närservice:
http://www.knivsta.se/

Övrigt

Sevärdheter i närheten är t ex Venngarns slott som ligger ett par kilometer norr om Sigtuna, huvudsakligen uppfört 1670 för Magnus Gabriel De la Gardie i samarbete med arkitekten Jean De la Vallée. Venngarn blev kronogods under Gustav Vasas tid. Sedan dess har Venngarn antingen varit bostad åt landshövdingar i Uppsala eller varit utarrenderat. 1916 blev det alkoholistanstalt och förvaltningen låg i slottet med dess magnifika trapphall och målade barocktak. Senare ägare blev Lewi Pethrus-stiftelsen. Slottet är byggnadsminne. Slottet har haft ägare från kungafamiljen, tyska grevar och maktmänniskor. Wenngarns slott har varit scen för storslagna fester och politiska omvälvningar. Från denna omväxlande historia finns spår från medeltid till nutid kvar på slottet vilka tillsammans formar en av Sveriges märkligaste slottsmiljöer.

Allt blir roligare på ett slott och Wenngarns slott är inget undantag. Slottet är nu, precis som för 400 år sedan, hjärtat och navet i Wenngarns samhälle. Här finns museum, mötes- och festlokaler, café och många andra platser att mötas på. Hotelllogi finns på Hotellanstalten.se

Viktiga dokument & länkar

2020-09-23 Energideklaration
Klarlagt

Bilder

Vy över fastigheten

Vy från väst

Tomt framifrån

Villan med altan mot väst

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Mycket hemtrevlig villa med personlig karaktär där man tagit vara på äldre detaljer samtidigt som man byggt ut och moderniserat. Entréplanet bjuder på stora sällskapsytor medans övre våningsplaner erbjuder fyra rejäla sovrum. Den generösa altanen löper runt halva huset och erbjuder plats både under tak och solläge.
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
160 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Areakälla kommentar
Originalritningar till huset finns inte. Arean är inte kontrollmätt. Planritning baserad på skiss.
Biarea
40 kvm
ENTRÈPLAN
Ytor för umgänge och matlagning. Kök och sällskapsrummet har vattenburen golvvärme. Hall och badrum har el-golvvärme.
HALL
Plats för avhängning av ytterkläder och en garderobsvägg med skjutdörrsgarderober. Klinkergolv i grått och vit bröstpanel i vitt med ljust grå målad vägg ovanför. Ytterdörren är vit med fönster.
VARDAGSRUM
Vardagsrummet ligger in till vänster och har hemtrevligt furugolv och en ljust målad vägg. Ytan erbjuder plats för en en generös soffa. Här finns en vattenmantlad kamin för dagar när man önskar lite mys- eller tillskottsvärme.
KÖK
In till höger ligger köket som går i en vinkel och också har öppning in mot matsalen och allrummet. Rutigt golv i svart/vitt som snyggt bryter av mot väggen med kakel i vitt. Ovan kakel är väggen målad i en mild lindblomsgrön nyans. Vid matplatsen framför fönstret har man utsikt över åkrar och ängar. Köksinteriören är ett vitt modernt Marbodal kök och spis och arbetsbänkar finns på båda sidor. Kyl och frys i vitt, Siemens. Köket blev renoverat 2016. Från köket går dörren ner till källarvåningen.
SÄLLSKAPSRUM
Sällskapsrummet och dess del blev tillbyggt till huset 2012. Rummet omges av fönster åt tre håll och man får en härlig känsla av att ha kontakt med naturen och kan följa årstidernas skiftningar. Parkettgolv och väggar i blå nyans, vita breda golvsocklar. Här finns plats för ett stort matbord och sällskap. Vill man sitta utomhus är det bara att ta altandörren ut till altanen.
BADRUM
Från hallen finns badrummet med både badkar och en duschhörna. På golvet ligger klinker med golvvärme. Väggarna har vitt kakel. Badrumsskåp och kommod med en lång förvaringsbänk. Här finns ett vädringsfönster. Badrummet blev renoverat 2005.
ÖVRE PLAN
Sovrum i lugn miljö samt WC.
SOVRUM 1 (Masterbedroom)
Ett riktigt stort sovrum med hel vägg av skjutdörrsgarderober. Sovrummet har en egen balkong. Trägolv, vita väggar samt en vacker fondtapet. Taket är vitlaserat. Här finns plats för en arbetshörna.
SOVRUM 2
Sovrummet som även detta är rymligt ligger till höger om trappan och har fönster över ängarna. Här finns en separat klädkammare. Trägolv, vitlaserat tak och en vägg i ljust gul nyans.
SOVRUM 3
Sovrum 3 och 4 ligger rakt uppför trappan och är lika stora. Utanför sovrummen finns en liten hall med garderober. Rummet har parkettgolv och en söt mönstrad tapet. Fönster åt två väderstreck.
SOVRUM 4
Parkettgolv och en snygg randig tapet. Fönster åt två håll varav det ena mot ängarna.
WC
WC med toalett och handfat med spegelskåp för sovrummen. Klinkergolv i vitt. Bröstpanel i vitt med en vägg i ljus grå ovanför. Ett vädringsfönster släpper in ljuset.
KÄLLARPLAN
Källarplanet består av tvättstuga, pannrum och förråd.
TVÄTTSTUGA
En trappa ner från köket i källarplan ligger tvättstugan. Klinkergolv och ljusa väggar. Tvättmaskin, tumlare och arbetsbänk ger plats för klädvården. Utgång till tomtens baksida finns från källarvåningen.
ÖVRIGT
Utfört underhåll:
Bytt tak 2004
Ny fasad 2005
Tilläggsisolerat 2005, gamla delen
Tilläggsisolerat vind med ecofiber 2011
Nya fönster 2005 i "gamla" delen
Renoverat badrum i början av 2005
All el i huset är utbytt.
Platonmatta isolerat runt grunden (utom krypgrunden) 2011-2012
Dränerad grund mot öst 2012
Avlopp 3-kammarbrunn med infiltrationsbädd 2012
Bytt VA-stammar 2012, i "gamla" delen 2004.
Tillbyggnad 2012 nya delen neder- och övervåning
Kök renoverat 2016
Klinkergolv i tvättstuga 2016
Installerat bergvärme 2016
Installerat fiber 2019
TOMT
En riktigt härlig och stor tomt, delvis trädgård, delvis naturtomt. Ett fårhägn med fårhage inom staket löper längs tomten. Tomten sluttar något ned mot öster och åkrarna. Det finns fyra bodar på tomten. Vid infarten som är grusad finns plats för flera bilar. På tomten växer ett par äppelträd, syrénbuskar, blåbär och rabarber.

Borrad brunn för eget vatten med dränkbar pump (10-15 år) Hydropress 2004.
Avlopp med infiltrationsbädd. Tömning en gång per år.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1939
Byggnadsår kommentar
Tidigt 1930-tal- Tillbyggt -60 och 2012.
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 9/21/2020
Energiklass
C
Energiprestanda
44 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
78 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund och betongplatta
Grundmur
Natursten, hålsten, betong, leca
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas isolerglas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Hälgesta 9:1
Övrigt
Tillbyggt 2012 med matsal, hall och sovrum övre plan
Övriga byggnader
Fyra bodar på tomten. Fårhägn med staket.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 35,055 / år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning
SEK 21,001
Renhållning
SEK 2,346
Sotning
SEK 600
Försäkring
SEK 6,800
Övrigt
SEK 4,308
Beräknat antal personer
5
Kommentar
Uppvärmning inkluderar hushålls el. Renhållning inkluderar slamtömning och sophämtning. Kostnad för villa/hemförsäkring kan variera stort mellan hushållen och bolagen. Kontrollera gärna detta för egen del. Övrigt är kostnad för bredband/år. Denna kostnad varierar också beroende på tjänster.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,647,000
Byggnadsvärde
SEK 2,272,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,828,000
Tomt
Areal
10869 kvm
Tomttyp
Trädgårds- och naturtomt
Uteplats
Trädäckad altan med trappa delvis under tak
Parkering
Plats för flera bilar
Planbestämmelser
Utanför detaljplan. Området räknas som ett område med sammanhållen bebyggelse.

För dig som vill veta mer om Sigtuna och framtida utveckling se gärna kommunens Översiktsplan:
https://www.sigtuna.se/bygga-bo-och-miljo/oversiktsplan-och-detaljplaner/oversiktsplanering.html#h-Oversiktsplan2021
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Samfällighet: Sigtuna Hälgesta S:4
Förmån: Officialservitut Väg, 01-HAG-95.1
Last: Officialservitut Väg, 01-HAG-148.1

Karta

Sigtuna

Hälgesta 203

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg