190
MEDFE4472A2D3534362AE1E10BC80B2E0BC

Vacker trädgård om 1.140 kvm! Lyxigt spa bad!Sigridsvägen 13 Stuvsta Segersminne, Huddinge

Kommande®

Stuvsta Segersminne, Huddinge

Sigridsvägen 13


PRIS (som utgångspris)8 975 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

117 kvm

BIAREA

63 kvm

TOMTAREA

1 140 kvm

BYGGÅR

1945

DRIFTSKOSTNAD

3 673 kr/månad

PRIS

8 975 000 kr som utgångspris

Vacker trädgård om 1.140 kvm! Lyxigt spa bad!

Välkomna till denna ljusa, fint inredda och påkostade villa, tillbyggd -16 och är beläget i ett lugnt och barnvänligt område i Stuvsta/Segersminne. Stor fin uppvuxen trädgård om 1.140 kvm, med en plan gräsmatta, fruktträd och planteringar. Här finns gott om utrymme för att anlägga en pool samt ett stort trädgårdsland och odla sina egna ekologiska grönsaker. Mysig terrass med ett lyxigt spa bad, med utsikt över den fina trädgården. Terrassen har en trevlig matplats, som inbjuder till umgänge och sena middagar.
Här flödar ljuset in! Stora fönster mot trädgården, tilltalande planlösning, fin inredning, fina sociala ytor, öppet till nock på entréplan ger villan sin unika karaktär!
Snyggt inrett kök med en stor matsalsdel samt med en öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket/matplatsen är villans naturliga samlingsplats och inbjuder till mingel och matlagning. En charmig eldstad förhöjer stämningen samtidigt som den ger en fin tillskottsvärme under årets kalla månader. Hela entréplanet inbjuder till socialt umgänge och stora middagar. Idag finns tre sovrum inredda på entréplan samt två rum på nedre plan. I ett rum på nedre plan finns en charmig öppen spis. Det andra rummet på nedre plan används idag som allrum och har en utgång till trädgården. Stort härligt helkaklat badrum på entréplan med badkar. Helkaklat badrum på nedre plan med bastu. Plats för en dusch eller badkar. Två separata WC. Nedre plan går att dela av och inreda en separat lägenhet/kontor eller generationsboende. Entré till den separata lägenheten finns via allrummet.
Villan är besiktigad och är i ett bra byggnadstekniskt skick! Stora påkostade renoveringar är utförda under senare år. Bergvärme ger en låg driftkostnad. Fiber finns indraget. Carport.
Villan är belägen utan insyn på en lugn gata utan genomfartstrafik med ett av områdets absolut bästa läge! Området är mycket populärt lugnt och familjevänligt med närhet till både city och härliga naturområden samt Långsjön. Bra skolor och förskolor inom gångavstånd. Det är nära till allt man behöver. På 10 min promenerar ni till Stuvsta Centrum med apotek, restauranger, butiker, bageri, vårdcentral, bussar och pendeltåg (som tar 13 minuter till Stockholm City).
På 15 min promenerar ni till Hagsätra Centrum där tunnelbanans gröna linje går in mot stan. Nattbussen stannar på Huddingevägen (5 minuters gångväg). I närområdet finns även järnhandel, färgaffär, brädgård, bensinstationer, Coop Extra, Stuvsta handelsträdgård, elaffär, gardinaffär och ett flertal olika typer av bra matställen.
Villan är besiktigad och säljaren kommer teckna en försäkring mot dolda fel under en 10 års period.
Önskar ni bo i ett mycket attraktivt och barnvänligt villakvarter, nära fin natur med närhet till centrum och kommunikationer då ska ni inte missa denna fastighet. Välkomna!

Bilder

MEDFE4472A2D3534362AE1E10BC80B2E0BC
MED6B4F1A059B934B69B3970800AD28966A
MED55ADD2090A184A55A79DE8DF56E4B49D
MED75C54A0292D8472882DEFE8C61AC76C2
MEDBBDC02135AB44120AC1908E8B60CAF4E

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

117 kvm

BIAREA

63 kvm

TOMTAREA

1 140 kvm

BYGGÅR

1945

DRIFTSKOSTNAD

3 673 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 3-4 sovrum

AREAKÄLLA

Uppmättning SS21054:2020

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Taxerad yta 114 kvm boarea och 64 kvm biarea.

Entréplan
HALL Välkomnande hall med klinkers och golvvärme. I hallens förlängning finns trappan till nedre plan. Stavparkett.
WC Utrustad med WC och kommod. Klinkergolv
SOVRUM Mysigt rum med plats både för en säng och skrivbord. Stort fönster med utsikt mot framsidan. Slipat trägolv.
SOVRUM Fint rum med stort fönsterparti vilket ger ett fint ljus. Här rums en stor säng och ett skrivbord. Uppgång till vinden. Parkettgolv.
KÖK Snyggt kök med skåpinredning i vitt och vackra bänkskivor i stenkomposit. Frukostbar med gott om förvaringsutrymme. Köket inbjuder till mingel och matlagning. Genomgående rostfria vitvaror, inbyggnadsugn, spishäll, diskmaskin, fläkt och kyl/frys. Parkettgolv.
MATSAL Underbart rum i öppen planlösning med köket och vardagsrummet. Matsalen inbjuder till umgänge och rymmer det stora sällskapet. En vacker öppen spis förhöjer stämningen samtidigt som den ger bra tillskottsvärme under årets kalla månader.
VARDAGSRUM Här flödar ljuset in! Stora fönsterpartier tillsammans med öppet till nock ger rummet en ljus och luftig känsla. Här finns plats för en stor soffgrupp. Möjlighet finns att dela av rummet och få ytterligare ett sovrum på samma plan. Parkettgolv. Vattenburen golvvärme ger en skön komfort. Utgång till den mysiga trädäckade altanen.
SOVRUM Väl tilltaget rum med plats för en dubbelsäng. Fönster i två väderstreck ger rummet ett fint ljus. Utgång till den trädäckade altanen som rymmer både spabad och soffgrupp. Parkettgolv. Vattenburen golvvärme ger en skön komfort.
BADRUM Lyxigt stort helklat badrum med både vattenburen golvvärme och elgolvvärme. Klinkergolv. Två fönster ger ett fint dagsljus. Badrummet är utrustat med badkar, snygg inredning kommod, handdukstork och WC.
Nedre plan
Nedre plan går att dela av och inreda en separat lägenhet/kontor eller generationsboende. Entré till den separata lägenheten finns via allrummet.
BADRUM/BASTU Helkaklat med klinkergolv. Här finns möjlighet att installera en duschhörna eller badkar.
Hall med klinkergolv. I hallens förlängning finns en WC med handfat.
RUM Mysigt rum med plats för både soffa och en arbetsplats. En charmig öppen spis förhöjer stämningen och ger bra tillskottsvärme. Fint slipat trägolv. Fönster ger ett bra ljusinsläpp.
ALLRUM Stort rum med fönster i två olika väderstreck. Rummets storlek gör att det går att nyttja både som allrum och kontor. Ingång till snickeri/förrådsdel. Laminatgolv. Utgång till trädgården.
TVÄTTSTUGA Rymlig med gott om plats för tvätt och förvaring. Praktiska arbetsbänk med en ho. Fönster ger bra ljusinsläpp. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Bergvärme, ger en låg driftkostnad. Klinkergolv.

Om området

Stuvsta Segersminne är ett naturskönt område med närhet till skog samt Långsjön, som utgör en gräns mellan Stockholm och Huddinge kommun. Det finns en anlagd promenadväg runt sjön med asfalt, grus och gångbroar, vilket ger perfekta promenadstråk för hundägare samt barnfamiljer. Långsjön erbjuder bad på sommartid och skridskoåkning vintertid, när isen bär. El-ljusspår med flera slingor finns i närliggande Älvsjöskogen. I Skeppsmyreparken, som är en av Huddinges mest anrika parker, finns aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Lekplatser, fotbollsmål, boulebanor, utegym och basketplan är bara några av dem. Stuvsta är ett särskilt attraktivt område för pendlare med sin närhet till stationen. 1917 byggdes Stuvstas stationshus, som fortfarande finns kvar. Något år senare var det en av landets största stationer avseende passagerarantal. Området erbjuder flertal skolor, från lågstadienivå upp till gymnasienivå. I Stuvsta centrum finns vårdcentral, apoteket Kronans Droghandel, Pressboden, First Class fitness, frisörsalong, konditori, klädbutiken Happy life, Daisy's, pizzerior, sushirestaurang, blomsterhandel, Ica, djuraffär och ett antal andra butiker. Stuvsta centrum, som det ser ut idag, byggdes 1985-87.

KOMMUNIKATION

Pendeltåg linje 40 från Stuvsta Station (Södertälje - Stuvsta - Stockholm City - Helenelund - Märsta - med vissa turer hela vägen till Arlanda och Uppsala).
Tunnelbana grön linje 19 från Hagsätra mot Hässelby strand.
Matarbuss 726 från Huddingevägen mot Hornstull och Fridhemsplan.
Buss 703, 705, 710 till Solgård, Sörskogen, Fruängen och Skärholmen.
Nattbussarna 792 mellan Skärholmen och Balingsnäs, samt buss 971 till Källbrink och Huddinge C stannar också i Stuvsta.

Ekonomi

VA

3 554 kr

UPPVÄRMNING

30 770 kr

RENHÅLLNING

2 750 kr

FÖRSÄKRING

7 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

44 074 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

8 874 kr / år

KOMMENTAR

I uppvärmningskostnaden ingår hushålls el, uppvärmning samt uppvärmning/drift av spa. I försäkringskostnaden ingår villaförsäkring och hemförsäkring. Säljaren har spabadet igång året runt och det förbrukar ca 2.640 kWh till en kostnad av 5.421:-. Denna kostnad tillkommer och är inte medräknad i driftkostnaden.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1,5-plans friliggande villa med källare

BYGGNADSÅR

1945

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2017

UPPVÄRMNING

Bergvärmepump med vattenburen golvvärme. vattenburna radiatorer, elgolvvärme..

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-05-04

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA

50 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

89 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

14 988 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare, krypgrund under tillbyggnad.

STOMME

Trä, murverk

FASAD

Trä

FÖNSTER

Isoler 3-glasfönster, 2-glasfönster

TAK

Plåttak

FASTIGHETSBETECKNING

Lärkan 3

ÖVRIGA BYGGNADER

Bar förvaring i krypgrunden under tillbyggnaden. Lättillgänglig vind med en fast installerad trappa. Trägolv och bra med förvaringsutrymme.

ÖVRIGT

2018/2022 Byggt om kök
2018/2022 Byggt om hall
2016 Tillbyggnad, vardagsrum, sovrum och badrum. Med vattenburen golvvärme.
2017 Bergvärmeanläggning installerades.
2012 Nya golv i källare med underliggande material av Platon.
2012 Dränering och fuktisolering har utförts på framsidan samt på höger sida av huset.
2008 Bastu/badrum källare (vattenlås är ej installerat)

El-/VVS Installationer har delvis bytts i samband med renovering.
Ny elcentral och jordfelsbrytare finns installerad

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

4 389 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 795 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 464 000 kr

Tomt

AREAL

1140 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Ändring Av Dp Stadsplan Tomtindelning Ändring Av Dp

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Stor fin uppvuxen trädgård om 1.140 kvm, med en plan gräsmatta, fruktträd och planteringar. Här finns gott om utrymme för att anlägga en pool samt ett stort trädgårdsland och odla sina egna ekologiska grönsaker.

UTEPLATS

Mysig terrass med ett lyxigt spa bad, med utsikt över den fina trädgården. Terrassen har en trevlig matplats, som inbjuder till umgänge och sena middagar.

PARKERING

Carport. Uppställningsplats för bil och båt.

Viktiga dokument & länkar

Areamätning Sigridsvägen 13
Besiktningsprotokoll
Energideklaration Sigridsvägen 13
Särskilt värdefull kulturmiljö
Tomtkarta.
Tomtkarta..
Kommande

Karta

Huddinge Stuvsta Segersminne

Sigridsvägen 13

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg