190
MEDD0785D228B9847C894CC5C85E116EE2F

Nu saluförs en kvadratsmart lägenhet med allt man kan önska!

Kommande®

Sickla Strand, Nacka

Sickla Allé 13

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,643 + 124 kr i obligatoriskt tillägg för bredband.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1.5 rok
Boarea47 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer303
Byggår1959

Utgångspris: SEK 2,895,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Med ett naturskönt läge bor man i en stilren lägenhet med härligt ljusinsläpp. Med en genomtänkt och smart planlösning som denna får man ett bekvämt hem. Här bor man med ett stort vardagsrum i öppen planlösning till köket vilket skapar en social och trevlig atmosfär, perfekt för såväl trevliga middagar som för det lugna fredagsmyset. Lägenheten belägen med optimalt geografiskt läge där både kommunikation, omsorg och natur finns endast en kort promenad bort. Lugnt och härligt läge med närhet till naturen, utomhusgym, trevliga promenadstråk längs vattnet och bra restauranger runt hörnet.

Om området

Sickla är ett bostadsområde beläget vid Sicklasjöns norra strand, mellan Järla Sjö och Hammarby Sjöstad och består av både ny och äldre bebyggelse. Boende i området erbjudes bad och båtliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor vintertid. Här finns även parker med bänkar, ett flertal lekplatser för barnen samt tennisbanor.

Vill man åka slalom vintertid är Hammarbybacken inom synhåll. Vid Hammarbybacken finns även utegym och möjlighet att hyra kajaker. På andra sidan sjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer med buss 401, 403 eller 71 från Slussen eller buss 74 från Skanstull. På gångavstånd ligger tvärbanan och Nackabussarna 404-422. År 2030 kommer även tunnelbanan till Nacka med station vid Sickla.

Närservice

På kort gångavstånd finns Stockholms bästa shopping, i Sickla Köpkvarter. Även Nacka Forum finns på bekvämt avstånd. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även bibliotek, Friskis & Svettis, SATS, biograf, kulturscener, bowling samt Andys lekland. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor, sushi och Restaurang Sjöpärlan.

Parkering

Föreningen tillgodoser 30st garageplatser mot en avgift på 600 kr/månad.

Det finns dessutom 34st utomhusplatser som föreningen hyr ut mot en avgift på 320 kr/månad.

Viktiga dokument & länkar

Utsikten stadgar 2018
Utsikten årsredovisning 2019
Energideklaration
Social Video
Kommande

Bilder

Grönskande vyer från balkongen

Hall

Kök med gedigna arbetsytor

Vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Välkomnande hall med goda avhägningsmöjligheter, den inbjudande och funktionella hallen erbjuder gott om plats för jackor och skor. Här finns också två rymliga garderober samt ett städskåp.

SOVALKOV
Sovalkoven är avskärmad med en enkel vägg mot vardagsrummet. Här finns ytterligare tre rymliga garderober.

VARDAGSRUM
Underbart vardagsrum med utgång till den härliga balkongen. Stora fönsterpartier som ger ett behagligt ljusinsläpp. Det lättmöblerade och sociala vardagsrummet bjuder på härliga umgängesytor, vacker utsikt och plats för soffa och matgrupp.

KÖK
Ljust och trevligt kök med gott om förvaring bakom vita skåp och lådor. Full maskinell utrustning i form av spis, ugn, kyl och frys. Köket är välplanerat och erbjuder generöst tilltagna arbetsytor där matlagandet blir en sann dröm. Perfekt för bjudningar!

BADRUM
Helkaklat badrum utrustat med wc, dusch, handfat samt spegelskåp.

BALKONG
Morgonkaffet avnjuts med fördel på bostadens balkong i sydostligt läge med förmiddagssol.

ÖVRIGT
Källarförråd tillhör lägenheten. I huset finns en rymlig hiss. Lägenheten har en genomgående trevlig känsla, är perfekt planerad och ligger med gångavstånd till det mesta. I föreningen finns en gemensam takterrass med vidsträckta vyer över Nacka och Stockholm.
Antal rum
1.5 rum
Boarea
47 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 13, hiss finns
Pris
SEK 2,895,000
Avgift
SEK 2,643 + 124 kr i obligatoriskt tillägg för bredband.
Andel i föreningen
0.78896 %
Andel av årsavgiften
0.76808 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Energideklaration
Utförd 5/23/2018
Energiklass
E
Energiprestanda
109 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad med föreningen. Föreningen garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.
Förening
Namn
Brf Utsikten
Om föreningen
Brf Utsikten äger och förvaltar fastigheten med adress Sickla Allé 13. Huset har 13 våningar och byggdes 1959. Föreningen bildades 2003, då JM byggde om huset till bostäder, med inflytt våren 2004. Huset rymmer 141 lgh, varav 113 är bostadsrätter och 28 är hyresrätter. Det finns även 2 lokaler som hyrs ut.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelparkering finns både utomhus och i källaren, samt även barnvagnsrum. Föreningen har flera fina gemensamma utrymmen. En fantastisk gemensam takterrass med milsvid utsikt, ena halvan är bokningsbar för tex. fest, den andra nyttjas utan bokning. På entréplan finns en festlokal och en övernattningslägenhet som de boende kan boka. Kostnad: 350 kr/dygn per styck eller 500 kr/dygn om man hyr båda samtidigt. Det finns två välutrustade tvättstugor i husets källare. Intill huset finns ett separat hus med möjlighet till omfattande sopsortering inkluderande viss typ av grovsopor. Barnvänlig gård med lekpark, gungor och sandlåda.

EKONOMI
Överlåtelseavgift, 2,5 % av gällande basbelopp (1110 kr år 2014) debiteras köparen. Pantsättningsavgift, 1 % av gällande basbelopp (444 kr år 2014) debiteras pantsättaren per pantsättning.

ÖVRIGT
Unikt läge intill Sicklasjön med möjlighet till härliga bad sommartid och skridskoåkning vintertid, skidåkning i Hammarbybacken och naturupplevelser i Nackareservatet. Ett rikligt serviceutbud i Sickla Köpkvarter och ytterligare restauranger, caféer mm i Hammarby Sjöstad på bekvämt gångavstånd.
Goda kommunikationer med buss 401, 403 eller 71 från Slussen eller buss 74 från Skanstull. På gångavstånd ligger tvärbanan och Nackabussarna 404-422.

AKTUELLT
Föreningen har under 2013 besiktigat husets alla fönster, vilka bedömdes vara i god kondition, ej i behov av åtgärd. Husets tak har lagts om på grund av tidigare läckage. I samband med takomläggningen byggdes takterrassen ut till en större yta. Detta genomfördes med pengar i föreningens kassa.
En ombildningsprocess har under senaste året pågått i föreningen och närmar sig nu sitt slut. Av föreningens 28 hyresrätter kommer 13 av dem ombildas till bostadsrätter med slutligt genomförande under mars 2014. Detta inbringar en stor summa till föreningens redan goda ekonomi. Dessa pengar kommer delvis att nyttjas till att göra en stor amortering (ca 13 miljoner) på föreningens lån under maj 2014. Detta kanske kan medföra att föreningen till hösten eller årsskiftet 2014/2015 kan se över månadsavgifternas storlek. I samband med ombildningen kommer samtliga andelstal att räknas om, vilket from 1 april 2014 innebär en mindre avgiftshöjning för de större lägenheterna och en mindre avgiftssänkning för de mindre lägenheterna.
Det pågår diskussioner om balkongbygge i föreningen, men inga beslut är tagna och ligger sannolikt ett par år fram i tiden.

Besök gärna föreningens egen hemsida: www.sicklautsikten.bostadsratterna.se
Tv och bredband
Internet
Lägenheterna i föreningen är anslutna till Ownit. Kostnaden för detta är ett obligatoriskt tillägg om 124 kr/månad som specificeras på var månads betalningsavi.

Kabel-TV
Lägenheterna i föreningen är anslutna till Ownit. För att koppla in detta behövs en box, kontakta Ownit för detta.
Parkering
PARKERING
Föreningen har 30 garageplatser i ett samfällt garage, som kostar 600 kr/mån att hyra. Dessutom finns 33 p-platser runt huset att hyra för 320 kr/mån. Till p-plats och garage är det separat kö.

Karta

Sickla Strand Nacka

Sickla Allé 13

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg