190
MEDBB46D256E36144AC8AF0726AC1DB3873

Såld!

Akalla, Kista

Sibeliusgången 50, 5tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,857 Inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea80.9 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer451
Byggår1977

Såld!
Slutpris: SEK 2,050,000

Ansvarig mäklare

Varmt välkomna till denna fantastiskt fina 3:a på populära Sibeliusgången med en härlig balkong i sydost! Här har ni en stilren och modern lägenhet med fräscht kök, badrum med tvättmaskin och torktumlare samt 2 stora sovrum. Källarförråd, tvättstuga och garage finns i samma byggnad. Avgift där det mesta ingår!

På Sibeliusgången 50 bor du i en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med nya 3-glas fönster och fantastisk innergård för barnen. Ta hissen ner till garaget eller till centrumpromenaden och du är nere vid tunnelbanan på ca 2 minuter. Tunnelbanan tar dig till T-Centralen på 20 minuter och i Akalla finns även gott om bussar som tar dig till exempelvis Järfälla och Sollentuna. I Akalla/Kista finns det gott om förskolor och grundskolor i både kommunal och privat drift. I Akalla centrum finns både Ica och Lidl samt gott om övrig service och restauranger.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Bilder

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
80.9 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall:
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Parkettgolv, vitmålade väggar samt tapetserad fondvägg.
Förråd/Klädkammare:
Perfekt utrymme att nyttja för förvaring.
Badrum:
Rymligt badrum utrustat med tvättmaskin, torktumlare, wc, handfat med kommod, väggskåp samt badkar. Klinkergolv samt kaklade väggar.
Sovrum 1:
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Parkettgolv samt vitmålade väggar.
Sovrum 2:
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Parkettgolv, vitmålade väggar samt tapetserad fondvägg.
Kök:
Stilrent kök med goda förvaringsutrymmen bakom köksluckor samt kakel ovan diskbänk. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, spishäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd micro samt kyl/frys.
Vardagsrum:
Luftigt, ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp, soffbord, tv-bänk samt övrigt möblemang. Här finns goda sällskapsytor när familj och vänner är på besök. Parkettgolv, vitmålade väggar samt tapetserad fondvägg.
Balkong:
Fantastisk balkong med bästa sydost-läge. Här finns gott om plats för utemöbler.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 10, hiss finns
Avgift
SEK 4,857 Inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband
Andel i föreningen
0.13717 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus med hiss
Byggnadsår
1977
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 12/11/2018
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
149 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Källarförråd ingår
Förening
Namn
HSB Brf Porkala nr 249 i Stockholm
Om föreningen
Föreningens består av 823 lägenheter, varav 8 är hyresrätter, i totalt 19 hus med adresser Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Föreningen har även ca 70 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 58 301,5 m2.

Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.
Antal lägenheter
823
Varav hyreslägenheter
8
Antal lokaler i föreningen
28
Tv och bredband
Bredband från Bahnhof och grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Uppkopplingsavgiften för IP-telefoni ingår i månadsavgiften.
Parkering
Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området.
Kontakta föreningen för exakta priser och kötid. Cirkapriser 2020: Uteplats/Kallgarage 150-350 kr/månad. Varmgarage 550 kr/månad.
Renoveringar
Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.
Det pågår diskussioner om att utföra stambyte eller stamrenovering i föreningen. För aktuell information och status besök föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/porkala/
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej. Tomträtt
Överlåtelseavgift
SEK 1,162
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Akalla Kista

Sibeliusgången 50, 5tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg