Kista

Sibeliusgången 36 vån 7

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,781 inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea81 kvm
Våning7 (hiss finns)
Byggår1975

Utgångspris: SEK 2,200,000

Varmt välkomna till en underbar 3:a på populära Sibeliusgången! Fantastisk balkong utan insyn i bästa söderläge. Med absolut närhet till matbutiker, buss/t-bana, skolor, förskolor samt Kista Galleria är detta den perfekta bostaden för barnfamiljen.

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice


Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Parkettgolv och tapetserade väggar. Här finns plats för flera garderober.

Sovrum 1: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord, garderober samt övrigt möblemang. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Sovrum 2: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord, garderober samt övrigt möblemang. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Förråd/Klädkammare: Perfekt utrymme att nyttja för förvaring. Använd som förråd eller gör om till en fantastisk walk-in-closet.

Badrum: Trevligt badrum utrustat med WC, handfat, badkar samt tvättmaskin (2017). Våtrumsmatta och våtrumstapet.

Kök: Fräscht kök med vita skåpsluckor, stänkskydd ovan diskbänk i rostfritt stål samt goda förvaringsutrymmen. Matplats för 8-10 personer invid stort fönster. Köket är utrustat med diskmaskin (2016), spis/ugn (2017), fläkt samt kyl och frys.

Vardagsrum: Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp samt övrigt möblemang. Här finns goda sällskapsytor när familj och vänner är på besök. Hörnfönster som skänker mycket ljus. Parkettgolv och tapetserade väggar. Här är utgången till inglasade balkongen.

Inglasad balkong: Fantastisk inglasad balkong utan insyn i bästa sydost-läge med en utsikt som måste upplevas. Gavelläge. Här finns gott om plats för utemöbler.
Antal rum
3 rum
Boarea
81 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
7 av 9, hiss finns
Pris
SEK 2,200,000
Avgift
SEK 4,781 inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband
Andel i föreningen
0.13736 %
Andel av årsavgiften
0.13736 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1975
Ventilation
Mekanisk FTX Från & Tillluftsventilation
Energideklaration
Utförd 12/11/2018
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
148 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Porkala nr 249 i Stockholm
Om föreningen
Föreningens består av 822 lägenheter, varav 14 är hyresrätter, i totalt 19 hus med adresser Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Föreningen har även ca 70 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 58 301,5 m2.

Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
823
Varav hyreslägenheter
8
Antal lokaler i föreningen
28
Tv och bredband
Bredband från Bahnhof och grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Uppkopplingsavgiften för IP-telefoni ingår i månadsavgiften.
Parkering
Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området. Kontakta föreningen för exakta priser och kötid.
Renoveringar
Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.
Det pågår diskussioner om att utföra stambyte eller stamrenovering i föreningen. För aktuell information och status besök föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/porkala/
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej. Tomträtt
Överlåtelseavgift
SEK 1,162
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Kista

Sibeliusgången 36 vån 7

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg