230
MED445F1F192A934D83A280E568EB28EF55

Sjönära arkitektoniskt snyggt radhus beläget i främsta raden!Segelvägen 22 Gustavsbergs Hamn, GUSTAVSBERG

Gustavsbergs Hamn, GUSTAVSBERG

Segelvägen 22


PRIS (utgångspris)5 800 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

97 kvm

BIAREA

12 kvm

LÄGENHETSNUMMER

11-1003

MÅNADSAVGIFT

3 993 kr

BYGGÅR

2017

PRIS

5 800 000 kr utgångspris

Sjönära arkitektoniskt snyggt radhus beläget i främsta raden!

Formstarkt och vackert radhus mitt i populära Gustavsbergs hamn. Beläget i ett attraktivt och kulturrikt område med bra kommunikationer och härliga grönområden. Badrocksavstånd till vackra Farsta slottsvik. Modern arkitektur möter hamnens industrihistoria i detta välplanerade och stilrena hem. Köket och vardagsrummet bildar tillsammans en öppen samlingsplats för hela familjen. Högt i tak, stora skjutdörrspartier och altaner i två väderstreck. Välkomnande hall med bra förvaring, två sovrum, ett badrum samt ett förråd.
På övre plan finns ytterligare två sovrum, ett badrum, förråd samt mellanhall. Utvändigt består radhuset av en förgård med trädäck, marktegel och en lättskött odlingsyta. Carport med nybyggt förvaringsloft.

Välkommen till ett fantastiskt hem i hamnen!

Bilder

MED445F1F192A934D83A280E568EB28EF55
MEDF9DDE2F4F46E4271820A8EC80CFDE4AA
MED62EC40941D1F45E4A4C1554C869E1E28
MED55AF0E17E0184B17BE78203D94A0EF0F
MEDC07BC1A800A84B8F83E187809ABA8934

Planritningar

Planritning

Planritning

Fastighetskarta

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

97 kvm

BIAREA

12 kvm

LÄGENHETSNUMMER

11-1003

MÅNADSAVGIFT

3 993 kr

BYGGÅR

2017

PRIS

5 800 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum

AREAKÄLLA

Föreningens information/säljarens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Registrerad area hos föreningen: 97 + 0 kvm.

UTEPLATS

Uteplats i två väderstreck. Altanen på baksidan har vy mot skyddad skogsdunge och kvällssol. Altan på framsidan i söderläge med skydd från väggarna.

PARKERING

Parkering i carport. El.

MARK OCH UTRYMMEN SOM INGÅR I UPPLÅTELSEN

0 kvm

Välkomna in i detta stilsäkra radhus. Ett arkitektritat, välplanerat och genomtänkt hem där inget är lämnat åt slumpen.
Stora skjutdörrspartier i två väderstreck ger bostaden ett vackert ljusinsläpp. Huset är vackert formgivet och genomsyras av fina materialval och magisk rymd.
Mysigt, barnvänligt och underbart läge - en privat oas väl inbäddat i centrala Gustavsbergs hamn.

Från en välkomnande entré invid altanen stiger ni in i hallen. Här finns en stor garderobslösning och plats för enklare avhängning. I anslutning till entrén ligger ett rymligt badrum och ett sovrum med garderober med utsikt över framsidans innergård.

Köket är hjärtat i hemmet och bildar tillsammans med vardagsrummet ett öppet socialt rum som sträcker sig mellan de två uteplatserna. Köksön är här ett självklart centrum till både vardags och fest. Sobert och snyggt med generösa arbetsytor och bra förvaring.

Det största sovrummet på entréplan har utgång till baksidans altan. Invid sovrummet finns ett praktiskt förrådsutrymme.

Övre plan:
En diskret och snygg trappa från köket leder dig upp till ovanvåningen. Karaktäristiskt högt sittande fönster löper längs med loftet och skapar rymd och ljus åt rummen. En snygg nisch där familjens behov får sätta sin prägel - hemmakontor, tv-rum eller varför inte ateljé? Vidare finns ytterligare ett badrum samt två enklare sovrum och en kattvind.

Välkomna till en oas mitt i hamnen - en plats att verkligen trivas på!

Om området

Gustavsbergs hamnområde är ortens nav och har så varit under århundraden. Här anlade Gabriel Gustavsson Oxenstierna och hans son grunden till Gustavsbergs porslinsfabrik genom att öppna tegelbruk 1640. Tegelbruket och sedan porslinsfabriken har präglat människors liv och kultur i generationer. Det är från det här ursprunget som den nu moderna stadsdelen kallat Fabriksområdet växer fram. Tanken är att bevara en unik blandning av industrikaraktär, konstnärskultur, modern bebyggelse, hamnliv och social samvaro. Projektet att transformera Gustavsberg hamn och fabriksområde har kommit en bra bit på väg.

Som sagt är det anrika porslinsfabriksområdet idag ett modernt kulturellt centrum bestående av ateljéer, butiker, café mm. Längst med vikens stränder ligger flertalet bryggor med plats för medlemmars båtar. Vid kajen framför Tornhuset lägger den mångåriga båten M/S Gustavsberg VII till som erbjuder resor in till Nybrokajen.

Väster om hamnen ligger ljuvliga Farsta Slottsvik som präglas av den flera sekler år gamla Engelska herrgårdsparken prydd med underbara ekbackar, öppna hästhagar och vackra promenadstråk. Här finns även badställen både i form av klippor och brygga. Vägen till Farsta Slottsvik är avstängd för genomfartstrafik vilket bidrar till en i stort sett obefintlig biltrafik. Endast bussar och boende får passera.

Det går flertalet bussar in till Slussen. De går med täta avgångar och resan tar ca 25 min. När det gäller service har Gustavsberg allt i form av mataffärer, banker, apotek, vårdcentral, etc.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gustavsberg, som är huvudort på Värmdö har alla dessa attribut; Närhet till storstad, vacker skärgårdsnatur och dessutom unik kulturhistoria i form av det anrika fabriksområdet. Välkommen att trivas i Gustavsberg!

Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se eller www.visitvarmdo.se

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

7,69231 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

7,69231 %

TILLTRÄDE

Enligt överenskommelse

Ekonomi

EL

21 000 kr

VA

4 896 kr

ÖVRIGT

3 588 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

29 484 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

6

KOMMENTAR

Övrigt: TV och internet kostar 299 kr/ mån och är en obligatorisk kostnad. Avgift för VA stäms av årligen och avräkning görs efter faktisk förbrukning.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

888 385 kr Baserat på årsredovisningen för 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plans radhus

BYGGNADSÅR

2017

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump till vattenburen golvvärme.

VENTILATION

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-07-03

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA

49 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

78 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Nybyggt förrådsloft ovanför carporten.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Seglarby

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

13

EKONOMI

Avgiftsökning på ca 850 kr kommer att ske fr o m januari 2024.
Bolån per kvm: 9810 kr.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Brf Seglarby består av 13 radhus i Gustavsbergs Hamn ritade av Kod arkitekter och uppförda av Besqab. Formgivningen är inspirerad av Gustavsbergs fina gamla industribyggnader. Storlekarna är 97 kvm i boyta med altaner i två väderstreck samt tillhörande carport. Föreningen äger fastigheten Gustavsberg 1:524 och total boarea är 1261 kvm. Seglarbyn består totalt av 31 stycken lika stora radhus, varav 13 stycken är bostadsrätter och övriga är äganderätter. Tillsammans har man en samfällighet för skötsel av gemensamma ytor mm. Vid infarten till området finns det gästparkeringen.

TV OCH BREDBAND

Telia basutbud.
Telia 500 Mbit.

PARKERING

Parkering i carport.
Gästparkering i början av området.

Karta

Värmdö Gustavsbergs Hamn

Segelvägen 22

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg