230
MED0A9F9BCEBA58473F9808AAC77708BAE0

Sankt Paulsgatan 14, 2 tr Södermalm - Mariatorget, STOCKHOLM

Södermalm - Mariatorget, STOCKHOLM

Sankt Paulsgatan 14, 2 tr


PRIS (utgångspris)8 250 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

77 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

0021

MÅNADSAVGIFT

1 615 kr

BYGGÅR

1929

PRIS

8 250 000 kr Utgångspris

Välkomna till denna yteffektiva och genomgående trea med låg avgift i skuldfri och välskött förening, med en engagerad och ansvarsfull styrelse! Belägen i attraktivt läge med stadsmyllret utanför porten. Här möts ni bland annat av ett pampigt vardagsrum med två fönster i fil där soffgrupp och matplats kan placeras. Vidare genom de ståtliga dubbeldörrarna nås ett av bostadens sovrum som även kan användas som matsalsrum om önskan finns. Därutöver finns två WC, ett badrum, ett tvättrum och ett ytterligare sovrum. Med fina detaljer från byggåret såsom stora fönster med djupa nischer och vackert parkettgolv är det här en lägenhet som känns som hemma direkt. Genom sammanlagt tre fönster i fil i söderläge skänks ett fantastiskt ljus genom vardagsrummet och sovrummet vilket ger en varm och trivsam känsla. Föreningen innehar två garagevåningar med möjlighet till plats direkt (ingen kötid), en hyresrätt (dold tillgång) samt tre lokaler som genererar fina intäkter. Här bor ni på en eftertraktad gata med all tänkbar närservice utanför porten i form av butiker, restauranger och kommunikationsmöjligheter. Välkomna på visning!

Bilder

MED0A9F9BCEBA58473F9808AAC77708BAE0
MED9D895C08FDF74B6BA7B77BE64E5E9910
MED12A2786D8CB647B9BD823D51C5C32C51
MEDEF809C6F80E2421192D9CAF3FE00466B
MEDD7AEFF763DBA4C8F831C0826EEF044E4

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

77 kvm

LÄGENHETSNUMMER

0021

VÅNING

2 av 5, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

1 615 kr

BYGGÅR

1929

PRIS

8 250 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

faktisk uppmätning norm SS 21054:2009

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Lägenheten är registrerad som 68 kvm i lägenhetsförteckningen. Mätbevis på 77 kvm finns.

Lägenheten disponeras som följande:

HALL
Välkomna! Från fint trapphus kliver ni in till en trevlig hall med grått klinker på golvet och golvvärme. Plats för avhängning finns. En bit in i i hallen finns en fräsch och helkaklad WC med golvvärme samt smidigt tvättrum med diskho.

KÖK
Från hallen finner ni ett fint och väldisponerat kök. Med skåp som sträcker sig upp till taket samt mycket arbetsyta är det här ett kök som bjuder in till umgänge och matlagning. Plats för matbord intill fönstret finns. Köksskåpen är klädda i en varm gul färg som binds samman med trägolvet genom en bänkskiva i mörkare sten. Gasspisen är ordentlig och bredvid finns en mindre extra diskho för smidig åtkomst till vatten. Finns även en större diskho. Den maskinella utrustningen består av ugn, kyl/frys och diskmaskin, alla i kvalitativa märken.

VARDAGSRUM
Välkomna till lägenhetens pampiga rum med två fönster med djupa nischer i fil. Ett rum med en spatiös känsla genom dess ljus och takhöjd. Kan möbleras efter önskemål i form av soffa, soffbord, TV och matplats. Genom två skjutdörrar med vackra bevarade detaljer leds du in till rummet som idag används som sovrum.

SOVRUM/MATSAL
Det större sovrummet som också går att använda som matsal är rymligt. Här inryms enkelt en dubbelsäng och sängbord samt annan förvaring. För förvaring finns här en klädkammare. Om behovet finns kan en matgrupp placeras i detta rum.

SOVRUM
På väg till det andra sovrummet finns en inre hall med vackert bevarat serveringsskåp och klädkammare. Mot sovrummet finns ytterligare en WC med golvvärme som även den är helkaklad i neutrala färgtoner. Det andra sovrummet vetter mot föreningens gård och används idag som barnrum. Genom en smidig inbyggd garderobsvägg finns mycket förvaring att tillgå. Rummet är av större karaktär och kan användas som master-bedroom om det andra sovrummet används till matsal.

BADRUM
Rum med ordentlig duschhörna och handfat. Handfatets skåp och bänkyta är platsbyggt med fina detaljer.

Om området

Området med sina anrika kullerstensgator, har varit bebott sedan 1300-talet och kvarteren andas historia och charm. Omtyckt läge med närhet till både Mosebacke, Mariatorget och Mariaberget. Flertalet smickrande utsiktspunkter med Ivar Los park och Monteliusvägen som de mest populära, där du slås av utsikten över Riddarfjärden med Stadshuset och Stockholms City i bakgrunden samt en härlig solnedgång. Ett lugnt område med fantastiska promenadstråk, samtidigt som du har närhet till Södermalmspulsen runt Mariatorget och Hornsgatan. Mängder av trendiga restauranger och barer i området såsom klassiska Rival på Mariatorget, Tabbouli på Tavastgatan med libanesiska smaksensationer, Häktet på Hornsgatan med brett cocktailutbud och A BOWL vid Blecktornsgränd med inspiration från Asien samt Mellanöstern. Swedenborgsgatan intill är en härlig gågata med mysiga uteserveringar året om.

Läs mer om projekt i området på https://vaxer.stockholm/projekt/

KOMMUNIKATION

Goda kommunikationer med Slussens T-bana med röd och grön linje samt T-banans röda linje vid Mariatorget. Samt flera busslinjer i närheten med bl.a. buss nr 4, 55, 66 och 74. Pendeltåget vid Södra Station nås också via en kort promenad.

NÄRSERVICE

Gott utbud av livsmedelsbutiker med bl.a. Rebellen i Götgatsbacken, Coop Mariatorget på Hornsgatan samt Willys Mariahallen i korsningen Hornsgatan/Torkel Knutssonsgatan. De mysiga kvarteren runt om Mariatorget erbjuder mängder av populära restauranger, trendiga barer, mysiga caféer samt goda shoppingmöjligheter med många spännande butiker.

PARKERING

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 75 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

3,46 %

Ekonomi

EL

2 400 kr

FÖRSÄKRING

2 400 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 800 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

KOMMENTAR

4 000 kr för gas/år

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

0 kr Hämtad utefter bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1929

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-08-21

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

130 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

11 000 kWh/år

Förening

NAMN

Brf Magdalena 2

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

25

VARAV HYRESLÄGENHETER

1

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

3

EKONOMI

Nyckeltal för 2022:
Lån/m² bostadsrättsyta 0 kr
Kassa och bank 1 005 000 kr
Klientmedelskonto 280 000 kr
Nabo Klientmedelskonto 276 000 kr
Långfristiga skulder 13 000 kr

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja, minsta ägarandel är 10%.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

JA

INFORMATION AVGIFT

Föreningen kommer att höja avgiften from 1 januari 2024 (debiteras i december). Anledning till höjning av avgiften är pga ökade värmekostnader och för att möta omvärldsläget och stå väl rustade framöver. Höjningen innebär ca 250kr - 1250 kr beroende på storlek och läget i huset. Lägenheten som förmedlas kommer alltså efter höjning ha en fortsatt låg avgift på 2 261 kr.

OM FÖRENINGEN

I bostadsrättsföreningen finns det 24 st bostadsrätter. Föreningen upplåter med hyresrätt 3 lokaler och 1 hyresrätt. Föreningen är idag skuldfri och har en mycket god ekonomi. Inga större renoveringar planeras utan endast vanligt underhåll.

TV OCH BREDBAND

Fastigheten är ansluten till kabel-tv och bredband via Comhem/Tele 2 Det finns även möjlighet att ansluta sig till fibernät 100 Mbit/s.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Stor tvättstuga med 2 torkrum, mangelrum och plats för att ha styrelsemöten i. 3 tvättmaskiner och torktumlare. Avfallssortering med kärl för hushållssopor, kartong/wellpapp och tidningar. Annars en stor miljöstation 2 minuter bort på Ragvaldsgatan.

PARKERING

Föreningen har även 20 st garageplatser att hyra. Kösystem tillämpas, ingen kö idag. Kostar endast 1750 kr/mån för boende.

RENOVERINGAR

Genomförda renoveringar:
1999-2002 Stambyte
2009 Byte utav lägenhetsdörrar, målning, slipning utav marmorgolvet samt installation utav postfack i entré.
2016 OVK Besiktning
2016 Övre garageport renoverad
2017 Underhåll av tak
2017 Stamspolning
2018 Utbyte garageport till nedre garaget
2020 Lagstadgad brandskyddskontroll av eldstäder genomförd
2021 Omfattande investeringar i föreningens undercentral för att förbättra uppvärmningen av fastigheten
2022 Fogen mellan föreningens fastighet och grannfastigheteten har renoverats
2022 Lagstadgad OVK besiktning har genomförts under verksamhetsåret
2022 Nya värmekablar har installerats på fastighetens tak
2022 Nya termostatvred har installerats i entréplanet för att skapa en bättre värmereglering
2022 Ny ekonomisk förvaltare

Kommande renoveringar:
Finns i dagsläget inga större planerade renoveringar. Kontrollerat 2023-10-03.

Karta

Stockholm Södermalm - Mariatorget

Sankt Paulsgatan 14, 2 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg