190

Stureby, Enskede

Sågverksgatan 96

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,390 Inkl, värme, vatten ob. tillägg 131 kr
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea50 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer160018
Byggår1946
Driftskostnad417 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,500,000

Högst upp i huset och 50 renoverade kvadrat. Balkong i Sydväst med med härlig sol från lunch och framåt. Stort sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Hall med platsbyggd förvaring bakom skjutdörrar. Vardagsrum med plats för soffgrupp och matbord. Helkaklat badrum. Kök med matplats, diskmaskin. Underbar lägenhet i toppskick. Kommande försäljning. Hör av dig till mäklaren för privatvisning eller anmälan till visning.

Om området

Stureby är ett barnvänligt, charmigt och tilltalande område med blandad bebyggelse. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende.

Kommunikation

Till Stureby tar man sig med tunnelbanans gröna linje 19 som passerar området. Det finns även bra busskommunikationer med linjerna 161 och 163 via Enskede, Svedmyra och Älvsjö samt buss 144 mellan Gullmarsplan och Älvsjö/Fruängen. Cykelavstånd intill Södermalm på ca 15 minuter.

Närservice

Området är barnrikt och det finns ett stort antal förskolor samt den välrenomerade Sturebyskolan från årskusrs 1 till 9. Det finns även ett flertal förskolor och specialskolor i närliggande områden.

Från Stureby är det ca 3-4 km till Stockholm Globe Arenas - Skandinaviens största evenemangsområde med sport-, musik- och nöjesarrangemang. I Globen City finns allt och lite till av service, affärer och restauranger. Den golfintresserade har Årsta Golf med Driving Range och korthålsbana till sitt förfogande. För mat och diverse finns den välsorterade ICA-butiken BEA. Stureby är även ett barnvänligt område med många trevliga grönområden och parker, exempelvis Vivstavarvsparken. På promenadavstånd finns tillgång till trevliga Enskede Värdshus, välsorterade ICA Kvantum, apotek, vårdcentral m.m.

Viktiga dokument & länkar

Timmerhuggaren stadgar 2017
BRF Timmerhuggaren 1-3 ÅR 2019
Energideklaration 108
Kommande

Bilder

Vardagsrum

Sovrum

Kök

Balkong i sydväst

Burspråk

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
50 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Pris
SEK 2,500,000 Utgångspris
Avgift
SEK 3,390 Inkl, värme, vatten ob. tillägg 131 kr
Driftskostnad
SEK 5,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,500
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
1.65783 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1946
Byggnadsår kommentar
Renoverat hus 2011
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 3/3/2002
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
174 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
BRF Timmerhuggaren 1-3
Om föreningen
Den familjära föreningen Timmerhuggaren 1-3 äger och förvaltar fastigheterna med samma namn sedan 2008 då föreningen bildades.
I föreningen finns totalt 64 lägenheter belägna på Sågverksgatan 94-110, och f.n. upplåts 5 lägenheter med hyresrätt vilket utgör ett väldigt bra dolt kapital. Föreningen äger marken!

Lägenheternas totala yta uppgår till 3016 kvm. Samtliga byggnader fick nya elstigar och VA-stammar 2010, samma år installerades nya 3-glas fönster och nya säkerhetsdörrar.
Efter stambytet renoverades trappuppgångar samt nya källarförråd och målning av källare. Byggnaderna värms upp med fjärrvärme.

Föreningen har en informativ hemsida, besök den gärna på www.timmerhuggaren1-3.se.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
64
Varav hyreslägenheter
5
Tv och bredband
Kabel-TV via ComHem och bredband via T3, (fiber indraget under Q1 2018).
Parkering
I fastigheterna finns totalt 13 garageplatser. Garageplats kostar ca 1000 kr/månad och då ingår el och vatten. Kösystem för garageplatser tillämpas.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Ja.
Överlåtelseavgift
SEK 1,185 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 474
Övrigt
Det finns 2 st gemensamma tvättstugor som är placerade i mittenhuset. Tvättstugorna har 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare och 1 st torkskåp per tvättstuga. Finns även en mangel i en utav tvättstugorna. Cykel & Barnvagnsrum finns på källarplan.

Föreningen äger marken den står på!

Karta

Stureby Enskede

Sågverksgatan 96

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg