MED4C4AF3F625914A3999D9FFAA0B1115CF

Gedigen villa i populära och familjära Mysterna!

Boka visning
Klarlagt

Hisings Kärra - Mysterna, Hisings kärra

Sabbatsvägen 6

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea175 kvm
Biarea60 kvm
Tomtarea1,132.5 kvm
Byggår1962
Driftskostnad1,955 kr/månad

Utgångspris: SEK 5,650,000

Ansvarig mäklare

Visningar

8
November | Sunday
Kl 14:00 - 15:00
Varmt välkomna att anmäla er till visning!
9
November | Monday
Kl 17:30 - 18:30
Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Nu ges ett unikt tillfälle att i pittoreska villaidyllen Mysterna, förvärva en av områdets större och eftertraktade friliggande villor. Här bor man lugnt och naturnära med flera fina promenadstråk i området, samtidigt som man bor nära Kärra centrum och all dess service, så som bland annat flertalet förskolor, skolor, idrottshallar, affärer och bra kommunikationer.

Stor och rymlig villa med flera sällskapsytor med en flexibel planlösning som öppnar för fler möjligheter att modifiera utifrån önskemål och behov. Det går exempelvis både att öppna upp för fler öppna sociala ytor eller att med enkelhet skapa fler sovrum. Här finns inte bara en utan tre öppna spisar, varav två invändiga och en utomhus på den främre altanen, vilket ger extra mysfaktor för sena sommar- och höstkvällar. Invändigt finns gott om förvaringsutrymmen och stora biytor i soutterängplan vilket ger mängder med möjligheter, så som förvaringsutrymmen eller utöka med exempelvis en vinkällare.

Stor tomt med uteplatser åt flera väderstreck, samt fruktträd och plats för barnen att leka och familjen att umgås. Insynsskyddad baksida där man har skogen som närmsta granne och dessutom erbjuds plats för ytterligare trevliga och avskilda uteplatser.

Stort och rymligt garage med gott om plats för två bilar samt förvaring. Garaget kan lätt byggas om för en bil och göra det möjligt att skapa utrymme för ett gästrum/tonårsrum med separat ingång. På tomten finns även en friggebod som ger plats för förvaring av såväl ved som verktyg och trädgårdsattiraljer.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information.

Om området

Mysterna är beläget i ett naturskönt område i norra delen av Hisingen och är granne med Gerrebacka. Här finns en underbar natur samtidigt som det är nära till Göteborg stad. De flesta husen är byggda under 2000-talet och det är en blandad bebyggelse med friköpta hus och bostadsrättparhus. I det barnvänliga området finns två dagis och i Kärra centrum finns flera dagis samt låg- mellan- och högstadieskola. Tolsereds 4H-gård ligger inom promenadavstånd och där finns hästar, får, kaniner och grisar att besöka.
Inom promenadavstånd finns Svankälla våtmarkspark, ett mycket omtyckt rekreationsområde med trevliga promenadstråk och en av Göteborgs bästa platser för fågelskådning.

Kommunikation

Rosa express tar dig snabbt in till centrala Göteborg. Denna går från Gerrebacka via Kärra Centrum in till stan och vidare till Billdal. Från knutpunkten Klareberg finns ett antal andra bussar som tar dig till olika delar av stan.

Närservice

Kärra centrum finns på ca 2,5 kilometers avstånd. Där finns bland annat mataffär, bank, vårdcentral, sim- och sporthall samt bibliotek. Närhet till Bäckebol köpcenter och IKEA.

Övrigt

I det barnvänliga närområdet finns två dagis och i Kärra centrum finns flera dagis samt låg- mellan- och högstadieskola. Tolsereds 4H-gård ligger inom promenadavstånd och där finns hästar, får, kaniner och grisar att besöka.

Viktiga dokument & länkar

Social Video
Klarlagt

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 2 sovrum
Boarea
175 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
60 kvm
Allmänt
Välkomna till denna härliga enplansvilla med souterräng beläget på lugn och naturnära gata. Här erbjuds en riktigt fin bostad i äldre men genomgående bra skick, både invändigt och utvändigt. Bostaden är trivsamt planerad med stora sociala sällskapsytor, samtidigt som souterrängplanet kan användas lite mer privat om man exempelvis har långväga gäster eller en äldre tonåring. Souterrängplanet kan även göras om till en separat lägenhet för exempelvis generationsboende eller uthyrningsmöjlighet, allt utefter behov och önskemål.

Entréplan har för närvarande ett sovrum men för den större familjen finns det möjlighet att få till ytterligare tre till fyra sovrum om behovet finns. Stort garage om 35 kvadratmeter som även det skulle kunna delas av och utgöra tonårsrum eller gästrum med separat ingång.

En friggebod på den nedre delen av tomten som idag används som vedförråd, kan lätt byggas om till extra sovutrymme när gästerna blir många.

Dubbla uteplatser i form utav balkong och träaltan i olika väderstreck som ger möjlighet att följa solen och njuta av härliga sommar- och höstkvällar i goda vänners sällskap.
Läget är kanon med delvis insynsskyddad tomt och naturen tätt inpå samtidigt som man har promenadavstånd till busshållplats och nära till både centrala Göteborg samt Kungälv och dess nya köpcentrum Kongahälla.
Entré
Entrén är taktäckt och nås via träaltan som binder ihop huset med garaget. Här ges möjlighet för utemöblemang där man kan sitta och njuta av morgonkaffet till fågelkvitter. Väl inne möts du av en ljus och rymlig hall som leder till samtliga rum och i bortre änden finns trappan ner till souterrängplanet. Hallen erbjuder plats för möblemang samt avhängning. På vardera sida om hallen finns dessutom stora klädkammare som erbjuder generöst med extra förvaringsutrymme.
Tvättstuga
Bostadens tvättstuga är ljus och praktisk för att göra vardagsbestyren så lätta som möjligt. Här finns gott om bänkyta och skåp som erbjuder förvaring, tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och arbetsbänk med tvättho.
Badrum
Väl tilltaget badrum med bred kommod och praktiska högskåp på respektive sida som skänker gott om förvaring. Badrummet är belagt med ljus plastmatta och matchande våtrumstapet. Här finns även ny WC-stol och en ny större duschkabin.
Sovrum
Stort och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt ytterligare möblemang om så önskas. Fönster och angränsande dörr som leder ut till den härliga balkongen bidrar till naturligt ljus. Bra förvaring erbjuds via två garderober.
Balkong
Balkong i härligt solläge med gott om utrymme för loungemöblemang och trevligt umgänge med familj och vänner. Här njuter man av lugn och rogivande natur.
I anslutning till balkongen finns ett praktiskt förråd där man kan förvara exempelvis krukor och utemöbler under vinterhalvåret.
Kök
Bostadens kök är rymligt och fullt av karaktär, här erbjuds gott om förvaring och praktisk arbetsyta tillsammans med större matplats intill fönsterpartierna. I köket bjuds det in till social matlagning och plats för hela familjen att samlas och gemensamt laga och avnjuta goda middagar. Köksutrustningen består utav spis, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Intill kylen har tidigare suttit en inbyggd mikro och här finns möjlighet att montera en ny.
Vardagsrum
Spatiöst vardagsrum i vinkel med fönster i flera väderstreck vilket ger rummet gott om härligt och naturligt ljus. Rummets storlek och utformning ger möjligheter till flera möblemang och användningsområden så som rejäl soffgrupp, matsalsdel och mysig läshörna eller loungedel. Rummet går även att dela av till ytterligare ett eller två rum så som exempelvis sovrum eller arbetsrum utefter behov eller önskemål.
I centrum och hjärtat av vardagsrummet finns en vacker murad öppen spis som verkligen förhöjer mysfaktorn under murriga höst- och vinterkvällar. Den öppna spisen har en kassett som ger en extra fin värmekälla.
Rummet har ljusa väggar och vacker originalparkett. Här finns dörr ut till den främre altanen.
Altan
Trälagd och rymlig altan som sträcker sig runt större delen av husets framsida och erbjuder plats för flera möblemang såsom både större loungegrupp och matplats för trevliga grillkvällar i goda vänners sällskap. Här finns en lyxig detalj i form av en vacker öppen spis som förlänger sommar- och höstkvällarna när man kan kura ihop sig ute och njuta av den friska luften ihop med en mysig och värmande brasa.
Hall/groventré
Den nedre hallen erbjuder möjlighet till mysig och avkopplande läshörna eller exempelvis kontorsdel för läxläsning alternativt om man jobbar hemifrån. Här finns flera garderober som ger gott om förvaring och utrymme för ytterligare möblemang samt avhängning i anslutning till dörren som leder vidare ut till den lummiga sidan av tomten.
Vita väggar och snyggt trägolv som knyter ihop rummet med angränsande allrum och skapar härlig enhetlighet.
Allrum/sovrum
Ett stort mycket trivsamt rum med vackert murad spis som förmedlar en härlig känsla. Den öppna spisen har en kassett som ger extra fin värmekälla. Rummet är perfekt som ett större sovrum med plats för både dubbelsäng och tillhörande nattduksbord samt skrivbord och ytterligare möblemang men fungerar lika bra som ett andra vardagsrum att umgås i och njuta av den öppna spisen tillsammans med lugnet från naturen precis utanför.
Grovkök
Grovkök i bra storlek med praktisk tvättbänk och möjlighet att installera ytterligare en tvättmaskin om man vill nyttja det som en andra tvättstuga alternativt möjlighet att bygga om utrymmet till ett kök om man vill kunna nyttja våningen som en separat lägenhet.
Gäst-WC
I anslutning till grovköket finns en gästtoalett utrustad med wc, tvättställ och spegelskåp.
Grovutrymme
Förbi grovköket och gästtoan finns ett grovutrymme där det för närvarande står ytterligare en duschkabin installerad. Vidare i grovutrymmet finns gott om plats för förvaring och stor potential att nyttja utrymmet allt efter önskemål och behov, exempelvis finns möjlighet att bygga en trevlig vinkällare, gym eller hobbyrum.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla med souterräng
Byggnadsår
1962
Byggnadsår kommentar
Till- och ombyggt i sin helhet 1985
Uppvärmning
Direkt El och öppna spisar med kassetter
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/21/2020
Byggnadssätt
fasad
Trä
Fastighetsbeteckning
Kärra 13:33
Övrigt
Byggnaden byggdes om och till 1985 och hela interiören förutom nedre hall och allrum/sovrum är från 1985. Den nedre hallen och allrummet renoverades 2020.
Övriga byggnader
Friggebod och garage
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 23,462 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 16,155
VA
SEK 3,667
Renhållning
SEK 1,852
Sotning
SEK 500
Försäkring
SEK 1,288
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftskostnaderna är ungefärliga och kan komma att variera beroende på avtal och användning.
Kostnaden för el avser både uppvärmning samt hushållsel. Kostnaden för renhållning avser sophämtning en gång i månaden.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,223,000
Byggnadsvärde
SEK 2,753,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,780,000
Tomt
Areal
1132.5 kvm
Uteplats
Dubbla altaner i olika väderstreck
Parkering
Garage om 35 kvm
Planbestämmelser
Byggnadsplan Vattenskyddsområde
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kärra GA:11 ändamål: Vägar
Förmån: Officialservitut Väg, 14-SÄE-746.1

Karta

Hisings Kärra - Mysterna Hisings kärra

Sabbatsvägen 6

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg