190
MED225A127013EE46DC9EEB74D98A3B549A

Trivsam familjevilla i lugnt och barnvänligt område!

KlarlagtSåld!

Kungälv - Rödbo, Kungälv

Rödbo idrottsgata 34

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum11 rok
Boarea159 kvm
Biarea114 kvm
Tomtarea1,840 kvm
Byggår1970
Driftskostnad2,100 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 5,710,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu ges tillfälle att förvärva denna rejäla och gedigna villa med ett utav Rödbos absolut bästa lägen. Här njuter ni genomgående av rymligt och välplanerat boende i lugnt och trivsamt område med gott om plats för den stora familjen tillsammans med underbar och insynsskyddad utomhusmiljö.

Stor och härlig tomt med vackert berg kombinerat med fantastisk trädgård i olika nivåer och utrymme för flera uteplatser i olika väderstreck. Stort dubbelgarage med gott om plats för två bilar samt extra förvaring och en praktisk snickarverkstad.

Här bor man på bekvämt avstånd till skolor och gott serviceutbud samtidigt som man alltid har nära till naturen med flera grönområden och bra kommunikationsmöjligheter både med bil och kollektivt via Eriksdal.

Varmt välkomna att höra av er till mäklaren för mer information.

Om området

Tätorten Rödbo är en liten villaförort, om ca 900 invånare och stadsdel i Göteborgs kommun. Området är beläget på nordligaste spetsen av Hisingen mellan Nordre älv och Göta älv, 3 km söder om Kungälv och 19 km norr om Göteborg och ligger i Bohuslän i Rödbo socken. Primärområdet Rödbo tillhör stadsdelsnämndsområdet Norra Hisingen.
Rödboavtalet är ett avtal som ger möjlighet att välja skola och omsorg mellan Kärra/ Göteborg och Kungälv.

Rödbo socken tillhörde Norge fram till år 1658. Ursprungligen var det förenat med Säve församling, men fick på 1500-talet en egen kyrka vid Vedbacka. I samband med striderna vid Bohus fästning på 1640-talet förstördes kyrkan.
Under åren 1783-1940 fanns en färja vid Vedbacka, vilken ersattes med bro.
År 1974 förenades Rödbo med Göteborg.

I Rödbo erbjuds närhet till vacker natur, friluftsliv som passar både stora och små samt fiske i Göta Älv. Svankälla våtmarksområde erbjuder fina naturpromenader för alla tack vare den vackra stigen som är anpassad för barnvagnar och rullstolar.

Med 3 km från Kungälvs centrum finns närheten till allt. På vägen dit hittar ni även idylliska Fars hatt. Inom kommungränsen finns Kärra centrum med restauranger, butiker, tandvård, sim- och sporthall och bibliotek. Badplats finns endast 3,5 km bort vid Surtesjön.
Promenadavstånd till busshållplatsen Eriksdal som tar dig till Göteborgs central på 25 minuter. Det är även snabbt och smidigt att med bil komma ut på E6:an söder eller norrut. I och med att området har en härlig idyll och nära till natur och goda kommunikationsmöjligheter till Kungälv och Göteborg har Rödbo blivit mycket populärt för barnfamiljer.

Viktiga dokument & länkar

Social Video
Klarlagt

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
11 rum varav 5-7 sovrum
Boarea
159 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
114 kvm
Allmänt
Välkommen till denna härliga enplansvilla med souterräng beläget på lugn återvändsgata. Här erbjuds en riktigt fin bostad i äldre men genomgående bra skick både invändigt och utvändigt. Bostaden är mycket välplanerad med flera stora sällskapsytor samtidigt som souterrängplanet kan användas lite mer privat om man exempelvis har långväga gäster. Möjligheter finns här gott om både invändigt och utvändigt för den som vill. Den friköpta fastigheten om strax över 1 800 kvm är en utav områdets allra största tomter och ligger strategiskt placerad på lugnt och delvis insynsskyddat läge.
Entré
Ljus och välkomnande entré med goda avhängningsmöjligheter leder er in i denna gedigna och ytterst välplanerade villa. På golvet ligger slittåligt klinker från Höganäs.
Vardagsrum
Stort och luftigt vardagsrum med gott om plats för soffhörna och ytterligare sociala umgängesytor. Rummet genomsyras av naturligt ljus via stora fönsterpartier. Skjutdörr öppnar upp och leder vidare ut till terrassen där man kan sitta under tak och njuta av lugnet tillsammans med vyn över den fantastiska och lummiga trädgården.
Arbetsrum
Rakt fram från entrén finner ni ett rum som idag nyttjas som kontor men som enkelt kan utgöra ett mindre sovrum, exempelvis ett barnrum om så önskas.
Sovrum 1
Ljust och rymligt sovrum. Idag står det en enkelsäng i rummet men det finns plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang, allt utefter smak och tycke.
Sovrum 2
Rejält sovrum där stora dubbelsängen med enkelhet ryms. Här finns även gott om förvaring i form utav tre garderober.
WC
Den stora och ljusa WC:n är helkaklad och erbjuder toalett, bidé, bred kommod, spegel, vägghängt överskåp samt två högskåp som ger bra med praktisk förvaring.
Matsal
Stor och ljus matsal med plats för hela familjen att njuta av trevliga middagar tillsammans med härlig vy ut mot altan och trädgård. Här ligger almparkett i vackert fiskbensmönster.
Sovrum 3
Ytterligare ett rum i bra storlek som idag används som TV-rum och bibliotek men som även kan nyttjas som sovrum.
Kök
Rymligt och praktiskt kök med gott om förvaring och arbetsyta. Kökets maskinella utrustning består utav kyl, frys, inbyggd ugn och mikro, diskmaskin, spishäll samt kökfläkt.
Tvättstuga/Groventré
I anslutning till köket ligger tvättstugan med groventré. Här finns tvättbänk, tvättmaskin och praktisk klädförvaring.
Sovrum 4/Kontor
Ett mindre rum som används som syrum men som kan nyttjas utefter vilka behov man har. Här finns gott om förvaring i form utav flera garderober och i anslutning till rummet finns en stor klädkammare.
Souterrängplan
Trappa med avsats och stort fönsterparti leder vidare ner till souterrängplan.
Rakt fram finns en matkällare och till vänster om den ett gediget förrådsutrymme.
Sovrum 5
Väl tilltaget sovrum som används som gästrum. Här finns gott om utrymme för flera sovplatser och ytterligare möblemang. I anslutning till gästrummet ligger ett rum som nyttjas som motionsrum samt förråd/klädkammare.
Allrum
Trivsamt allrum med gott om plats för soffgrupp framför den murade öppna spisen som höjer mysfaktorn.
Gäst-WC
Mindre WC i äldre utförande, här finns toalett och tvättställ samt spegel.
Spa-avdelning
Mycket trevlig spa-avdelning renoverat 2019 i snyggt och stilrent utförande. Här finns ett rymligt och kaklat duschutrymme, loungedel samt angränsande bastu med plats för flera gäster.
Hobbyrum
Praktiskt hobbyrum med tvättbänk och gott om förvaring och arbetsyta där den kreative kan få utlopp för sina idéer. Här finns också dörr ut till den grönskande trädgården.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla med souterräng
Byggnadsår
1970
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd 5/17/2012
Energiprestanda
27 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
fasad
Tegel & Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Fastighetsbeteckning
Göddered 3:43
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 25,194 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 11,310
VA
SEK 5,500
Renhållning
SEK 800
Försäkring
SEK 5,034
Övrigt
SEK 2,550
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnaderna är ungefärliga och varierar beroende på avtal och användning.
Kostnaden för el avser både uppvärmning samt hushållsel. Sophämtning sker var 28:e dag.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,541,000
Byggnadsvärde
SEK 2,340,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 540,000
Tomt
Areal
1840 kvm
Uteplats
Träaltan
Parkering
Dubbelgarage
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Avtalsservitut Ledning Mm

Karta

Kungälv - Rödbo Kungälv

Rödbo idrottsgata 34

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg