190

Södermalm - Sofia,

Ringvägen 138, 2 tr

Fakta

TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea39 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1202/37

Välkommen till denna rymliga 1:a på Ringvägen med närhet till allt som Södermalm har att erbjuda. En perfekt förstalägenhet i trevliga kvarter med massor av butiker, barer och restauranger runt hörnet!

Om området

Här bor du mitt i hjärtat av Södermalm! Läget är optimalt med ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära restauranger i området. Nytorget ligger ett stenkast bort med pärlor som Urban Deli kvarterskrogen Nytorget 6 och trendiga Kaferang med kanske stans bästa espresso? Expanderande Erstagatan är en ny stjärna på Södermalmskartan med bland annat populära Folii, Voisine och Ai Raamen. Vitabergsparken ligger också nära med parkteater och konserter sommartid. Katarina Bangata erbjuder sommartid "Bondens Marknad", vilket är mycket uppskattat. En kort promenad bort finns också Norra Hammarby hamnen med möjligheter att ta färjan till city eller Hammarby Sjöstad där Hammarbybacken erbjuder utegym och ett flertal spår för promenader eller löprundor! Här bor du i en ett av Stockholms mest omtyckta kvarter med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar närområdet där bland annat buss nr 2 och 3 trafikerar Folkungagatan samt Renstiernas gata. T-bana (grön linje) vid Medborgarplatsen och Slussen (röd linje) som man nås via en kort promenad.

Närservice

Flertalet livsmedelsbutiker i området. *** ICA Supermarket på Folkungagatan, Coop på Östgötagatan, Coop på Renstiernas gata,ICA på Bondegatan ***. Fina ekologiska produkter på Urban Deli vid Nytorget.
Ringens köpcentrum vid Skanstull med ett brett utbud av all tänkbar service finns också en kort promenad bort. Flertalet apotek i närheten: bland annat på Renstiernas gata och Folkungagatan.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 900kr/mån eller 60kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2017-2018
Årsredovisning 2016-2017
Kommande

Bilder

Dsc_0989

3841773_1-169-5_2D_web.jpg

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
39 kvm
Areakälla
säljarens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4, hiss finns
Byggnad
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Förening
Namn
HSB:s Brf Bohus i Stockholm
Om föreningen
HSB Brf Bohus som är en äkta förening som består av 143 BR-lägenheter, garage med 111 st. p-platser och 4 mc-platser samt 5 lokaler. Fastigheten som förvärvades i samband med byggnationen 1974 är belägen på Ringvägen 134-138 samt Södermannagatan 64-74.

Under de senaste åren har man utfört följande renoveringar:

2007: Målning av trappuppgångar
2007: Ny belysning i trappor & entréer
2007: Nytt system för avvattning och avisning av tak
2009: Ombyggnad av gård
2009: Renovering av garage
2010: Renovering av två hissar, port 66 & 66A
2010: 4 nya tvättmaskiner är inköpta
2010: Målning av den stora tvättstugan
2010: Målning av källargolven
2013/14: Byte av fönster
2015: Renovering av bastu och tillhörande utrymmen, Ny övernattningslägenhet
2016: Inredning bastu, utbyte av hiss Södermannagatan 70
2017: Byte av hissar på Södermannagatan 64, 68 och Ringvägen 136, Uppdatering av fastighetens brandskydd, OVK utförd samt underhåll av tak
2018: Underhåll av styr- och reglerutrustning för ventilation, renovering av expedition, förbättring av taksäkerhet

De gemensamma utrymmena består av samlings/fritidslokal med plats för upp till 50 personer. Övernattningslägenhet, cykelrum, flera barnvagnsrum, bordtennisrum, bastu och hobbyrum. Två stycken tvättstugor, en på Södermannagatan och en på Ringvägen. Bohus har en egen övernattningslägenhet som kan hyras för 400kr natten och bokas via brf.bohus@comhem.se.

Solid förening med låg skuldsättning och inga akuta renoveringsbehov. Man har låtit undersöka skicket på föreningens rör och stammar för att ha kontroll på tidsramarna inför ett stambyte som är planerat till 2023.

Kabel-tv via ComHem, basutbud, ingår i avgiften. Bredband via ComHem, individuell anslutning, eller via fibernätet från Telia. De som bor i lägenheten skall äga denna till minst 10 %, max två ägare. Medlemskap krävs i HSB Stockholm. Juridisk person accepteras inte.

Pantsättningsavgift på 465 kr tas ut av låntagaren och överlåtelseavgift om 1163 kr tas ut av säljaren. Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen. Medlemskapet skall tecknas genom via hemsida: http://www.hsb.se/medlemskap/medlemsansokan
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
143
Antal lokaler i föreningen
5
Parkering
Föreningen äger ett garage som ligger under gården med infart från Södermannagatan. Garaget har 111 platser med tillgång till tvättplats. Medlemmar i bostadsföreningen har förtur till att hyra garageplatser. Om ingen medlem står i kö hyrs de ut till icke-medlemmar. Hyran för en garageplats är 1 100 kr/månad för medlemmar och 1 626 kr/månad för icke-medlemmar. Garaget renoverades 2009.
Ekonomi
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, 10% minsta ägarandel
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Södermalm - Sofia

Ringvägen 138, 2 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg