190

Södermalm - Mariaberget, Stockholm

Repslagargatan 12B

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,171 Inkluderar: Värme/VA, Kabel-TV (grundutbud från ComHem), Fiber från Telia, källarförråd, bostadsrättsförsäkring
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea78 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1202
Byggår1992
Driftskostnad500 kr/månad

Snart har du chansen att förmedla denna pärla på adress med närhet till allt! Här finner du en välplanerad 3rok med härlig balkong. Genomtänkta materialval som förstärker bostadens kvalitéer samt genomgående parkettgolv. Möblerbar balkong i soligt söderläge! Ett stenkast från Götgatsbacken och Mariatorgets sköna puls. Välskött och solid förening! Tunnelbanan 1 minut bort. Välkommen Hem! Kontakta ansvarig mäklare för mer info.

Om området

Mariaberget med sina anrika kullerstensgator, har varit bebott ändå sedan 1300-talet och kvarteren verkligen andas historia och charm. Flertalet smickrande utsiktspunkter med Ivar Los park och Monteliusvägen som de mest populära, där du slås av utsikten av Riddarfjärden med Stadshuset och Stockholms City i bakgrunden. Ett lugnt område med fantastiska promenadstråk, samtidigt som du har närhet till Södermalmspulsen runt Mariatorget och Hornsgatan. Mängder av trendiga restauranger och barer i området såsom klassiska Rival på Mariatorget, Tabbouli på Tavastgatan med libanesiska smaksensationer, Häktet på Hornsgatan med brett cocktailutbud och A BOWL vid Blecktornsgränd med inspiration från Asien samt mellanöstern, samt Ramblas på Sankt Paulsgatan där du kan njuta av det spanska köket. Även Götgatan finner du runt hörnet med all dess utbud i form av restauranger, caféer och barer. Sammanfattningsvis så bor du med perfekt läge på Södermalm med närhet till det mesta, även en kort promenad från bostaden så anländer du till Gamla Stan och kan sedan fortsätta vandringen till Stockholm City.

Kommunikation

Goda kommunikationer ett stenkast från bostaden i form av Slussens T-bana där du finner gröna samt röda linjen som, samt flera busslinjer i närheten med bl.a. buss nr 4, 55, 66 och 74. Du kan även nå tunnelbanans gröna linje samt röd linje vid Slussen-stationen. Pendeltåget vid Södra Station nås också via en kort promenad.

Närservice

Gott utbud av livsmedelsbutiker med bl.a. Coop Mariatorget på Hornsgatan samt Willys Mariahallen i korsningen Hornsgatan/Torkel Knutssonsgatan. Det mysiga området på Mariaberget erbjuder mängder av populära restauranger, trendiga barer, mysiga caféer samt goda shoppingmöjligheter med många spännande butiker.
Närhet till Medborgarplatsen och Söderhallarnas härliga utbud, ICA-butik finns även vid Slussens T-bana.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Brf Stadgar
Årsredovisning 2019 RB Brf Överdäcket.pd
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Välkomnande hall med bra förvaring i form av platsbyggda garderober samt skohylla.

KÖK
Stort kök med goda arbetsytor och genomtänkta materialval. Maskinell utrustning i form av kyl/frys med no frost-funktion från Miele. Diskmaskin, induktionshäll samt ugn med pyrolys-rengöring samt mikro från det kända märket SMEG. Här finns även gott om utrymme för matbord upp till 6-8 personer. Från köket når du även bostadens härliga balkong i soligt söderläge.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med gott om plats för soffmöbel, soffbord samt TV-möbel. Rummet vetter mot lugn park.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum som vetter mot lugn park med plats för dubbelsäng samt sängbord. Bra förvaring i form av platsbyggd garderob med skjutdörrar från Elfa.

SOVRUM 2
Även detta sovrum är rymligt och vetter mot innergård. Här finns det plats för mindre dubbelsäng samt förvaring finns i form av rymlig klädkammare. Kan även nyttjas som kontor om så önskas.

BADRUM
Ljust helkaklat badrum med lyxig känsla. Här finner du WC, handfat, spegelskåp, rymligt badkar, handdukstork, golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare. Spotlights i taket som bidrar till badrummets lyxiga känsla!

Övrigt
- Till lägenheten tillhör ett källarförråd om ca 4,5kvm med full takhöjd (över 200cm)
Antal rum
3 rum
Boarea
78 kvm
Areakälla
säljarens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3, hiss finns
Avgift
SEK 5,171 Inkluderar: Värme/VA, Kabel-TV (grundutbud från ComHem), Fiber från Telia, källarförråd, bostadsrättsförsäkring
Driftskostnad
SEK 6,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 3,600
Beräknat antal personer
2
Kommentar till andelstal
Ej tillgängligt.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1992
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 2/25/2020
Energiprestanda primärenergital
113 kWh/m² och år
Förening
Namn
Riksbyggens Brf Överdäcket
Om föreningen
Brf Överdäcket är en stor, stabil Riksbyggen förening om 9 byggnader med totalt 217 st. lägenheter samt en bostadsrättslokal. Vidare finns 20 st. hyreslokaler. Byggnaden är uppförd 1992 på fastigheterna Noe Ark 1 och Skaraborg 1 och är prisbelönt för sin arkitektur.

Byggnadernas totala bostadsarea uppgår till 17 626 kvm och 1 153 kvm utgör lokalarea.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Fina gemensamma gårdar (5 st. totalt) med lekplatser, planteringar och utemöbler. Tillgång till bl.a. källarförråd, tvättstugor i gatuplan, cykelförråd och barnvagnsrum. Festlokal som är utrustad med kök finns på Sankt Paulsgatan 7B. Lokalen rymmer 30 personer och kan bokas till en kostnad om ca 500 kr/tillfälle. Bredvid porten vid Repslagargatan 12 ligger föreningens övernattningsrum med tillgång till två sängplatser, 2 platser i bäddsoffa och ett pentry. Övernattningsrummet kan bokas till en kostnad om ca 600 kr/natt.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
217
Antal lokaler i föreningen
20
Tv och bredband
TV & INTERNET
Kabel TV/bredband/telefoni från ComHem alternativt Telia (individuella abonnemang tecknas av boende).
Parkering
GARAGE
Föreningen är medlem i Söderdäckets garagesamfällighet om ca 145 st, varav 13 platser för El-bil. Pris för en bilplats ca. 1125 kr/mån. Garaget ligger vid Repslagargatan 10. I dagsläget är det minst 2 års kö. soderdacket@gmail.com
Renoveringar
RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2018 Renovering hissar
2018 Ombyggnad och renovering av tvättstugor
2017 Utfört radonmätning
2017 Installerat skalskydd i fastigheten med nyckelbrickor till porten
2017 Ombyggnad tvättstuga till en lokal samt en tvättstuga
2016 Renovering av trapphuset.
2014 Underhåll i tvättstugor samt stamspolning.
2013-14 OVK
2013 Snörasskydd och belysningsförbättringar
2012-2013 Trädvård
2011 utfört takrenovering

Kommande renoveringar: Slutföra hissrenovering. Utöver det är det endast löpande underhåll.
Ekonomi
EKONOMI
Inga avgiftsförändringar är planerade, föreningen sänkte avgiften i april 2018 med 7%.

2019
Lån per kvm boa: 7284 kr.
Kassa och bank 17 328 476 kr
Långfristiga skulder 128 395 426 kr
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, delat ägande är tillåtet utan begränsning i storlek på andel.
Äger föreningen marken
Tomtmarken är upplåten med tomträtt. Med start från 2020 så kommer den årliga avgälden att fördubblas stegvis fram till 2024 där tomträttsavgälden då kommer att ligga på ca 4 600 000kr. Tomträttsavgäldens höjning kommer inte att föranleda höjning av månadsavgiften. (kontrollerat med styrelsen 2020-08-19.)
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 683
Övrigt
Fastigheten är upplåten med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Stockholms kommun med en årlig avgäld på 2 327 400kr. Med start från 2020 så kommer den årliga avgälden fördubblas stegvis fram till 2024 där tomträttsavgälden då kommer att ligga på ca 4 600 000kr (detta skall dock inte påverka avgiften) - kontrollerat med styrelsen 2020-08-19.

Karta

Södermalm - Mariaberget Stockholm

Repslagargatan 12B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg