190
MEDF1CCE8DCD30F4AACB84E2175AB05EEAA

Pampigt hus i skärgårdsmiljö med njutbar havsutsiktRamsdalsvägen 53 Skärmarö, Värmdö

KlarlagtKommande®

Skärmarö, Värmdö

Ramsdalsvägen 53


PRIS (som utgångsbud)9 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

143 kvm

BIAREA

100 kvm

TOMTAREA

3 389 kvm

BYGGÅR

2003

DRIFTSKOSTNAD

3 908 kr/månad

PRIS

9 500 000 kr som utgångsbud

Pampigt hus i skärgårdsmiljö med njutbar havsutsikt

Välkomna till Ramsdalen och denna helt insynsskyddade, välskötta 1-plans villa med källare och dubbelgarage. Fastigheten är försedd med stora härliga fönsterpartier som vetter ut mot viken och den vackra trädgården.

Bostadens källare har direkt access från huset ut i dubbelgarage som har ett generöst förvaringsutrymme. På tomten finns plana gräsmattor, nyrenoverat fullutrustat gästhus med fantastisk havsutsikt, orangeri/växthus, ved eldat ute-spa och boulebana. Trädgården är mycket smakfullt uppbyggd med vackra stenläggningar, uppvuxna rabatter och fina sten och träaltaner. Altanerna bildar egna små rum med utsikt över viken.
Fiber finns indraget och båtplats ett stenkast bort.

Välkomna till detta stora hemtrevliga hus!

Privata visningar kan bli möjliga- anmäl ert intresse till ansvarig mäklare.

Bilder

MEDF1CCE8DCD30F4AACB84E2175AB05EEAA
MED7D30319C54134010A5BD820F1C00BDC4
MED75680D82CEA3428A9F5FCD76F48C9BEF
MED2D012BC72F9E4FCCBDEEAAAE44E175B8
MED17D14F60909043178D8ACB8EBE482C48

Planritningar

Planritning entréplan

Planritning källare

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

143 kvm

BIAREA

100 kvm

TOMTAREA

3 389 kvm

BYGGÅR

2003

DRIFTSKOSTNAD

3 908 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 2-3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Det finns en båtplats för denna fastighet och två gästplatser att tillgå vid bryggan. Alla platser har segelbåts djup och till bryggan finns även en mindre sjöbod till förvaring. Fiber finns indraget.

Välkommen till denna skärgårdsidyll i Ramsdalen. Ett ytterst lugnt och ostört läge på solig trädgårds/naturtomt ett stenkast från sandstrand och båtbrygga. Här kopplar man verkligen av med närhet till skärgårdspärlor samtidigt som man har bra kommunikationer till city. (Direkt buss Slussen finns)
Fastigheten håller hög standard i klassisk skärgårdsmiljö. Tomten har stora möjligheter för uppställningsplats eller vinterförvaring av ex båtar på den asfalterad uppfarten. Dubbelgaraget med förvaring och med direkt access in i bostaden är ett riktigt plus.
Vackert, pampigt funktionellt hus med bra planlösning av stora rum, här bor man unikt med underbara ljusinsläpp av fönster från golv till tak.

Fastigheten varms upp via vattenburen golvvärme och luftvärmepump.

Hall
Hallen är uppdelad i två delar en inre hall och en yttre hall. Den yttre är en öppen och välkomnande entré med plats för förvaring och kläd avhängning i en klädkammare. Här finns dessutom en gäst WC. Den inre hallen är inred med kamin och tidvis med möblering som ett mini vardagsrum.

Vardagsrum
Ett väldigt unikt stort och öppet vardagsrum med vacker utsikt. Rummet är åttkantigt och har många fönster med härligt ljusinsläpp. Rummet är som gjort för att umgås med familj och vänner. Här finns både plats för matbord, soffor och skönt häng. Altandörr finns för utgång till altan som delas med sovrummet. Här njuter man sena kvällar i bästa sydväst med utsikt över viken.

Kök
Stort, trevligt, ljust arbetskök med magiskt fönsterparti som skapar härligt ljusflöde. Köket är välplanerat med generöst om förvaring samt stora avställnings och arbetsytor. Rummet har gott om plats för stort köksbord längs med det höga fönsterpartiet. Känslan är att vara i ett lyxigt orangeri då taket är även försett med stora fönster. Vid diskbänken har man kontakt med trädgårdens altan med utekök, vilket är väldigt praktiskt.

Tvättstuga
Ligger mycket praktisk placerat invid köket och är en välplanerad tvättstuga. Här finns gott om förvaring, vikbänkar och bra maskinell utrustning. En utgång till veranda med vedeldat ute-spa, varifrån man kan njuta av en solnedgång över viken. Vidare via trevlig landgång når man stenlagd altan under tak med utekök. Denna altan har även den utsikt över viken i kvällssol. Denna altan används flitigt under sommarhalvåret då det är vansinnigt praktiskt med tak som skydd mot stark sol och väta.

Sovrummen
Det finns idag två sovrum. Ett vanligt sovrum med plats för säng, garderob och skrivbord. Sen finns Master Bedroom med golv till tak fönsterparti. Detta burspråk är ett lyxigt inslag i ett vackert svalt sovrum.
Rummet är väldigt generöst tilltaget med gott om klädförvaring. Det finns plats för stor säng och mindre soffa I burspråket. Invid burspråket finns en altandörr mot altanen man delar med vardagsrummet.

Invid trappan som går ner i kallare finns ett utrymme som idag nyttjas som ett öppet kontor. Önskas ett extra sovrum kan utrymmet med enkla medel bli ett sovrum.

Badrum
Modernt och fint badrum med mycket plats för flera att göra morgonbestyren samtidigt. Helkaklat med dusch, wc, stor handfatskommod och handduksvärmare.

Källare
Stort vardagsrum/allrum perfekt plats för barnen att ha som lekrum/hänga med kompisar rum. Vidare finns en generöst spa-del med gym, stor bastu och dusch. Stora förrådsutrymmen finns.
Garaget nås via sluss, en stor hall med stor garderobslösning.

Om området

Välkommen till underbara Skärmarö, halvön och viken, som bjuder på skärgård, lantbrukscharm och historia!

Vikens ljumma vatten har i flera årtionden dragit till sig människor för bad, fiske och annan skärgårdsaktivitet. Skärmarö och Saltarö gård styckades upp på 1930-talet och ur marken bildades ett av Värmdös allra populäraste fritidshusområden. Tidigare gick Waxholmsbåten direkt till Saltarö ångbåtsbrygga och här fanns bageri, snickare, lanthandel och fiskförsäljning. Idag är tempot lugnare, och boende njuter främst av den vackra skärgårdsnaturen och havet. Det tar endast 35 minuter att ta sig från stan och ut till skärgårdem och Skärmarö. Lättillgängligt, havsnära och så oerhört vackert!

Nedanför fastigheten ligger områdets brygga och strand. Vidare finns en trevlig promenad på 5 km runt Skärmarö, perfekt för joggingrundan eller turen med hunden. På Saltarösidan finns även tennisplaner, större badstrand och ytterligare båtplatser.

Med båt eller med cykel går det även att lätt ta sig (ca 20 min) till välkända Bullandö Marina för en bit mat, butiker och strosande bland folk och segelbåtar. Annars finns all service i Hemmesta, Mörtnäs och Gustavsberg.
Busshållsplatsen ligger 200m från fastigheten och den går flera gånger om dagen direkt till busen

Välkomna att trivas!

Ekonomi

VA

7 200 kr

UPPVÄRMNING

30 750 kr

RENHÅLLNING

1 500 kr

VÄG, SAMF

3 500 kr

SOTNING

350 kr

ÖVRIGT

3 600 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

46 900 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

I kostnaden uppvärmning ingår el. övrigt är fiber genom telia. Kostnaden för försäkring av bostaden tillkommer.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plans friliggande villa med källare

BYGGNADSÅR

2003

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump, luft vatten värmepump

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-04-06

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

82 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

147 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

20 500 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källarplan

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Betong

TAK

Betongtegel

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Skärmarö 1:157

ÖVRIGA BYGGNADER

På tomten finns stor nyrenoverad full utrustad gäststuga med magisk utsikt från båda altanerna. Fint praktiskt kök, fyra sängplatser och ett badrum.
Vidare finns en friggebod med el indragning som idag fungerar som redskapsbod.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 926 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 662 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 151 000 kr

Tomt

AREAL

3389 kvm

TOMTTYP

Insynsskyddad natur och trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten och avlopp året om.

TOMTBESKRIVNING

Den stora trädgård/ naturtomten inrymmer även ett vackert placerat växthus och en boulebana.

UTEPLATS

Fastigheten har flertalet uteplatser både stenbelagda och trä beklädda.

PARKERING

Stora asfalterade områden att parkera på .Isolerat dubbelgarage med direktacces in i huset. Garaget är mycket välplanerat och generöst, indragen el och vatten.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Skärmarö GA:10 ändamål: Grönområden, Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Skärmarö GA:11 ändamål: Vägar, Kvartersanläggning, Bad och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Skärmarö GA:3 ändamål: Vägar

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Info - Bra att veta om budgivning
Info - Energideklaration för småhus
Info - Fast eller lös egendom
Info - Flyttstädning
Info - Klarlagt information köpare
Info - Så här mäter du bostaden
Info - Undersökningsplikt och felansvar
Info - Vem betalar fastighetsavgift
Klarlagt
Kommande

Karta

Värmdö Skärmarö

Ramsdalsvägen 53

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg