190
MEDE2CEFD9067A94D528ED46D6D36CE4FF0

En bostadsrätt med stora sociala ytor så väl utvändigt som invändigt!

Såld!

Kolla Parkstad, Kungsbacka

Porfyrvägen 11

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,924 Inkl. värme, bredband, kanalpaket från Telia och IP-telefoni samt kallvatten. Varje bostad har individuell mätning av varmvatten, kostnad för verklig förbrukning regleras retroaktivt.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea64 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer11-1002
Byggår2017
Driftskostnad592 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,755,000

Ansvarig mäklare

Nu får ni chansen att förvärva denna bostadsrättslägenhet om 2 rok fördelade över 64 kvadratmeter i ett lika populärt som växande Kolla Parkstad. Denna stilrena bostadsrätt från 2017 erbjuder genomgående moderna materialval och stora sociala ytor som passar till så väl spelkvällarna med kompisarna som till middagsbjudningarna. Lägenhetens fria läge med uteplats mot innergården ger er så väl lite insyn som ett ostört läge. Här kan ni njuta av solen från morgon till kväll samtidigt som ni äter en bit mat och samtalar med vänner och bekanta. I övrigt bor ni här i en välskött förening, Brf Bryggan, med god ekonomi och välskötta gemensamma utrymmen. Lägg därtill att ni har en mysig innergård där barn kan leka ostört och fritt innan läggdags.
Området som sådant erbjuder skolor för barn i alla åldrar, vårdcentral, pizzerior och god kommunikation i form av buss 2 som tar er till Kungsbacka station på under 10 minuter. För de härliga vårdagarna eller sommarkvällarna tar ni er enkelt in till Kungsbacka innerstad genom en snabb promenad längs med vackra Kungsbacka ån. För dig som gillar promenader eller för er som har hund finns det flertalet promenadstråk att utforska, inte minst Kungsbackaskogens motionsslinga som ligger ett stenkast från Kolla Parkstad.

Här finner ni helt enkelt ett hem som inte lämnar mycket i övrigt att önska. Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare Gustav Westergren för mer information och visningsbokning!

Om området

I den moderna och växande stadsdelen Kolla Parkstad är det lätt att trivas. Den tydliga innerstadskaraktären med blandad bebyggelse, närheten till gröna parker, skola och annan närservice gör denna stadsdel omtyckt av många. Från området cyklar du till innerstaden på bara några minuter. Det attraktiva läget är även omtyckt för den som pendlar - vare sig om du åker kommunalt eller på egen hand.

Kommunikation

I området går buss 2 som enkelt tar er till och från Kungsbacka station på 8 minuter, där både buss och tåg tar er vidare till resterande delar av kommunen, in till Göteborg eller längre ner längs med Hallandskusten. Alternativt kan ni ta buss 731 med busshållplats ca. 700m bort från bostaden.

Närservice

Kolla Parkstad erbjuder så väl förskola som grundskola årskurs F-5. I övrigt finner ni här en vårdcentral, kiosk och pizzeria. Genom en enkel promenad, cykeltur eller bussresa når ni Kungsbacka Innerstad med dess rika utbud av butiker, restauranger och aktiviteter där köpcentret Kungsmässan sätter pricken över i:et i detta avseende.

Parkering

I området finns det gott om parkeringsplatser och för området gäller även boendeparkering vilket man kan ansöka om hos kommunen.

Övrigt

Kolla Parkstad är en hållbar stadsdel i Kungsbacka med ett tydligt miljötänk och där miljön varit med och utformat denna stadsdel. Ett exempel på detta är de härliga grönområde i anslutning till den slingrande Kungsbackaån längs med stadsdelens östra sida.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Stig in i denna lägenhet på Porfyrvägen 11!
Genomgående möts ni av ljusa väggar och tak som kombineras på ett smakfullt sätt med stilrent 3-stavigt ekparkettgolv och rikligt med ljusinsläpp.

Hall
Väl i entrén kommer ni in i en rymlig hall med avhängnings- och avställningsyta för ytterkläder och skor till höger. Här kan ni hänga av de nyss använda ytterplaggen och ställa upp skorna på rad, allt för att de ska vara redo att nyttjas inför nästa dags arbete eller nöje. För er som önskar extra förvaringsutrymmen finner ni detta i nära anslutning till både hall och sovrum genom den rymliga klädkammaren. Denna klädkammare rymmer så väl säsongsbetonade kläder som säsongsprydnader.

Badrum/tvättutrymme
Till höger om hallen har ni det kombinerade badrummet och tvättutrymmet. Detta rum följer övriga lägenhetens stilfulla materialval, moderna inredning och praktiska utformning. Stilfullt vitt kakel övergår i gråskalig klinker, vilket skapar en naturlig kontrast till detta rum. Här finner ni en kommod med god förvaring, badrumsskåp med spegel, wc, dusch med infällbara dörrar samt kombimaskin, vilket sammantaget skapar ett komplett badrum med tvättutrymme.

Sovrum
Längs med bostadens södersida har ni sovrummet. Detta sovrum är väl tilltaget och rymmer allt som ett sovrum behöver. Här erbjuds ni plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, skrivbord, byrå eller garderob samt mediavägg för den som önskar det. Dessutom kan tilläggas att läget mot söder gör att ni slipper att så väl väckas av morgonsolen under sovmorgnarna och slipper hettan från kvällssolen under de tröttare sommarkvällarna.

Kök/vardagsrum
Fortsätter vi vidare i bostaden når vi köket och vardagsrummet med dess öppna planlösning emellan dessa bägge sociala ytor. Köket till höger består av goda bänkytor och lika god skåpsförvaring. Här får ni plats med samtliga köksattiraljer samtidigt som ni får plats att förbereda maten. Den maskinella utrustningen i köket består av ugn, spishäll, diskmaskin, köksfläkt samt kyl och frys. Mellan kök och vardagsrum ges det utrymme för matbord med tillhörande stolar. (Observera att katten-Frank i fönstret ej ingår!)

Vardagsrummet är, som nämnts tidigare, en social yta som inbjuder till sällskap med så väl sambon som vänner och bekanta. I denna del av bostaden får ni gott om plats för soffgrupp, soffbord, mediavägg och bokhylla. Genom fönsterpartiet får ni ett rikligt ljusinsläpp, vilket skapar ett behagligt och naturligt ljus in till detta rum.

Uteplats
Från vardagsrummet når ni sedan ut till lägenhetens uteplats i söderläge. Denna soldränkta altan är dessutom förlängd, vilket ger er extra yta för sociala sammanhang, men framförallt ger det er fler soltimmar. Här kan ni njuta av solen större delen av dagen. Här har ni också två kallförråd på vardera kortsida att nyttja efter bästa förmåga. Från uteplatsen når ni även enkelt ut till föreningens innergård – perfekt för er som har barn som vill leka fritt och ostört. Från uteplatsen har ni även god uppsikt över barnens lek.
Antal rum
2 rum
Boarea
64 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Uteplats om 22 kvm i söderläge
Parkering
Parkeringsplats med laddstolpe genom separat kö eller boendeparkering för 220 kr/mån via kommunen.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Avgift
SEK 3,924 Inkl. värme, bredband, kanalpaket från Telia och IP-telefoni samt kallvatten. Varje bostad har individuell mätning av varmvatten, kostnad för verklig förbrukning regleras retroaktivt.
Driftskostnad
SEK 7,100 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,500
VA
SEK 600
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Säljarnas kostnad för försäkring uppgår till ca. 95 kr/mån. Observera att denna är individuell. Det rekommenderas att ni kontaktar ert respektive försäkringsbolag för kostnadsförslag.
Andel i föreningen
2.3786 %
Andel av årsavgiften
2.35 %
Tillträde
Efter överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX-ventilation
Energideklaration
Utförd 3/17/2020
Energiklass
C
Energiprestanda
73 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
83 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
2 st förråd vid uteplatsen.
Förening
Namn
Brf Bryggan i Kungsbacka
Om föreningen
Fastighetsbeteckning: Kolla 5:25 och Kolla 5:141
Brf Bryggan är en äkta förening som registrerades 2015. Föreningen är en bostadsrättsförening och består av 35 lägenheter samt 8 parhus. Till föreningen hör adresserna Jadevägen 2, 4, 6, 8, Malakitvägen 3, 5, 7, 9 och Porfyrvägen 10-13.
Föreningen tillåter delat ägande.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
43
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till Telia Triple Play där TV-paketet lagom och bredband via fiber och telefoni (100/10 Mbit/s) ingår i avgiften.
Parkering
14 parkeringsplatser finns att hyra av föreningen till 300kr/mån, i mån av plats. Parhusen har en egen carport.
Med boendekort till en kostnad om 220 kr/månad är det möjligt att parkera på gatorna i området.
Kommunal pendelparkering finns i området.
Renoveringar
2019: Garantibesiktning utfördes där samtliga punkter som uppkom är åtgärdade.
Övrigt
Föreningen har i dagsläget inga beslutade eller planerade avgiftsändringar.

Karta

Kolla Parkstad Kungsbacka

Porfyrvägen 11

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg