KarriärOm oss
190
MED9874599A520C47789B47189C94AC696B

Välplanerad 2,5:a med öppen och social planlösning!Pilvingegatan 40 Skarpnäck, SKARPNÄCK

Kommande®

Skarpnäck, SKARPNÄCK

Pilvingegatan 40


PRIS (utgångspris)1 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2.5 rok

BOAREA

45 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

12109

MÅNADSAVGIFT

2 794 kr

BYGGÅR

1986

PRIS

1 995 000 kr Utgångspris

Välplanerad 2,5:a med öppen och social planlösning!

Varmt välkommen till ett perfekt boende passande likväl både för singeln som för paret!

Bostaden bjuder på en rymlig och öppen hall med stor klädkammare i anslutning som idag är ett inrett barnrum. Rummet går med fördel att disponera som till exempel walk-in-closet eller arbetsrum. Du finner också ett stort badrum med badkar samt ett rymligt sovrum med fönster åt två håll. Lägenheten rymmer ett socialt arbetskök med förvarings- och arbetsmöjligheter ihop med en öppen planlösning mot det ljusa vardagsrummet som även har utgång till den stora balkongen som vetter mot innergården för härliga solstunder under eftermiddag och kväll.

Brf Flygvärdinnan 1 är en attraktiv förening med festlokal, övernattningslägenhet samt ett eget garage. Föreningen äger dessutom marken.

Attraktivt läge med direkt närhet till naturen samt fem minuters promenad till tunnelbanan som tar dig in till City på 20 minuter, även nära till goda bussförbindelser och cykelstråk för den som önskar.

Detta är en Kommande® försäljning, just nu sker förberedelser inför fotografering och visningar inom kort.
Gör gärna en intresseanmälan via hemsidan redan nu eller kontakta mäklaren för mer information!

Bilder

MED9874599A520C47789B47189C94AC696B
MED385754FDBCB54FCD98C3A35686D6BFD3
MEDAF93B9D7FE8B41918772469270564539
MED647D7A991EE3464D954BC9CF655AEA64
MEDA33CEECAFF1C4932853649E9CDC4249C

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2.5 rok

BOAREA

45 kvm

LÄGENHETSNUMMER

12109

VÅNING

1 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

2 794 kr

BYGGÅR

1986

PRIS

1 995 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2.5 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Välkomnande hall med en inbjudande överblick in mot bostadens övriga ytor. Plats för avhängning finns direkt till vänster. Hallen har ett nylagt parkettgolv samt fondvägg i mönstrad tapet.

Ytterligare praktiska förvaringsmöjligheter erbjuds genom den rymliga klädkammaren som idag är ett inrett barnrum med parkettgolv, men som fördel även kan inredas som förslagsvis en walk-in-closet eller som arbetsrum.

BADRUM

Stort badrum med gråmålad våtrumsmatta på golvet samt delvis kaklade väggar i ljusa toner.
Här finns; WC, tvättställ, badkar samt handdukstork.

KÖK

Ett praktiskt och socialt arbetskök med förvaringsmöjligheter genom både över- och underskåp. Nymålade och renoverade köksluckor i grågrön ton samt nya ekbänkskivor ihop med rostfri diskbänk samt vitt kakel ovan arbetsytan.

Den maskinella utrustningen består av; delad kyl och frys, spis samt fläktkåpa.

SOVRUM

Det rymliga och ljusa sovrummet nås via vardagsrummet och har gott om plats för dubbelsäng med sängbord, byrå och ytterligare möblemang.

Förvaringsmöjligheter finns med tre garderober som ingår i samband med överlåtelsen. Sovrummets väggar går i ljusblå ton ihop med ett nylagt parkettgolv. Här finns även fönster åt både den trevliga innergården samt mot balkongen, för ett rikligt ljusinsläpp.

VARDAGSRUM

Det sociala vardagsrummet med en öppen planlösning i hörnläge, får ett rikligt ljusinsläpp tack var det stora fönstret i anslutning till balkongen och ett mot innergården. Väggarna går i ljusa toner ihop med ett slipbart parkettgolv.
Här finns det goda möbleringsmöjligheter med plats för både soffa och bord, mediamöbel samt matbord för 4–6.

Från vardagsrummet finns även utgång till den stora balkongen med plats för både balkongmöbler och växter. Den trallbelagda balkongen vetter mot den hemtrevliga innergården med ett läge i nordväst. Här avnjuts härliga solstunder under eftermiddag och kväll.

ÖVRIGT

Lägenhetsförråd om cirka 3 kvm på entréplan tillhör bostaden.
Extra vindsförråd kan hyras via föreningen i port 38, 46 och 56 och kostar 150 kr/mån.

Renoveringar utförda av nuvarande innehavare:
2023 - Nytt parkettgolv i hall, sovrum & klädkammare, byte av bänkskiva i kök samt installation av ny diskmaskin. Målning av golv i kök och badrum samt väggar i vardagsrum & sovrum.

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Området är under utveckling, läs mer om byggplaner på stadens hemsida: https://vaxer.stockholm/omraden/skarpnacks-gard/

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går till Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

NÄRSERVICE

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bl.a. Willys stormarknad, Plantagen, Nordic Wellness, Max och Systembolaget har även etablerats vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal.

PARKERING

Flera av föreningarna i området har egna parkeringsgarage, bland annat Brf Vingen, Brf Segelflygaren samt Brf Navigatören. De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet externa parkeringshus/garage i området.

ÖVRIGT

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis utomhusgym, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,742942 %

TILLTRÄDE

början av juli eller enligt ök.

Ekonomi

EL

5 500 kr

FÖRSÄKRING

2 393 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

7 893 kr / år

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

254 563 kr Baserat på ÅR2021
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1986

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-11-04

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

146 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Lägenhetsförråd om cirka 3 kvm på entréplan tillhör bostaden.
Gemensam föreningslokal och tvättstuga på innergården, digitalt bokningssystem via mobilen.
Extra vindsförråd kan hyras via föreningen i port 38, 46 och 56 och kostar 150 kr/mån.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

BRF Flygvärdinnan 1

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

113

VARAV HYRESLÄGENHETER

21

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

5

EKONOMI

God ekonomi i föreningen. Föreningen har i och med avyttring av flertalet hyresrätter betalat av ett befintligt lån på 12 mkr, i och med det sänkt belåningsgraden och minskat räntekostnader framåt. Inga beslut om framtida avgiftsförändringar i dagsläget, kontrollerat 2022-12-06.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja, föreningen äger marken.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Bostadsrättstillägg för bostadsrättshavare är tecknad med Trygg Hansa. Denna försäkring gäller för skada på bostadsrättslägenhet som medlemmen har underhållsansvar för. Försäkringen ersätter aldrig skadeorsaken. Denna tilläggsförsäkring ersätter inte behovet av en egen hemförsäkring i valfritt försäkringsbolag.

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Flygvärdinnan 1 bildades 2010. Det är en äkta bostadsrättsförening och innefattar fastigheten Pilvingegatan 38-58 (jämna nummer).

Fastigheten uppfördes 1986 och består av lägenheter om 2-5 RoK.

Till föreningen hör den bilfria innergården mellan fastigheterna. Innergården har lekplats, uteplats med fasta grillar och entré till den gemensamma tvättstugan och föreningslokalen. Gården är utsmyckad med blomsterplanteringar och skulpturer.

Ventilation: tilluft via fönsterventiler, frånluft mekanisk via köksfläkt (köksfläkt får ej bytas utan styrelsens tillstånd).

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Extra vindsförråd kan hyras via föreningen i port 38, 46 och 56 och kostar 150 kr/mån.

Ett cykelrum finns vid infarten till garaget.

Sopor: sopnedkast med sopsug, 1 grovsoprum (Pilvingegatan 54), grovsopor kan lämnas enligt skyltning, endast för vardagsbruk och enstaka föremål, ej tömning av hushåll eller renoveringsspill. Sopsortering av glas, papper och plast finns i grovsoprummet.

Det finns en festlokal för uthyrning för exempelvis barnkalas och en mycket uppskattad övernattningslägenhet på Pilvingegatan 56.

Besök gärna föreningens informativa hemsida: https://boappa.se/brf-flygvardinnan-1-skarpnack

TV OCH BREDBAND

Fiberbredband finns indraget i samtliga lägenheter (1000/1000 Mbit/s) via Bahnhof, med 95 kr i månaden som obligatoriskt tillägg på avgiften. IP-Tv ingår ej, men kan väljas till individuellt. Kontakta Bahnhofs kundtjänst för detta. Fastigheten är även ansluten till kabel-tv via Tele2.

PARKERING

Parkeringshus i fastigheten, adress Pilvingegatan 54, förvaltas via Aimo Park som även sköter frågor om parkering. Kostnad för plats med bur: 780 kr/mån samt 725 kr/mån utan. Fåtal lediga platser finns, kösystem tillämpas, avstämt 2021-05-03. Det har även installerats laddplatser; 4 stycken att hyra och 2 stycken för gästparkering.

RENOVERINGAR

Planerade renoveringar:
2023 - Renovering av garaget

Föreningen har en framtagen underhållsplan för perioden 2021-2050.

Utförda renoveringar:
2022 - Installation av solceller på garagetaket.
2020 - Renovering av trapphusen
2020 - Stamspolning
Renovering av garaget
Byte av VVS-rör på alla vindar
Justering av uppvärmningen i husen.
Renovering av lokal och gästlägenhet
Renoveringsarbete av fönster under 2017.

Fullständig förteckning finns hos föreningen.

ÖVRIGT

I fastigheten finns en tvättstuga med fem maskiner, varav en grovtvättmaskin och torkskåp, nyligen installerat bokningssystem digitalt via mobilen.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration 38-58
Stadgar Brf Flygvärdinnan1 2017
Underhållsplan-2016
Undersökningsplikt/felansvar köp BR
Årsredovisning 2021
Föreningens hemsida
Kommande

Karta

Stockholm Skarpnäck

Pilvingegatan 40

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg