190
MED98ACEB4AA8FB4AED8009C800AE096926

Såld!

Välplanerad 2:a med en öppen och social planlösning!

Skarpnäck, Skarpnäck

Pilvingegatan 40

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,834 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea45 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer2106
Byggår1986
Driftskostnad330 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,330,000

Ansvarig mäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning!

Varmt välkommen till ett perfekt boende att sätta sin egen prägel på - passande likväl både för singeln som för paret!

• Bostaden bjuder på en rymlig och öppen hall med stor klädkammare i anslutning som med fördel går att disponera som walk-in-closet eller arbetsrum. Du finner också ett stort badrum med badkar samt ett rymligt sovrum med fönster åt två håll. Lägenheten rymmer ett socialt kök med goda förvarings- och arbetsmöjligheter ihop med en öppen planlösning mot det ljusa vardagsrummet som även har utgång till den stora balkongen som vetter mot innergården med solchanser under eftermiddag och kväll.

• Brf Flygvärdinnan 1 är en attraktiv förening med festlokal, övernattningslägenhet samt ett eget garage. Föreningen äger dessutom marken!

• Attraktivt läge med direkt närhet till naturen samt fem minuters promenad till tunnelbanan som tar dig in till City på 20 minuter, även nära till goda bussförbindelser och cykelstråk för den som önskar.

Välkommen på visning - med tanke på rådande läge, krävs bokning av visning genom mäklarens hemsida.

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2020.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Övrigt

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis sommargympa med Friskis & Svettis på Skarpnäcksfältet, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Viktiga dokument & länkar

Föreningens hemsida

Bilder

Öppen och social planlösning

Det rymliga sovrummet

Den stora balkongen

Hall med ingång till klädkammaren

Det stora och ljusa badrummet

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
45 kvm
Areakälla
föreningens information
HALL
Öppen och välkomnande hall med en inbjudande överblick in mot bostadens övriga ytor. Plats för avhängning finns direkt till höger samt förvaring via garderob.
Ytterligare praktiska förvaringsmöjligheter erbjuds genom den rymliga klädkammaren med två garderober i anslutning. Klädkammaren kan med fördel även inredas som förslagsvis en walk-in-closet eller som arbetsrum.
BADRUM
Stort badrum med våtrumsmatta på golvet samt delvist kaklade väggar i ljusa toner. Här finns; WC, tvättställ, badkar med dusch samt vattenburen handdukstork. Möjlighet till att installera tvättmaskin finns.
KÖK
Ett praktiskt och socialt kök med förvaringsmöjligheter genom vita, släta över- och underskåp. Diskbänken är i rostfritt ihop med vitt kakel ovan arbetsytan och på golvet ligger ett skyddande linoleumgolv i mörk ton.
Den maskinella utrustningen består av; delad kyl och frys, spis samt köksfläkt.
SOVRUM
Det rymliga och ljusa sovrummet nås via vardagsrummet och har gott om plats för dubbelsäng, byrå, garderober och ytterligare möblemang. Förvaringsmöjligheter finns med tre garderober som ingår i samband med överlåtelsen. Sovrummets väggar går i ljus ton ihop med behaglig plastmatta på golvet. Här finns även fönster åt både den trevliga innergården samt mot balkongen, för ett härligt ljusinsläpp.
VARDAGSRUM
Det sociala vardagsrummet med en öppen planlösning i hörnläge, får ett rikligt ljusinsläpp tack var det stora fönstret i anslutning till balkongen och ett mot innergården. Här finns det goda möbleringsmöjligheter med plats för soffa och bord, mediamöbel, matbord för 4-6 personer samt ytterligare möblemang. Väggarna går i ljus ton ihop med ett slipbart parkettgolv samt fönsterbänkar i vacker sten.

Från vardagsrummet finns även utgång till den stora, möblerbara balkongen som vetter mot den hemtrevliga innergården ihop med ett solläge i nordväst. Balkongen har plats för både balkongmöbler och växter.
ÖVRIGT
Lägenhetsförråd på markplan i trapphuset tillhör bostaden
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3, hiss finns
Avgift
SEK 2,834 inkl värme, VA
Driftskostnad
SEK 3,960 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,160
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.742942 %
Kommentar till andelstal
Andelstal enligt ekonomisk plan.
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1986
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 11/4/2019
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
146 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Lägenhetsförråd på markplan i trapphuset tillhör bostaden.
Tvättstuga, föreningslokal med gästlägenhet finns på innergården. Cykelrum finns i anslutning till föreningens garage.
Förening
Namn
Brf Flygvärdinnan 1
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Flygvärdinnan 1 bildades 2010. Det är en äkta bostadsrättsförening och innefattar fastigheten Pilvingegatan 38-58 (jämna nummer).

Fastigheten uppfördes 1986 och består av lägenheter om 2-5 RoK.

Till föreningen hör den bilfria innergården mellan fastigheterna. Innergården har lekplats, uteplats med fasta grillar och entré till den gemensamma tvättstugan och föreningslokalen. Gården är utsmyckad med blomsterplanteringar och skulpturer.

Ventilation: tilluft via fönsterventiler, frånluft mekanisk via köksfläkt (köksfläkt får ej bytas utan styrelsens tillstånd).
Till varje lägenhet hör ett källarförråd på cirka 1*2 meter. Extra förråd kan hyras i port 38, 46 och 56.

Ett cykelrum finns vid infarten till garaget.

Sopor: sopnedkast med sopsug, 1 grovsoprum (Pilvingegatan 54), grovsopor kan lämnas enligt skyltning, endast för vardagsbruk och enstaka föremål, ej tömning av hushåll eller renoveringsspill. Sopsortering av glas, papper och plast finns i grovsoprummet.

Det finns en festlokal för uthyrning för exempelvis barnkalas och en mycket uppskattad övernattningslägenhet på Pilvingegatan 56.

Besök gärna föreningens informativa hemsida: http://www.brfflygvardinnan1.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
113
Varav hyreslägenheter
23
Antal lokaler i föreningen
5
Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till kabel-tv och internet via ComHem. Se http://www.comhem.se för information. Fiberbredband finns indraget i samtliga lägenheter. Från och med den 1/10-2020 kommer föreningen byta leverantör av fiber (1000/1000) till Bahnhof och då kommer internet kosta 95 kr i månaden. IP-Tv ingår ej, men kan väljas till individuellt. Kontakta Bahnhofs kundtjänst för detta.
Parkering
Parkeringshus i fastigheten, adress Pilvingegatan 54, förvaltas via Aimo Park (tidigare Q-Park) som även sköter frågor om parkering. Kostnad för plats med bur: 788 kr/mån samt 725 kr/mån utan. Fåtal lediga platser finns, samt ingen i kö, avstämt 2020-05-06.
Renoveringar
Planerade renoveringar:
2020 - Renovering av trapphusen

Utförda renoveringar:
Renovering av garaget
Byte av VVS-rör på alla vindar
Justering av uppvärmningen i husen.
Renovering av lokal och gästlägenhet
Renoveringsarbete av fönster under 2017. Alla brandvarnare byts ut och sätter upp nya utrymningsskyltar.
Ekonomi
God ekonomi i föreningen. Föreningen har i och med avyttring av flertalet hyresrätter betalat av ett befintligt lån på 5 mkr, i och med det sänkt belåningsgraden och minskat räntekostnader framåt. Inga beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat 2020-08-20.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger marken.
Överlåtelseavgift
SEK 1,656 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 710
Övrigt
I fastigheten finns en tvättstuga med fem maskiner, varav en grovtvättmaskin och torkskåp, nyligen installerat bokningssystem digitalt via mobilen.

Karta

Skarpnäck Skarpnäck

Pilvingegatan 40

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg