190
MED5D09657C8C5045748758776DADA38484

En stilren lägenhet med en av de större uteplatserna i området i solsäkert läge!

Såld!

Söderstaden, Kungsbacka

Parkgatan 20

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,819 inkl värme, VA, sophantering, bredband samt basutbud av TV-kanaler via fiber.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea75.4 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer00321/30
Byggår2009
Driftskostnad729 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,595,000

Ansvarig mäklare

Nu vi presentera en välplanerad lägenhet om 75 kvm fördelade över 3 rok i attraktiva Söderstaden. Stilrena ytskikt varvas med rikligt ljusinsläpp till samtliga rum, vilket skapar ett behagligt ljus till detta hem. För er som är i behov av förvaring så finner ni en rymlig klädkammare samt god skåpsförvaring i båda sovrummen. Som pricken över i:et finner ni en väl tilltagen uteplats som rymmer så väl soffgrupp som matplats och grill. Här kan ni njuta av kvällssolen och varandras sällskap. I och med läget mot innergården har ni också god uppsikt över de lekande barnen innan de springer in för läggdags. Lägg därtill att denna uteplats är endast en av två i denna storlek.

För den som vill bo centralt och bekvämt i bostadsrätt och som samtidigt värnar om ett omgivande lugn och generösa sällskapsytor så är detta helt rätt bostad för er. Den direkta närheten till Kungsbacka innerstad och Kungsbacka station, skola, restauranger, matbutiker och teatern gör Söderstaden till ett av Kungsbackas mest centrala och tillika mest populära

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare Gustav Westergren för mer information och visningsbokning!

Om området

Söderstaden har en tydlig stadskaraktär och ligger strax söder om Lindens torg i centrala Kungsbacka. Härifrån är det promenadavstånd till allt och flera affärer precis i närområdet. Området gränsar till Kungsbackaån och strandpromenaden på ena sidan och nya parker och en stor lekplats på andra sidan. Det är endast ett stenkast till Resecentrum varifrån pendeltåget till Göteborg går. Kungsbacka Teater, som huserar i Aranäsgymnasiet, ligger alldeles intill, likaså sim- och ishall, en trevlig restaurang så som Pinchos ligger i samma byggnad. Söderstaden ligger verkligen i hjärtat av Kungsbacka!

Kommunikation

Bussar trafikerar hela innerstaden med anslutningar till Kungsbacka station. Gångavstånd till Kungsbacka station, därifrån går pendeltåg till Göteborg på ca 20min och du tar dig enkelt söderut längs med kusten med Öresundståget

Närservice

Från centrala Kungsbacka har du gångavstånd till allt. Här finns över 100 butiker på bekvämt promenadavstånd. Direkt närhet till vårdcentral, frisörer, banker, apotek och systembolag.

Parkering

För området gäller boendeparkering vilket man kan ansöka om hos kommunen. Läs mer om avgifter på Kungsbacka kommuns hemsida. Runt om i Kungsbacka parkerar man antingen gratis med P-skiva eller från 2 kr/tim.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Entré
När du träder in i denna bostad möts du av ett klinkergolv som övergår i ett stilfullt parkettgolv, som i sin tur är genomgående i hela bostaden. Väggarna är målade i en lugnande blå färg, vilket skapar ett stilfullt intryck för betraktaren.

Klädkammare
Intill entrén finner du en klädkammare som rymmer såväl ytterkläder, som vardagskläder. Klädkammaren är lika rymlig som praktisk, då den möjliggör för avhängning av ytterkläder, samtidigt som du enklare kan hålla ytor i resten av bostaden rena och städade.

Sovrum
Från entrén når du ett sovrum med väggar målade i grått och samma genomgående parkettgolv som i resterande av bostaden. Detta sovrum är upplyst av ett fönsterparti som skapar ett härligt ljus i hela rummet. Här finns utrymme för lättare förvaring samt en säng. Detta rum passar utmärkt som sovrum, gästrum, kontor eller barnrum/lekrum.

Badrum/tvättutrymme
Mitt emot sovrummet ligger badrummet som även blir ett komplett tvättutrymme tack vare tvättmaskinen och torktumlaren som ryms under tvättbänken med tillhörande tvättho. Väggarna varvas i vitt och svart kakel och golvet är i brunt klinker med golvvärme. I övrigt finns dusch med infällbara glasdörrar, som skapar ytterligare rymd, handdukstork, wc och kommod med förvaring.

Vardagsrum
Vardagsrummet är rymligt och den franska balkongen med dubbeldörrar i glas förser vardagsrummet med ett genomgående naturligt ljus. I vardagsrummet finner du gott om yta och kan därigenom möblera med en större soffgrupp med tillhörande soffbord, mediavägg och tv-bänk utan att förlora utrymme till ytterligare förvaring eller väsentlig golvyta för exempelvis barnlek.

Master bedroom
Intill vardagsrummet finner du master bedroom, även detta rum har väggar målade i en behaglig grå färg. Här finns plats för en större säng, samt förvaring. Ett fönsterparti som sträcker sig från golv till tak förser rummet med ett naturligt ljus.

Kök
Köket är ljust och väggar varvas med mörkare kakel. Köket erbjuder såväl goda förvaringsmöjligheter som goda bänkytor och passar därmed perfekt för dig som är kulinariskt intresserad och vill utforska nya smaker och recept. Då köket är rymligt erbjuds möjlighet till en större matgrupp för fredagstacos med familjen eller trevliga middagar med vännerna. Den maskinella utrustningen i köket består av induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek. Köket är ljust och öppet och förses med naturligt ljus genom en glasdörr som leder ut till bostadens altan.

Uteplats
Från köket når du altanen som ligger i solsäkert läge med härlig kvällssol. Detta är perfekt för dig som vill avnjuta en kopp te, eller en drink i kvällssolen.
Antal rum
3 rum
Boarea
75.4 kvm
Uteplats
Uteplats med kvällssol mot innergården.
Parkering
Garageplats tillhör vissa lägenheter. Denna kan hyras i andrahand.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 4,819 inkl värme, VA, sophantering, bredband samt basutbud av TV-kanaler via fiber.
Driftskostnad
SEK 8,748 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,000
Försäkring
SEK 2,748
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
1.1354 %
Andel av årsavgiften
1.1354 %
Byggnad
Byggnadstyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2009
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX-ventilation
Energideklaration
Utförd 4/8/2013
Energiprestanda primärenergital
130 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
2017: Nymålade väggar i bägge sovrummen samt vardagsrum.
Övriga byggnader
Gästlägenhet i föreningens regi.
Cykelförråd.
Miljörum.
Uteplats i föreningens regi med anslutning till kolgrill och lek för barnen.
Förening
Namn
Brf Södercentrum 5
Om föreningen
I föreningen finns en lokal som kan hyras av föreningens medlemmar mot en avgift. Cykelförråd, miljörum samt garage finns beläget på bottenvåningen.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2042.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
82
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Digital-TV levereras via Telia. Bredband via fiber.
Parkering
33st parkeringsplatser i garage.
Renoveringar
Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Utförda arbeten under 2018:
Oljning & slipning av entrépartier
Renovering balkongläckage visningslägenhet
Reparation fasad efter påkörning
Sedvanligt underhållsarbete enligt avtal
Fortsatt behandling med Mossafri
Rengöring av hängrännor och stuprör
Rensning och tömning av dagvattenbrunnar

Utförda arbeten under 2019:
Tak ovanför den gemensamma grillplatsen på innergården har installerats.
Det gemensamma cykelrummet har rustats upp för optimal cykelförvaring genom att tvåvånings- och semivertikala cykelställ har monterats.
Nya stolar, en tv, nya fällbara sängar med mera har köpts in till gemensamhetslokalen.
Kollektivavtal för bredband, telefoni och TV-paketet Lagom har tecknats i februari och börjat gälla från november.
Trivsel- och lokalgruppen har under året anordnat flera aktiviteter, bland annat ett 10-års jubileumsfirande.
Ett av föreningens lån har omförhandlats i maj. I samband med det har en extra amortering på knappt 2 miljoner kronor
gjorts.
Ekonomi
Inga avgiftsförändringar planerade för 2019 (kontrollerat med styrelsen 2019-08-28).

Föregående avgiftsförändring gjordes enligt styrelsens beslut 2018-01-01. Då höjdes årsavgifterna med 1 %.

Ekonomisk förvaltning samt lägenhetsförteckning sköts via SBC. Fastighetsförvaltning sköts via Kungsrikets Fastighetsförvaltning.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Föreningens fastighet (Södercentrum 5) förvärvades år 2009.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
För mer information om Brf Södercentrum 5 i Kungsbacka, vänligen gå in på föreningens hemsida: https://varbrf.sbc.se/sodercentrum5

Karta

Söderstaden Kungsbacka

Parkgatan 20

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg