KarriärOm oss
190
MED9FB5F7BA450F4F6CB3B3B05CCFDDC2B9

Övre Husargatan 35 Linnéstaden, Göteborg

Kommande®

Linnéstaden, Göteborg

Övre Husargatan 35Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

56,7 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

22-2141-2-37-5

MÅNADSAVGIFT

3 473 kr

BYGGÅR

1985

På Övre Husargatan mitt i Linné finner ni denna perfekt belägna 2:a:a med stor insynsskyddad uteplats i soligt västerläge! Bostaden erbjuder ett modernt fullutrustat kök, helkaklat badrum av generös storlek och en väldisponerad planlösning med en stor walk in closet. Här bor du verkligen i hjärtat av Linné med alla dess restauranger & butiker samt grönskande Slottsskogen som närmsta granne. Nära till Botaniska trädgården, Handelshögskolan och friluftsliv på Änggårdsbergen. Bra kommunikationer i form av både buss, spårvagn och cykel finns vid Linnéplatsen. Här bor du i en mycket attraktiv och stabil HSB-förening med god ekonomi och extra bekvämligheter såsom eget gym, bastu, övernattningslägenheter och mycket mer.

För mer info vänligen kontakta ansvarig mäklare!

Bilder

MED9FB5F7BA450F4F6CB3B3B05CCFDDC2B9
MED757201FE43C648E79168ACF345E174E2
MED89D6028BB68F4BDB979E9B000B24AEA9
MED302FBBE6F32C44F5AD16F90527048C11
MED75263123CC33484FA0C1F41A828404C6

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

56,7 kvm

LÄGENHETSNUMMER

22-2141-2-37-5

VÅNING

1 av 8, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 473 kr

BYGGÅR

1985

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

Föreningens information

ÖVRE HUSARGATAN 35

På Övre Husargatan mitt i Linné finner ni denna perfekt belägna 2:a:a med stor insynsskyddad uteplats i soligt västerläge! Bostaden erbjuder ett modernt fullutrustat kök, helkaklat badrum av generös storlek och en väldisponerad planlösning med en stor walk in closet. Här bor du verkligen i hjärtat av Linné med alla dess restauranger & butiker samt grönskande Slottsskogen som närmsta granne. Nära till Botaniska trädgården, Handelshögskolan och friluftsliv på Änggårdsbergen. Bra kommunikationer i form av både buss, spårvagn och cykel finns vid Linnéplatsen. Här bor du i en mycket attraktiv och stabil HSB-förening med god ekonomi och extra bekvämligheter såsom eget gym, bastu, övernattningslägenheter och mycket mer.

Bostadens 56,7 kvm disponeras enligt följande:

HALL

Du välkomnas in i den ljusa rymliga hallen med gott om förvaringsmöjligheter och avhängning av ytterkläder & skor. På golvet ligger ett fint parkettgolv som är genomgående i bostaden samt ljusa väggar.

BADRUM

Till höger från hallen når vi det helkaklade badrummet med vitt kakel på väggarna och mörkt klinkers på golvet. Det stilrena badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp, stor dusch med vikbara glasväggar, handukstork och golvvärme. Bakom spegeldörrarna hittar vi mycket förvaring samt en kombimaskin, extra lyxigt!

VARDAGSRUM

Ljust och härligt vardagsrum som präglas av sociala öppna ytor! Otroligt fint ljusinsläpp från rummets stora fönsterpartier. Lätt möblerat med plats för en större soffa med tillhörande möblemang. Från vardagsrummet når vi bostadens stora uteplats belägen i soligt västerläge! En perfekt plats att umgås med sina nära och kära i eftermiddagssolen!

KÖK

Ett trevligt och fullutrustat kök som erbjuder gott om förvaring och arbetsyta för den matglade kocken. Köket är utrustat med spis, fläkt, ugn, mikro, kyl/frys och självklart en diskmaskin för att underlätta i vardagen.

Om området


Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

En trappa upp

ANDEL I FÖRENINGEN

0,23662 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,23662 %

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1985

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

HSB Brf Slottsskogen I Göteborg

OM FÖRENINGEN

Brf HSB Slottsskogen


Föreningen upplåter 313 lägenheter med bostadsrätt, 108 parkeringsplaters och tjugotalet affärslokaler. Fastigheten omfattar 25 143 kvm bostäder och 2 186 kvm lokaler. Gemensamma utrymmen som föreningen har är, bastu, gym, pingisrum, hobbyrum, övernattningsrum samt en trevlig festlokal på 10:e våningen som kan hyras för ca 200/dygn.

Föreningens ekonomi är mycket stabil och välskött. Avgiften har sänkts flera gånger de senaste 10 åren. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

I dagsläget har föreningen ca 100 parkeringsplatser samt fyra mc-platser.

För den som är folkbokförd i stadsdelen finns möjlighet att få boendeparkering. Tillstånd kan ansökas hos Göteborgs Stad, via Boende- och miljöparkering, tfn 031-365 00 00 . Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Tvättstuga:
Föreningens fyra tvättstugor når ni via Linnégatan 70 i källarplan, Linnégatan 72-74 i entréplan, Linnéplatsen 5-6 i källarplan samt Övre Husargatan 31 gårdsplan.

Övernattningsrummen ligger på andra våningen på Övre Husargatan 29, 31, 35 och 39. Rummen kostar 200 kr/natt.

Dambastun ligger högst upp i fastigheten med ingång Olivedalsgatan 8
Herrbastun ligger högst upp i fastigheten med ingång Olivedalsgatan 4
Familjebastun ligger högst upp i fastigheten med ingång Linnéplatsen 8

Styrketränings-/motionsrum-Linnégatan 70, Källarplan

Vid mer information, var vänlig och läs mer på föreningens hemsida:
https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen/fakta-om-foreningen/faciliteter-i-foreningen/
18-2020.

TV OCH BREDBAND

Ansluten till kabel-TV-nät. Leverantör: Com Hem.
Bredband levereras av ComHem eller Telia. Uttag till bredband från ComHem sitter tillsammans med tv-antenn uttaget. Telia ansluter fiberkabel till första tele-jacket.

PARKERING

Parkering:
Bilparkeringsplats för medlem.
MC-parkeringsplats för medlem.

Anmälan om att ställa sig i kö sker via av HSB Göteborg, telefon 010-442 20 00.

RENOVERINGAR

Urval av genomförda renoveringar:
2020-2021 renovering av samtliga hissar.
2015 - Renovering av föreningslokal och familjebastu.
2015 - Renovering av tak, fönster, fasader och balkonger huset närmast Linneplatsen/Övre husargatan.
2014 - Renovering av tak, fönster, fasader och balkonger huset närmast Olivedalsgatan.
2014 - Övernattningsrummen har renoverats.
2014 - De gamla jalusidörrarna i garaget hade tjänat ut och byttes under året.
2013 - Renovering av tak, fönster, fasader och balkonger huset närmast Linnégatan.
2013 - Nio nya parkeringsplatser, tre nya mc-platser och tjugotalet fler cykelplatser.
2012 - Telia fibernätdragning i fastigheten. Fiberkabel dras osynligt fram till "första jacket" som oftast ligger i hallen. Detta gör det valfritt för medlemmen att själv välja mellan ComHem och Telia som leverantör av kabel-TV, internet och kabelbunden telefoni.
Fastigheten byggdes 1983 och är pålat mot berg.
Information om ytterligare genomförda renoveringar finns på föreningens hemsida.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2031.

ÖVRIGT

HEMSIDA
Föreningen har en väldigt informativ hemsida. Besök gärna: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 10:16. Fastigheten bebyggdes 1983-1985. Föreningen äger marken. Gården innanför huskropparna ingår, tillsammans med grannfastighetens gårdsytor, i en gemensamhetsanläggning, Gårdssamfälligheten Kommendantängen GA:4. Sophantering sker i huvudsak med hjälp av sopsug, en anläggning som ingår i Sopsugssamfälligheten Kommendantängen GA:12.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, gästlägenheter, herr och dambastu med solterrass, familjebastu, motionsrum, hobbyrum, pingisrum och flera tvättstugor. På föreningens lummig innergård finns grillplats, boulbana, lekplats och utemöbler. I föreningen finns möjlighet att hyra extra förråd. Läs mer på föreningens hemsida

PARKERING
I föreningen finns garage med drygt 100 parkeringsplatser och 9 MC-platser. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M". Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
I föreningen finns tillgång till tjänster både via Telia och ComHem. Telias TV paket Lagom, digital telefoni och bredband FiberLan 100/10 ingår i avgiften. Vill man uppgradera kontaktar man Telia och betalar då mellanskillnaden.

Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.

Viktiga dokument & länkar

Energidekleration
Stadgar Slottsskogen
Årsredovisning 2020
Kommande

Karta

Göteborg Linnéstaden

Övre Husargatan 35

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg