MED891A733EB87E44C1A2B7A5A4C4BF6A1A

Fräsch 1,5:a med inglasad balkong och garageplats i avgiften!

Centrala Hisingen, Göteborg

Övre Hallegatan 52

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,538 inkl värme, garage, kabel-TV & bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1.5 rok
Boarea32.9 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer22-2063-3-404-3
Driftskostnad325 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,795,000

Välkommen till denna välplanerade 1,5:a med helkaklat badrum och smart planlösning. Sovrummet avskiljs smart från vardagsrummet via skjutdörrar. Detta är den perfekta bostaden för de som flyttar hemifrån såväl som en person som vill bo i en bra och praktiskt bostad där garageplats ingår i avgiften. I hela lägenheten ligger charmig original parkett som är slipad och oljad 2019. Här bor du i en stor och populär förening som erbjuder en mängd aktiviteter, gästlägenhet, boulebana, gym och garageplats till alla lägenheter. Skulle du inte ha behov av parkering kan du hyra ut den till någon i föreningen. Föreningen har fin ekonomi och har gjort de flesta av sina stora renoveringar, senast byttes alla fönster i bostaden. Vill ni bo i lugn och ro, men ändå med närhet till puls då är detta lägenheten för dig!

Välkommen att känn er som hemma och boka in er till visning!

Om området

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även Göteborgs största ö. Med Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett stort utbud av serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.
På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget som är 87 meter över havet, ger dig en magnifik vy över Göteborg och skärgården. Hisingen har även Hisingsparken där du möts av en härlig blandning av anlagd park, vackra vildmarksområden och slingrande motionsspår. I norra delen av parken ligger Kättilsröds lantgård. Här finns bland annat får, grisar, hästar, höns och kaniner och du som besökare är välkommen att på egen hand gå runt och titta på djuren och arbetet på en traditionell bondgård. Utöver detta bjuder Hisingen på ett flertal parker och grönområden så som Flunsåsparken.
Strax intill finner man även området Norra Älvstranden, vilket är ett av Göteborgs mest expansiva områden. Här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.
Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.
Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!
Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästareplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Bilder

Välkommen till Övre Hallegatan 52!

Bostadens sovrum

Bostadens fina retrokök

Inglasad och mysig balkong

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1.5 rum
Boarea
32.9 kvm
Areakälla
föreningens information
Allmänt
Välkommen till denna charmiga 1,5:a som renoverats för att behålla retrokänslan! Här har är sovrummet avdelat smart med skjutdörrar.
Hall
Rymlig hall som erbjuder förvaring i flera garderober direkt till höger. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger originalparkett som är genomgående för hela lägenheten.
Vardagsrum
Vardagsrummet ligger i öppen social planlösning med köket. Här ryms en soffa och tv möblemang utan problem. Ljusa väggar och originalparkett på golvet. Föreningen har nyligen bytt alla fönster så nu sitter nya fräscha vita fönster i hela lägenheten.
Kök
Köket ligger i anslutning till vardagsrummet. Det är stiligt renoverat i retrostil. Målade luckor och rejäl bänkskiva i metall. Maskinparken är genomgående rostfri. Från köket når du ut till den inglasade balkongen.
Badrum
Badrummet är helkaklat och gjort av föreningen. Här finns dusch med vikbara glasväggar, vägghängd wc, handfat med kommod och vägghängt spegelskåp. Badrummet ligger i anslutning till hallen.
Inglasad balkong
Den inglasade balkongen är rymlig och blir det perfekta extra rummet stora delar av året. Här ryms mindre möblemang och utsikten är fri.
Sovrum
Sovrummet har praktiskt avdelats från vardagsrummet med en vägg av skjutdörrar som enkelt kan stängas helt eller öppnas. Här ryms en säng med tillhörande förvaring.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Pris
SEK 1,795,000
Avgift
SEK 2,538 inkl värme, garage, kabel-TV & bredband
Driftskostnad
SEK 3,900 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,700
VA
SEK 1,000
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
0.12301 %
Andel av årsavgiften
0.12301 %
Reparationsfond
SEK 85
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Linjalen
Om föreningen
HSB Brf Linjalen omfattar 426 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter samt 42 lokaler. Det finns tvättstuga - tvättning mellan 08.00 - 20.30. Byggnaderna är uppförda 1968-1971.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och garageplats i varmgarage. Kabel-TV erbjuds via Telia. Bredband (100/100 mbit) och IP-telefoni via gruppavtal från Telia.
Det tillkommer tillägg för enhetsmätning av el, kall- och varmvatten - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

HSB Brf Linjalen är en engagerad förening med olika aktiviteter som fritidskommittén i föreningen ansvarar för. "Röda stugan" ligger mitt i området och är en träffpunkt för många av aktiviteterna och kan hyras för privata tillställningar. I föreningen finns även en gästlägenhet med 4 bäddar samt i övrigt en god utrustning och en tillhörande p-plats som går att hyra för en billig peng.

Exempel på aktiviteter i föreningen:
Pubaftnar, teaterbesök, grillkvällar, containerträffar och räkafton. Tillgång till gym, utomhusschack och boulebana finns också.

För mer detaljerad information se föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
426
Varav hyreslägenheter
6
Antal lokaler i föreningen
42
Tv och bredband
Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Telia.
Parkering
Det finns 467 garageplatser och 82 st parkeringsplatser. Föreningen har egen tvätthall med spolplatta med oljeavskiljare - kostnadsfri för garageplatsägare. Till varje bostadsrätt i föreningen hör en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar.
Renoveringar
2012
Stambyte, omläggning av tak, balkonginglasning.

2013
kompletterande fasadrenoveringar.

2014
Installation elektroniska lås och postboxar.

2015
Upprustning av tvättstugor-

2017
Renovering av gård 1 (Västra Stillestorp 1-21).

2018 - 2020
Fönsterbyte i hela föreningen.
Ekonomi
Inga planer på att höja månadsavgiften.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,182 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Källarförråd och matkällare
Till varje lägenhet hör ett sedvanligt källarförråd. Utöver detta kan i föreningen boende hyra ett av föreningens små matkällarförråd, för förvaring av exempelvis konserver och torrvaror. Kostnaden för ett matkällarförråd är 10 kr/månad. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Barnvagnsrum
I flera huslängor finns barnvagnsrum för barnvagnsparkering. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Cykelrum och mopedrum
Cykelrum finns i varje hus och nås med vanlig nyckel. För tillgång till mopedrum - kontakta föreningsexpeditionen.

På Övre Hallegatan 32 ligger föreningens gym. Här finns bland annat motionscyklar, löpband, trappmaskin och vikter. Fr.o.m. 2017-10-16 gäller start 06.30 på vardagar på försök. Vi kallar det "tyst morgonträning". Öppettider: vardagar kl. 06.30-21.00, lördagar samt sön- och helgdagar kl. 10.00-18.00.
Kostnaden för att nyttja gymmet är 40 kr per månad och lägenhet. Behörighet till gymmet läggs efter förfrågan hos föreningsexpeditionen in på till lägenhet hörande nyckelbricka/tagg.

Barn under 15 år får endast nyttja gymmet i målsmans/vuxens sällskap. Överträdelse innebär stängning av brickan.

Även pingisrum och stadsodling finns i föreningen.

Karta

Centrala Hisingen Göteborg

Övre Hallegatan 52

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg