MEDFA88002A088D4D6B82B1DE9927C3ED04

Välplanerad gaveltrea högst upp i huset - sällan till salu!

Boka visning

Stureby, Enskede

Östrandsvägen 80, 3tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,893 inkl. värme, va, TV-bas.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea72 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer00049
Byggår1950
Driftskostnad828 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,995,000

Ansvarig mäklare

Visningar

29
October | Thursday
Kl 18:00 - 18:30
Välkommen på visning - boka in dig via mäklarens hemsida!
1
November | Sunday
Kl 14:30 - 15:15
Välkommen på visning - boka in dig via mäklarens hemsida!

Gå inte miste om chansen till att kunna förvärva detta stilrena boende om 72 ytterst väldisponerade kvadratmeter!
Här samsas öppna, sociala ytor ihop med genomtänkta förvaringslösningar och framförallt; ett genomgående ljusflöde med fönster åt hela tre väderstreck tack vare den öppna planlösningen och det eftertraktade gavelläget, högst upp i huset.

• Bostaden erbjuder; en välkomnande hall med gott om förvaringsmöjligheter via flera skjutdörrsgarderober, två rymliga sovrum fritt från insyn, ett helkaklat badrum med tvättmaskin, ett stort och stilrent renoverat kök med gott om både arbets- och förvaringsytor samt ett socialt och ljust vardagsrum med utgång till den härliga balkongen i soligt sydvästläge.

• Lugnt belägen i anslutning till Sturebys villakvarter, med närhet till goda kommunikationer. Cirka 1 minut från bostaden går buss 144 till Gullmarsplan för vidare färd. 10 minuters promenad till både Svedmyras och Sturebys tunnelbana. Området erbjuder även närhet till förskola, skola, parker och närservice med Coop, Lidl, restauranger samt café på gångavstånd samt populära ICA BEA vid Svedmyra torg.

• BRF Träfiberplattan 2 är en stabil och välskött förening med ordning på både underhåll och finanser, dessutom med friköpt mark! Föreningen har en stor och trevlig innergård där möjlighet att boka grillplats finns.

Varmt välkommen på visning - boka in dig via mäklarens hemsida!

Om området

Stureby är ett barnvänligt, charmigt och tilltalande område med blandad bebyggelse. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende.

Kommunikation

Till Stureby tar man sig med tunnelbanans gröna linje 19 som passerar området. Det finns även bra busskommunikationer med linjerna 161 och 163 via Enskede, Svedmyra och Älvsjö samt buss 144 mellan Gullmarsplan och Älvsjö/Fruängen. Cykelavstånd intill Södermalm på ca 15 minuter.

Närservice

Området är barnrikt och det finns ett stort antal förskolor samt den välrenommerade Sturebyskolan från årskurs 1 till 9. Det finns även ett flertal förskolor och specialskolor i närliggande områden.

Från Stureby är det ca 3-4 km till Stockholm Globe Arenas - Skandinaviens största evenemangsområde med sport-, musik- och nöjesarrangemang. I Globen City finns allt och lite till av service, affärer och restauranger. Den golfintresserade har Årsta Golf med Driving Range och korthålsbana till sitt förfogande. För mat och diverse finns den välsorterade ICA-butiken BEA. Stureby är även ett barnvänligt område med många trevliga grönområden och parker, exempelvis Vivstavarvsparken. På promenadavstånd finns tillgång till trevliga Enskede Värdshus, välsorterade ICA Kvantum, apotek, vårdcentral m.m.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Vardagsrum i gavelläge och utgång till balkong

Det öppna och sociala köket

Insynsfri utsikt från balkongen, högst upp i huset

Hall in mot vardagsrum och inre hall med förvaring

Hall mot badrum och in mot sovrum 2

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
72 kvm
Areakälla
föreningens information
HALL
Välkomnande hall med en inbjudande överblick in mot bostadens övriga ytor. Här finns det plats för avhängning till vänster och framförallt genom de praktiska skjutdörrsgarderoberna med plats för både kläder och skor. Väggarna är ljust målade och golvet består av en skyddande klinker i mörk ton som löper vidare in mot den inre hallen.
BADRUM
Stambytt och helkaklat badrum i tidlösa färger med mörk klinker på golvet samt vitt kakel på väggarna ihop med spotlightsbelysning i taket. Här finns; WC, kommod, belyst spegelskåp, dusch med duschhörna, handdukstork, tvättmaskin samt vädringsfönster.
SOVRUM 1
Det första sovrummet är beläget i anslutning till hallen och är ett rymligt sovrum, idag ett inrett barnrum. Här finns det plats för säng samt gott om förvaringsmöjligheter genom praktiska garderober som ingår i samband med överlåtelsen. Ljusinsläpp genom stort fönster, fritt från direkt insyn. Rummets väggar är vitmålade ihop med fondvägg i rostbrun ton och golvet består av den tidstypiska stavparketten.
SOVRUM 2
Det andra, större sovrummet, nås i änden av den inre hallen och har gott om plats för dubbelsäng, byrå samt ytterligare möblemang. Väggarna är ljust målade och även här består golvet av originalparkett. Ljusinsläpp genom stort fönster mot föreningens hemtrevliga innergård, fritt från insyn. I detta sovrum går det även lika bra för den som önskar, att skapa en arbetshörna då praktiska anslutningar med USB-uttag och nätverk redan finns förberett i väggen.
KÖK
Ett stilrent och komplett utrustat kök med öppna sociala ytor. Köket erbjuder rikligt med både arbetsyta och förvaringsmöjligheter genom över- och underskåp i mörk ton samt ekbänkskiva med ljust kakel ovan arbetsytorna. Här finns även en praktisk köksö som möjliggör ytterligare arbetsyta och förvaring samt plats för matbord om 4–6 personer vilket blir som bäddat för härliga, sociala sammankomster. Spotlightsbelysning i taket finns samt arbetsbelysning under överskåpen.

Den maskinella utrustningen består av; fullstor kyl och frys, inbyggnadsmikro och ugn, induktionshäll, köksfläkt, vinkyl samt diskmaskin.
VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum som med den öppna planlösningen mot köket och det mycket attraktiva gavelläget högst upp i huset, får ett rikligt ljusinsläpp från tre olika håll. Här finns det gott om plats för soffgrupp och bord, mediamöbel samt ytterligare möblemang. Vardagsrummet har ljust målade väggar och på golvet löper den vackra stavparketten.

Här finns även utgång till den trevliga balkongen med plats för både balkongmöbler och växter samt bjuder på en insynsfri utsikt ihop med ett solläge i sydväst, som bäddar för solchanser större delen av dagen.
ÖVRIGT
Vinds- och källarförråd tillhör bostaden.
Golvvärme i badrum ej funktionell.
Renoveringar utförda av nuvarande ägare:
2020 - Ommålning samt kommod och duschhörna i badrum.
2016 - Installation av tvättmaskin
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Pris
SEK 2,995,000 Utgångspris
Avgift
SEK 3,893 inkl. värme, va, TV-bas.
Driftskostnad
SEK 9,940 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 7,440
Försäkring
SEK 2,500
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
2.39781 %
Andel av årsavgiften
2.39781 %
Tillträde
Flexibelt tillträde
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1950
Byggnadsår kommentar
2008 oå
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 4/1/2013
Energiprestanda primärenergital
159 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Stambyte 2008
Övriga byggnader
Vinds- och källarförråd tillhör bostaden
Cykelförråd samt tvättstuga nås via källargången
Förening
Namn
BRF Träfiberplattan 2
Om föreningen
Fastigheten byggdes 1950 och består av 2 flerbostadshus i 3 våningar, på Östrandsvägen 68-80, i lugna Stureby, granne med villorna intill.

Föreningen innehar 49 lägenheter varav 1 upplåts med hyresrätt och bildades 1988.
Den återstående hyresrätten med en yta om 62 kvm utgör en dold tillgång.

Föreningen har två tvättstugor, en på Östrandsvägen 68 och en på Östrandsvägen 76.
Föreningen hyr även ut permanenta bilplatser på gården till medlemmar. Önskar du hyra bilplats vänder du dig till styrelsen.
På innergården finns en trevlig grillplats som för medlemmarna är möjlig att boka via föreningens hemsida: https://varbrf.sbc.se/trafiberplattan2
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
49
Varav hyreslägenheter
1
Tv och bredband
Internet: Öppen fiber via Zmarket. Kabel-TV: Viasats basutbud ingår, övriga kanaler är tillägg.
Parkering
Föreningen hyr ut 15 bilplatser på gården. De kostar 300 kr utan el och 400 kr med el. Kösystem tillämpas för bilplats. Därutöver råder fri parkering längs med gatan.
Renoveringar
Planerade renoveringar:
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2025.

Utförda renoveringar:
Omläggning av tak 1989.
Renovering av balkonger 1989.
Installation av fjärrvärme 2004.
Rörstambyte 2008.
Elstambyte 2008.
Byte av samtliga elinstallationer 2009-2010.
Nya entréportar 2010.
Nya asfaltsytor 2010.
Renovering av tvättstuga 2010.
Byte till säkerhetsdörrar 2010.
Nytt sophus 2011.
Ventilationsåtgärder i lägenheter samt byte av radiatorventiler 2011.
Underhåll fönster och balkongdörrar utvändigt 2013.
Stamspolning har gjorts i samtliga lägenheter under januari månad 2018.
OVK 2018.
Entrédörrar 2018.
Ekonomi
Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året, kontrollerat med styrelsen 2020-09-02. Föreningen är väldigt stabil ekonomiskt, de äger marken, gör ett överskott och är lågt belånade.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger marken.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Gemensam trevlig gård med lekplats och uteplats med grill. Det finns stora vindsförråd och på entréplan finns ett gemensamt cykelförråd, barnvagnsrum, förråd och gemensam tvättstuga med torkskåp och mangel.
Nära till kommunikation, 100 meter till busshållplats Tussmötevägen. Buss 8 min till Gullmarsplan. Buss tar 10 min till pendeltågsstationen i Älvsjö.

Karta

Stureby Enskede

Östrandsvägen 80, 3tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg