230
MEDDADDD9DB74824562A7D76653ABBF831F

Familjevilla med 3 sovrum på stor hörntomt och på bästa läget på gatan med dubbelgarage i Påryd!Ossians väg 4 Påryd, Påryd

Klarlagt

Påryd, Påryd

Ossians väg 4


PRIS (eller högstbjudande)1 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

110 kvm

BIAREA

110 kvm

TOMTAREA

2 057 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

3 332 kr/månad

PRIS

1 995 000 kr eller högstbjudande

Familjevilla med 3 sovrum på stor hörntomt och på bästa läget på gatan med dubbelgarage i Påryd!

Välkommen till en perfekt familjevilla på en stor hörntomt med dubbelgarage! I Påryd finns det inte bara vacker miljö kring skog och porlande vatten, nu finns möjligheten att förvärva en mycket gedigen och bra familjevilla med dubbelgarage! Här möts man av ett hem som andas familj och kärlek. Redan när man rullar in mot villan, möts man av en mycket välskött trädgård, asfalterad uppfart mot garaget. Det finns gott om utrymme ute på tomten som inne i villan. Fastigheten är överlåtelsebesiktad med dolda fel försäkring och energideklaration är utförd, för mer info se bifogade dokument. Huset rymmer tre sovrum, ett badrum, allrum och kök med nya vitvaror. Köket har nyligen blivit omtapetserat och målat. De två barnrummen har fått nya ytskikt. Toaletten i källaren har också fått nya ytskikt med nymålade väggar.

Huset har fint vitt tegel som skapar en lugn känsla med tanke på att det är nästintill underhållsfri fasad, lyxigt! Det stora dubbelgaraget rymmer två bilar om man önskar, eller plats för rejäl verkstad. Trädgården är fint underhållen med plats för både lek och lugna stunder med kaffekoppen i solen. Ett stenkast från huset, på andra sidan vägen, ligger den porlande ån och visar sig från sin bästa sida i solens strålar! Tomtgränsen mot vägen går utanför staketet, se tomtkarta. Barnen kan ta sig till skolan genom skogen utan att använda bilvägen.

Påryd ligger centralt placerad i kommunens södra del med Kalmar, Torsås, Emmaboda och Nybro inom tre mil, och sex mil till Karlskrona. I Påryd finns ett rikt utbud av service, aktiviteter och föreningar. Här kan du och familjen besöka biblioteket, livsmedelsbutiken, restauranger och byns lantcafé, bada i utomhusbassängen om somrarna, fixa frisyren hos frisören eller ta en tur i de fina omgivningarna. Du får inte missa karnevalståget som går genom byn varje år, en tradition som funnits över 50 år och som uppskattas av tusentals påhejande besökare. För gäster utifrån finns vandrarhem för övernattning. För barnen finns familjedaghem, förskola och skola F-6.

Välkommen att boka din tid för visning via hemsidan. För mer information kring försäljningen kontakta ansvarig mäklare Beathrice Odén på tel: 072- 888 42 31 och mail: beathrice.oden@husmanhagberg.se!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MEDDADDD9DB74824562A7D76653ABBF831F
MED73E21E3B98CD4801AAA6C6EEDB33C8FC
MEDF4114EF12B254038AC981C338C1712CD
MEDA3B15D3FE4C6423F98DBEFC89D30540F
MED018C24823C8B4BC6891FF93977BFE68B

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

110 kvm

BIAREA

110 kvm

TOMTAREA

2 057 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

3 332 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL/ENTRÉ ÖP

I husets entré möts du av en ljus och rymlig hall. Förutom entrédörren som har frostat glas i sitt fönster, ger de frostade och höga fönsterna på var sida om ytterdörren fint ljusinsläpp! Slitstark plastmatta på golv, ljusa tapeter på väggarna. Här finns plats för avhängning och idag har man placerat en mindre loungegrupp i den centrerade delen av hallen/allrummet i hallen. Härifrån finns utgången till uteplatsen som ligger i vinkel. En hall med bra ytor som är den centrala mittpunkten till de flesta av husets rum på entréplan.

VARDAGSRUM ÖP

Rakt fram från hallen sett når man till vardagsrummet. Ett väl tilltaget rum där det finns plats för både soffa och matsalsmöbler. Stora och fina fönster som ger mycket insläpp av ljus från sidan där husets ena uteplats finns. Ekparkett samt vit väv på väggarna.

KÖK ÖP

Rymligt kök med matplats för 4 personer. Tapeter, slitstark plastmatta på golvet. Stommar med fasade luckor i ljust grå/beige trä, ljust kakel, rostfri diskbänk samt laminatskiva. Rostfri kyl/frys från år 2023, spis från c:a år 2019, diskmaskin från år 2022 och spisfläkt. Tapet med bård på väggarna och slitstark plastmatta på golv. Två stora fönster för härligt ljusinsläpp.

SOVRUM 1 ÖP

På entréplan finns tre sovrum, varav det ena har egen utgång till baksidan med uteplats. Här finns platsbyggda garderober som ger bra förvaring, ljus plastmatta på golv samt ljusa tapeter på väggarna. Gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord.

SOVRUM 2 ÖP

Första rummet intill hallen har platsbyggda garderober, tapet på väggarna samt slitstarkt och praktiskt laminatgolv på golvet. Perfekt barnrum eller som fördel kan användas som kontor eller gästrum. Totalrenoverat år 2023 med ny tapet, nya golv och nya garderober.

SOVRUM 3 ÖP

Mellan första rummet och vardagsrummet finns ett rum i bra storlek som idag används som barnrum. Platsbyggda garderober, tapet på väggarna samt praktiskt och slitstarkt laminatgolv. Totalrenoverat år 2022 med ny tapet, nya golv och nya garderober.

BADRUM ÖP

Till höger om hallen ligger ett fräscht och fint badrum med svart klinkers på golvet och vitt kakel med svart liten bård, som ger inslag av skimrande mosaik. Stort frostat fönster för ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Duschväggar, vikbara med mönstrat glas. I taket finns infällda spotlights. Wc, handfat med inbyggd kommod och lådor. Belyst spegel ovanför handfatet. Skåp intill för förvaring i samma svarta, högblanka stil som ger en lyxig känsla.

GILLESTUGA/ALLRUM NP

Från hallen leder en trappa ner till husets gillestuga, en plats för flera möjligheter! Här har man inta husets andra vardagsrum. En sval plats på sommaren eller en extra mysig plats på vintern då den öppna spisen ger extra värme och mysfaktor. Plastmatta och taper på väggarna.

TOALETT NP

Mindre toalett med wc och handfat. Nyamålade väggar år 2023.

RUM/FÖRRÅD NP

I ena delen finns två rum, där det längst in finns gott om utrymme för förvaring som förråd. Det yttersta rummet är inrett som ett sovrum idag och det renoverades år 2023.

ALLRUM NP

I delen nedanför trappen finns rum som med fördel kan användas som ett bra tv-rum eller ett gästrum. Idag används det som tv-rum. Här ifrån når man tvättstugan och pannrum.

TVÄTTSTUGA NP

Tvättstuga med tvättmaskin och bra arbetsytor. Här finns även dusch. Perfekt för gäster att kunna duscha och ha egen WC på nederplan samt kunna bo ostört i ett av rummen!

PANNRUM NP

Pannrum med vedpanna och gott om plats för ved.

FÖRRÅDSRUM NP

Rum som ligger till vänster innan man går in till tvättstuga och pannrum. Används idag för förvaring.

Om området

Påryd ligger centralt placerad i kommunens södra del med cirka 3 mil till Kalmar, 6 mil till Karlskrona, 2 mil till Torsås, 3 mil till Emmaboda och 3 mil till Nybro.

KOMMUNIKATION

Landsortstrafik med buss, cirka 40-45 minuter till Kalmar centrum. Därifrån går ytterligare bra buss- och tåg förbindelser från Centralstationen i Kalmar.

NÄRSERVICE

Påryd har ett rikt utbud av service, aktiviteter och föreningar. I Påryd finns det bland annat skola, familjedaghem, förskola, bibliotek, livsmedelsbutik, restauranger och café, vandrarhem, frisör, idrottshall, motionsslinga, utomhusbassäng och mycket mer. Närhet till fin natur!

ÖVRIGT

Familjedaghem, förskola, förskoleklass samt skola för åk 1-6.

Ekonomi

EL

13 339 kr

VA

8 800 kr

UPPVÄRMNING

10 000 kr

RENHÅLLNING

2 868 kr

SOTNING

494 kr

FÖRSÄKRING

4 485 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

39 986 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

4 522 kr / år

KOMMENTAR

Observera att driftskostnaderna varierar beroende på familjestorlek och förbrukning. Uppgifterna utgör ett års beräknade driftskostnader för ovan nämnd fastighet.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1974

UPPVÄRMNING

Vedpanna

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-06-18

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

180 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

119 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

3 750 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare

STOMME

Trästomme

FASAD

Kalksandsten (mexitegel), träpanel

FÖNSTER

3-glas isolerfönster, 2-glasfönster kopplade

BJÄLKLAG

Träbjälklag

TAK

Betongpannor ovan läkt, papp, råspont

FASTIGHETSBETECKNING

Karlslunda-Fagerhult 2:65

ÖVRIGT

Renoveringar utförda av tidigare ägare:
År 1987 Takbyte och rensning av tak.
År 1988 Tillbyggnad av garage.
År C:a 1990 ventilerade golvkonstruktioner monteras i källaren. Huset dräneras. Dagvatten leds till stenkistor.
År 2017 Nytt tak på garagen (tjärpapp). Garaget målas. Nya fönster och altandörrar byts ut.
År 2018 Renovering av badrum.
År 2019 Byte av två altandörrar och två fönster.
År 2020 Huset målas om.

Renoveringar utförda av nuvarande ägare:
År 2022: Ny diskmaskin i köket. Det ena barnrummet totalrenoveras med ny tapet, nya golv och nya garderober.
År 2023: Ny rostfri kyl/frys. Det andra barnrummet totalrenoveras med ny tapet, nya golv och nya garderober. Ny spis sätts in från c:a 2019. Nya ytskikt på väggarna i toaletten och sovrummet i källaren. Köket har fått nya tapeter och nymålade väggar.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

603 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

472 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 870 000 kr

Tomt

AREAL

2057 kvm

TOMTTYP

Friköpt

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan (1968-08-05)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Viktiga dokument & länkar

El-kontroll - Ossians väg 4^J 388 50 Pår
Energideklaration
Ossians väg 4, 388 50 Påryd - Besiktning
VA-kontroll - Ossians väg 4^J 388 50 Pår
Klarlagt

Karta

Kalmar Påryd

Ossians väg 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg