230
MED5D128852AFB14460A3C2F0ED14E5B944

Fjällmys i nybyggt hus på finaste Vivallen i Funäsdalen med sol hela dagenOrrmötesvägen 21 Funäsdalen Vivallen, Funäsdalen

watermark

Funäsdalen Vivallen, Funäsdalen

Orrmötesvägen 21


PRIS5 295 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

89,5 kvm

TOMTAREA

1 757 kvm

BYGGÅR

2022

DRIFTSKOSTNAD

3 525 kr/månad

PRIS

5 295 000 kr

Fjällmys i nybyggt hus på finaste Vivallen i Funäsdalen med sol hela dagen

Fina Vivallen och Orrmötesvägen ligger endast några kilometer från Funäsdalen by vilket innebär att du kan lämna bilen och istället cykla eller gå för att handla eller kanske äta på någon av byns trevliga restauranger.

Området ligger på en mycket lugn och naturskön plats med utsikt över Funäsfjällen. Härifrån tar du skotern direkt och Funäsfjällens längdspårssystem (f.d Nordic Ski) är endast ett par km bort. Vill du åka alpint är Funäsdalsberget några minuter bort och till Tänndalen ca 15 min. Sommartid går cykelleden Funäsdalen - Flon - Bruksvallarna förbi på Vivallsvägen. Vivallsvägen är nämligen den gamla vägen från Funäsdalen till Flon och Bruksvallarna. Som du säkert redan har listat ut så passar detta område dig som vill ha det lugnt, fina vyer men ändå närhet till sommarens och vinterns alla aktiviteter

Huset är ett Jörnträhus som blev färdigt under 2022. Jörnträhus är omtyckt av många och de har verkligen lyckats att få fram den riktiga fjällkänslan. Som pricken över i valde nuvarande ägare ett grästak på entrédelen och en större täljstenskamin med stora glaspartier. Materialen har varsamt valts ut för att spegla naturen och som exempel har badrummen samt hall försetts med klinker och kakel från Bricmate som är specialiserade på vacker granitkeramik. Den fina altanen bjuder in till afterski eller varför inte afterbike. Några meter från altanen finns den perfekta grillplatsen. Parkeringen har plats för flertalet bilar och för den som har elbil är en Teslaladdare installerad. Vill du jobba hemifrån så är även fiber installerat.

Hela fyra sovrum finns varav tre som rymmer dubbelsäng. Boarean är ca 90 kvm men viktigt att notera är att golvytan är ca 100 kvm (loft BOA 16,2 kvm men golvyta 26,5 kvm).Huset upplevs mycket rymligt tack vare den tilltagna hallen samt den öppna planlösningen i storstugan. Planlösningen är väl anpassad för att kunna rymma ett rejält sällskap eftersom sällskapsytan är så pass stor samt att det finns ett större badrum men även en gästtoalett. Köket som är ett skogsgrönt Elektrolux Home Sentens har smart nog byggts på höjden för att få plats med så mycket förvaring som möjligt.

Tänk vilken härlig känsla att tända eld i kaminen när mörkret faller sig på och snön virvlar utanför. Sätta sig ner i soffan under filten och bara njuta av fjällens lugn. På morgonen när du vaknar och sätter på morgonkaffet så blickar du ut över de storslagna Skarvarna och Rödfjället.

Byggrätten är generös med hela 220 kvm samt 2 komplementbyggnader. Följ länken som finns under viktiga dokument till detaljplanen.

Vi på HusmanHagberg tycker om att få massor av frågor så tveka inte att kontakta oss. Önskar du ta del av bygglovshandlingar så anmäl dig som intressent på vår hemsida och skriv i meddelanderutan så mailar vi dig handlingarna så snart vi bara kan. Så klart vill vi även visa dig detta fina fjällhus på plats eller digitalt.

Missa inte flygfilmen (slå på ljudet) som finns mäklarens hemsida.

Bilder

MED5D128852AFB14460A3C2F0ED14E5B944
MED9BFB7760C26745BF87353FBD4195C9F9
MED6BEABB29F86147A8893EFB40AE857096
MED0456952C27674A8D867C5F20B7EFB50B
MED1D3911C64D57477897A90FD5E8A1C0E1

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

89,5 kvm

TOMTAREA

1 757 kvm

BYGGÅR

2022

DRIFTSKOSTNAD

3 525 kr/månad

PRIS

5 295 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

Bygglov ritning

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Loftet har en golvyta om 26,5 kvm vilket innebär att huset totalt har en golvyta om ca 100 kvm

Mycket ljusinläpp, smart planlösning och vackra materialval kännetecknar detta fina fjällhus från Jörnträhus. Modellen heter Klöverfors S. Genomgående ekparkett samt borstad träpanel på vägg. Vitlaserad takpanel. Kakel och klinker från Bricmate. Badrumsinredning från Hafa, INR. Kök från Electrolux Home Sentens

ENTRÉPLAN HALL

Rymlig och ljus hall med klinker (Bricmate). Plats för större avhängningsmöbel. Torkskåp från Cylinda

GÄSTTOALETT

Klinker på golv/vägg från Bricmate. Vägghängd toalett. Kommod från Hafa samt belyst spegel.

SOVRUM 1

Plats för dubbelsäng samt garderob.

SOVRUM 2

Plats för våningssäng samt garderob

BADRUM

Större badrum med kakel/klinker från Bricmate. Tvättpelare med tvättmaskin samt torktumlare. Inredning från INR samt större dusch (100X100) med duschväggar från Hafa. Bastu med fönster, belysning under lav och spottar i taket ger en lyxig känsla och varmt ljus.

STORSTUGA

Stora vackra fönsterpartier som släpper in natur och ljus. Utgång till altan. Hög täljstenskamin med stora glas från Contura. Elden kan ses från alla håll i storstugan samt loftet. Öppet upp i taknock. Plats för större soffa eller soffgrupp. Plats för större matmöbel. Vackert kök i skogsgrönt från Electrolux Home Sentens ,snygga handtag med läderdetaljer samt stryktålig köksbänk i eklaminat.

LOFT

Loftet består av en mysig sällskapsyta som är perfekt för läsning eller hemmajobb. Två sovrum som båda rymmer dubbelsängar. Från sängen i sovrummet till vänster kan du ligga i sängen och njuta av utsikten mot Funäsdalsberget.

Om området

Fina Vivallen och Vivallsvägen ligger ca 3 km från Funäsdalen by. Funäsdalen är en aktiv fjällby mitt i Funäsfjällen och är den största orten i västra Härjedalen. Byn ligger vackert på Funäsdalsbergets sluttning mot Funäsdalssjön och är en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd. Här är turismen huvudnäringen och här finns flera välkända turisorter i närheten som Bruksvallarna, Ramundberget, Tänndalen, Hamra, Ljusnedal, Messlingen och Tännäs.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar. Här bor ca 2 000 personer men antalet ökar väsentligt under turistsäsongen. Fin byskola i årskurserna förskola till årskurs 9 finns.
Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

För dig som gillar längdåkning så finns Nordic Ski Center med 300 km väl preparerade skidspår. Du kan starta var som helst i Funäsdalen.

Under sommaren kan du bada i Funäsdalssjön, klättra Via Ferratan till toppen av berget eller bara ta Gondolen upp för att äta en god lunch. På fjället finns flera MTB- och vandringsleder och du kan även utforska fjället från hästryggen. Vill du hellre vara i den låglänta naturen så passar Ljusnan utmärkt för paddling.
Hotell Funäsdalen som finns centralt i byn har en stor pool som är öppen för alla. I byn finns också en bowlinghall.

KOMMUNIKATION

Med bil
Snabbaste vägen Stockholm är via Hudiksvall, Ljusdal och Sveg. Från Göteborg åker du antingen via Oslo och Röros eller via Mora och Sveg. Alternativt via Idre och fjällvägen till Funäsdalen.

Med flyg
Närmaste flygplats ligger i Sveg (12 mil) och Röros (7 mil).

Hyrbil
Finns på både Röros och Svegs flygplats.

Med buss
Från Stockholm, Uppsala och Gävle tar du Härjedalingen de flesta dagarna i veckan.

NÄRSERVICE

Centralt läge i Funäsdalen med all tänkbar service. Inom gångavstånd finner du restauranger, matvarubutiker, systembolag, naprapat, Byggnadsvårdsbutik, mäklare, tankstation samt skola och förskola.

Hamrafjället 14 km
Tänndalen 18 km
Fjällnäs 20 km
Bruksvallarna 17 km
Ramundberget 23 km
Messlingen 32 km
Tännäs skidanläggning 22 km

Ekonomi

EL

30 334 kr

VA

5 445 kr

RENHÅLLNING

1 447 kr

VÄG, SAMF

1 573 kr

ÖVRIGT

3 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

42 299 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser nätavgifter 15 000 kr samt elhandel 15 334 kr
Posten renhållning avser grundavgift samt tömningar
Posten övrigt avser snöröjning av egen gårdsplan
Posten VA debiteras via samfälligheten
Posten Väg/samfällighetsavgift avser förvaltning+Del av VA GA 164

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla i vinkel med loft

BYGGNADSÅR

2022

UPPVÄRMNING

Vattenburen golvvärme från frånluftsvärmepump + kamin.

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ELFÖRBRUKNING

11 700 kWh/år

Byggnadssätt

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt (Planja)

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Funäsdalen 28:85

ÖVRIGT

Fiber installerat
Tesla elbilsladdare som även laddar andra bilfabrikat

ÖVRIGA BYGGNADER

Förråd om ca 3,3 kvm i anslutning till entrén. Här finns frånluftsvärmepump.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 459 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

987 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 146 000 kr

Tomt

AREAL

1757 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

PARKERING

Plats för fler bilar samt släp. Elbilsladdare installerat

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

UTEPLATS

Stor altan i soligt läge med utsikt över Skarvarna och Rödfjället

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:163 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:164 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:165 ändamål: Grönområden

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan (2012-06-12)

Viktiga dokument & länkar

HH Bra att veta om budgivning
HH Undersökningsplikt/felansvar villa
Situationsplan
Länk till detaljplan
Funäsfjällen ledbolag

Karta

Härjedalen Funäsdalen Vivallen

Orrmötesvägen 21

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg