190
MED0600C5B3DE964ADD9D7BD1B2420C30C0

Ljus 1,5:a med sovalkov, balkong samt förmiddagssol!

Såld!

Västra Orminge, Saltsjö-Boo

Ornövägen 32

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,499
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1.5 rok
Boarea37 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer32122
Byggår1971
Driftskostnad476 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 1,860,000

Ansvarig mäklare

Här synes en högt belägen 1,5:a i områdets yttre del utan insyn. I lägenheten finns både sovalkov, bänkdiskmaskin, tvättmaskin samt balkong med härlig förmiddagssol som når in i vardagsrummet.

Om området

I Nacka kommun, 1,5 mil öster om Stockholm och nära skärgården, ligger Boo-förorten Orminge. Området byggdes 1967-1971 som en del i miljonprogrammet med fasader som idag är K-märkta. Härifrån kommer bland andra Ulf Lundell och Markoolio. Husen är byggda under slutet på 60-talet och kallas av många för Sockerbitarna och Tågvagnarna. I området finns många påkostade lekplatser, fotbollsplaner, tennisbanor, basketplaner, grönområden, parkbänkar, gångvägar, utegym samt belyst motionsspår. Orminge Centrum och Krokhöjden gränsar till Glasbrukssjön som är en långsträckt sprickdalssjö som sträcker sig i nord-sydlig riktning. Den är en omtyckt badsjö. Även Myrsjön ligger nära med både badklippor och liten strand.

Kommunikation

Det är mycket enkelt att ta sig till och från Orminge oavsett om man åker kommunalt eller med bil. Väg 222 mot Nacka/Gustavsberg, avfart Orminge. Med buss från Slussen, buss 416-422 tar det ca 25-30 minuter och med motorvägsbuss 444-446 endast 15-20 minuter. Orminge Centrum är knutpunkt för kollektivtrafiken i Saltsjö-Boo. Det finns även en buss från Orminge Centrum till T-centralen. Från Hasseludden kan man ta båten in till stan eller vidare ut i skärgården.

Närservice

Orminge Centrum är ett typiskt stadsdelscentrum beläget i Nacka kommun, Saltsjö-Boo. Köpcentret i Orminge invigdes 1971 och genomgick en kraftig ombyggnad 1992-93. Den totala butiksytan är ca 10 600 kvm med 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel - Sveriges största Coop Extra-butik, Systembolaget, Lindex, Kicks samt sällanköpshandel med kläder och skor för hela familjen, butiker för hem & fritid ryms under samma tak.

Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, bank, bankomater, post, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek.

I närområdet finns även en Willys-butik, pizzeria och restaurang, Hemköp samt Pressbyrån. Här finns också en OK/Q8-station, Lidl samt "Sonjas kiosk".

I närområdet finns gott om skolor bl.a. Backeboskolan (F-6), Lännersta skola (F-5), Björknässkolan (F-9), Myrsjöskolan (F-9), Boo Gårds skola (F-6), Orminge skola (F-6) Sågtorpsskolan (F-6) samt förskolor, bl. a. Montessorihuset, Korallens förskola, Alabasterns förskola, Chrysolitens förskola, Amadeus förskola och Vittra förskola. Se www.nacka.se för information om skolor och förskolor.

Parkering

Det finns ca 260 parkeringsplatser i direkt anslutning till Orminge Centrum galleria med 3 timmar gratis parkering. Obs! P-skiva gäller. Det finns även ca 250 parkeringsplatser för infartsparkering.

Övrigt

Historia:
Namnet Orminge är uråldrigt. Den äldsta administrativa indelningen gav namnet Orminge fjärding åt den del av Värmdö skeppslag som ungefärligen omfattar nuvarande Boo och utgörs av de gamla öarna Hargsö och Ormingelandet. I skrift finns namnet belagt sedan 1200-talet när kung Magnus ("Ladulås") donerar det skogrika Orminge till två klosterstiftelser i Stockholm att bruka till virke och vedbrand.
Under 1600-talet delades i stort sett hela Orminge fjärding med torp och gårdar mellan säterierna Boo, Kummelnäs och Velamsund. 1800-talets administrativa reformer stadfäste namnet Boo för kommun och församling och namnet Orminge föll ur bruk. Namnet gavs dock en ny innebörd i samband med 1960-talets storstadsutbyggnad som också berörde Boo.
Det blev "modernisterna" som segrade. HSB fick 1963 beställning på en exploateringsutredning för det som då kallades "Skarpnäsområdet" men senare fick namnet Västra Orminge trots att det ligger på Hargsön och inte på det egentliga Ormingelandet.
Ansvariga arkitekter för Västra Orminge blev Jöran Curman och Ulf Gillberg, som med en spännande gruppering av likformiga hus av standardiserade betongelement lyckades förena enhetlighet med omväxling. Täta grupper av lamellhus under välvda tak spelar mot täta grupper av låga punkthus samtidigt som det ursprungliga skärgårdslandskapets karaktär bevarats. Områdets ovanliga utformning väckte när det stod färdigt 1971 en viss förvåning och också opposition, men dess kvaliteter har med tiden mer och mer uppskattas så att det i dag betraktas som kulturminne och ett av Miljonprogrammets bästa resultat i Sverige.
(Källa: Nacka kommuns hemsida)

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
I den rymliga hallen finns gott om förvaringsutrymme i form av 3 inbyggda garderober med överskåp samt linneskåp och ett städskåp. Hela lägenheten präglas av fina mörka trägolv och ljusa väggar vilket ger en härlig rymd.

VARDAGSRUM
Här finns plats för stor soffa samt soffbord och tv-möbel utan att det känns trångt. Från vardagsrummet nås även den härliga balkongen.

BALKONG
På den insynsfria och högt belägna balkongen ges det generös plats för möblemang. För soldyrkaren är detta en härlig plats att nyttja förmiddagssolen.

SOVALKOV
Den rymliga sovalkoven ger utan problem plats för en 140-säng samt nattduksbord.

KÖK
Det praktiska köket erbjuder generöst tilltagna arbetsytor på köksbänk i rostfri stål, goda förvaringsmöjligheter, ugn, spis, kyl & frys samt bänkdiskmaskin. Här ges också plats för mindre matgrupp.

BADRUM
I det helkaklade badrummet finns dusch, badkar, WC, handfat, badrumsskåp samt tvättmaskin.
Antal rum
1.5 rum
Boarea
37 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 2,499
Driftskostnad
SEK 5,712 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,856
Försäkring
SEK 2,856
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.3332 %
Kommentar till andelstal
Lägenhetens andel av årsavgift har ej gått att få fram via föreningens förvaltare.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1971
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Energideklaration
Utförd 10/3/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
125 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Sockerbiten
Om föreningen
Brf Sockerbiten är en nybildad bostadsrättsförening som köpte fastigheterna Nacka Orminge 40:1 och Orminge 40:2 ifrån tidigare fastighetsägare Wallenstam Fastigheter AB.
Föreningen tillträdde fastigheterna den 31 mars 2014. Föreningen är idag en äkta förening.
Föreningen omfattar Ornövägen 10-34 (endast jämna nummer) med totalt 276 lägenheter. Det finns 3 lokaler om totalt 149 kvm. Föreningen har egen parkering med 101 parkeringsplatser, 53 garageplatser, 1 mc-plats, samt flertalet besöksparkeringsplatser.

Tvättstuga finns i en separat byggnad på gården (Ornövägen 22) med flera tvättstationer om totalt 8 st. tvättmaskiner, 1 st grovtvättmaskin, 1 st centrifug, 4 st torktumlare och 4 st torkskåp.
Separat mangelrum med mangel och separat torkrum med torkaggregat.
Fastigheterna bebyggdes 1970-71 med flerbostadshus i 3-4 våningar, samt källare under några utav husen. Husen är i god kondition med stora renoveringar gjorda under 2000-talet: Alla fönsterkarmar plåtkläddes utvändigt, nya ytterbågar i metall och isolerglas monterades 2011. Balkongdörrar byttes till nya 2011. Parkeringsgaragets bjälklag renoverades med nytt tätskikt och ytskikt 2011. Yttertaken renoverades ca 2008. Nästan alla badrum renoverades 2003-2005, då byttes vatten och avloppsrör från källare/krypgrund och uppåt i byggnaden. Enstaka badrum renoverade på -90 talet med golvbrunn.
För framtida renoveringsbehov har föreningen avsatt närmare 7 miljoner i fond till yttre underhåll. De åtgärder som ligger närmast i tid är renovering av hisskorgar, renovering av tvättstuga, utbyte av källardörrar mm, enligt ekonomisk plan 1-3 år, men beslut är ännu ej tagna.
Föreningen håller sig till den ekonomiska planen och avser genomföra de renoveringar som finns angivna där, liksom de avgiftsförändringar som anges. Föreningen höjde avgifterna med 2 %, from 1 januari 2015.
Kabel-TV och Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget, tecknas separat av boende.
I samband med överlåtelsen utgår en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp per pant, betalas av låntagaren.

Besök gärna föreningens hemsida: www.sockerbitenorminge.se

Karta

Västra Orminge Saltsjö-Boo

Ornövägen 32

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg