MED4413A631893A4563B20AFB9750EDCAEE

Rymlig och härlig 3:a högst upp i huset - granne med Majroskogen!

Boka visning

Svedmyra, Enskede

Oppundavägen 31

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,361 inkl. värme, va
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea74 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer0035
Byggår1950
Driftskostnad460 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,250,000

Ansvarig mäklare

Visningar

27
September | Sunday
Kl 12:00 - 12:45
Välkommen - boka in dig via mäklarens hemsida!

Varmt välkommen till denna härliga 3:a med ett oslagbart insynsskyddat och naturnära läge!

• Ett stilrent och fräscht boende på 74 kvm som erbjuder; hall med goda förvaringsmöjligheter både via garderober och klädkammare, två fullstora sovrum varav ena med klädkammare, ett helkaklat badrum med tvättmaskin, ett stilrent renoverat och komplett utrustat kök med utsikt mot grönska samt ett luftigt vardagsrum med utgång till den härliga balkongen.

• Belägen på en lugn återvändsgata i en hemtrevlig förening med de största renoveringarna bakom sig. Gemensamma tvättstugor med torkrum samt flertal cykelförråd finns i föreningen, likaså barnvagnsrum. Därutöver har föreningen dolda tillgångar via fem kvarvarande hyresrätter.

• Optimalt läge för familjen med närhet till förskolor, skolor, närservice, motionsmöjligheter och framförallt Oppundaparken och Majroskogen som praktiskt taget är granne med bostaden. Goda kommunikationer med både buss och tunnelbana, från stationen i Svedmyra tar du dig vidare in till Södermalm på 6 minuter och in till City på 15 minuter. Det finns även bra pendlingsmöjligheter med cykeln året runt.

Varmt välkommen på visning - boka in dig via mäklarens hemsida!

Om området

Svedmyra är ett mysigt och lugnt område med mycket grönska i närheten. Ett område som är blandat med både villor, radhus, bostadsrätter och hyresrätter. Svedmyra är ett populärt område med goda kommunikationer och närhet till naturen, med bland annat Majrosskogen och Svedmyraskogens grönområden. Stadsdelen gränsar till Tallkrogen, Stureby och Gamla Enskede. Under de senaste åren har området vuxit enormt, och blir mer populärt för varje år som går då.

Kommunikation

Nära T-bana med endast ca 15 minuter till T-centralen och 7 minuter till Gullmarsplan. Flertal bussar i området, buss 161 trafikerar sträckan Bagarmossen, Svedmyra, Älvsjö station och Gröndal. Det finns även nattbuss. Med bil tar man sig enkelt ut på Örbyleden, Huddingevägen och Nynäsvägen.

Närservice

Vid Svedmyraplan ligger den mycket populära ICA-butiken BEA med mycket stort utbud i två plan, här kan du hitta i stort sett allt du behöver. Intill ICA på torget hittar du en pizzeria samt en liten torghandel. Intill rondellen vid Oppundavägen och Postiljonvägen finns pizzerior och ett superbra Sushiställe. Gångavstånd eller cykelavstånd till både ridhus och fotbollsplan i Enskede.

Parkering

Fri parkering på flertal omkringliggande gator, i annat fall gäller Taxa 4.

Övrigt

I området finns ett antal skolor, med undervisning från förskola till årskurs 9, exempelvis Tallkrogens skola, Engelska skolan och Enskede skola. Via Örbyleden kan man även snabbt ta sig till ströv- och motionsområden vid både Magelungen, Ågesta och Nackareservatet. Det är även gångavstånd till familjevänliga Margaretaparken samt nära till Tele2 Arena, Globenområdet och Södermalm med tunnelbana eller cykel.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Energideklaration
Årsredovisning 2019
Föreningens hemsida

Bilder

Det ljusa vardagsrummet med utgång till balkong

Stilrent renoverat kök med utsikt mot grönska

Bostadens balkong, i ett högt och fritt läge

Hall med inbyggda garderober

Helkaklat badrum med tvättmaskin

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
74 kvm
Areakälla
föreningens information
HALL & INRE HALL
Välkomnande hall med ljusa golv och väggar. Här finns det goda avhängningsmöjligheter via ett flertal garderober, varav två stycken är inbyggda.
Den inre hallen löper sedan vidare in och erbjuder även den yta för exempelvis ytterligare garderober eller exempelvis en arbetshörna. Därutöver finns en rymlig och praktisk klädkammare. Här ges även en inbjudande överblick in mot bostadens övriga rum.
BADRUM
Stambytt och helkaklat badrum med ljusgrön klinker på golvet och vitt kakel på väggarna ihop med grön kakelbård. Här finns WC, tvättställ, dusch, spegelskåp, handdukstork, tvättmaskin samt vädringsfönster. För den som önskar kan plats för badkar frigöras genom att ta bort tvättmaskinen.
KÖK
Stilrent och komplett utrustat kök med gott om förvaringsmöjligheter via gråa, speglade över- och underskåp. Ljus bänkskiva med mörkt kakel ovan arbetsytan. Kökets väggar går i ljusa toner både vad gäller väggar och golv samt så finns det här plats för matbord om fyra personer med en lummig och insynsskyddad utsikt mot grönområde.
Den maskinella utrustningen består av; delad kyl och frys, häll, inbyggnadsmikro och ugn, köksfläkt samt diskmaskin.
SOVRUM 1
Bostadens första sovrum nås via den inre hallen och är ett fullstort sovrum med plats för dubbelsäng, byrå, garderob och arbetshörna. Rummets väggar är ljust målade och på golvet löper ett ljust laminatgolv. Stort fönster mot lugn återvändsgata för ljusinsläpp.
SOVRUM 2
Det andra sovrummet nås via vardagsrummet och har gott om plats för dubbelsäng, skrivbord och garderob. Ytterligare praktik förvaring via en rymlig klädkammare finns i rummet. Väggar och golv går i ljusa toner och här finns ett stort fönster mot grönområde för ljusinsläpp, fritt från insyn.
VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum med plats för större soffgrupp med bord, mediamöbel samt ytterligare möblemang. Rummet har ljusa väggar och golv samt får ett rikligt ljusinsläpp tack vare läget högst upp i huset och det stora fönstret i anslutning till bostadens balkong.
Den trallbelagda balkongen har plats för balkongmöbler och växter med ett solläge i nordväst som bäddar för solchanser under eftermiddag och kväll.
ÖVRIGT
Två källarförråd tillhör bostaden, ett på cirka 5 kvm och ett på cirka 2 kvm
Köket renoverades 2012. Ytskikt och golv i lägenheten renoverades 2018.
En original innerdörr finns kvar hos säljaren
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Pris
SEK 3,250,000 Utgångspris
Avgift
SEK 4,361 inkl. värme, va
Driftskostnad
SEK 5,520 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,320
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
2.05157 %
Kommentar till andelstal
Det har inte gått att få fram vad andelstal baseras på.
Tillträde
Enligt ök.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/17/2019
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
155 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övriga byggnader
Två källarförråd tillhör bostaden, ett på cirka 5 kvm och ett på cirka 2 kvm
Cykel- och barnvagnsrum samt tvättstuga med torkrum finns via källargången vid port 27
Förening
Namn
BRF Jordabalken 1
Om föreningen
BRF Jordabalken 1 är en familjär förening som bildades i december 2010 och består av 60 lägenheter varav 5 st hyresrätter, vilket är en bra dold tillgång. Under 2019 såldes en f.d. hyresrätt vilket blev ett bra tillskott till föreningen.

Total bostadsyta är 3 607 kvm och total uthyrningsbar yta i lokalerna är 257 kvm.

Fastigheten har adresserna Oppundavägen 21-35, och huset gränsar till grönområde och det finns grillmöjligheter på baksidan. I närheten finns lekplatser och utegym.

Gemensam tvättstuga finns i källaren mellan port 25 och 27. Det finns även en grovtvättstuga med tvättmaskin och stort torkskåp. Det finns en spontanmaskin som inte är bokningsbar, med först-till-kvarn-principen. Cykelförråd finns i princip i alla portar och barnvagnsförråd finns bredvid tvättstugan. På gården finns källsortering.
Föreningslokal finns i port 35.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: https://brfjordabalken1.wordpress.com/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
60
Varav hyreslägenheter
5
Antal lokaler i föreningen
7
Tv och bredband
Föreningen har precis tecknat ett avtal med kollektiv bredbandsanslutning via Telia. Det kommer att anslutas under hösten med hastighet på 1000/1000 Mbit/s. Avgiften på 110 kr/månad läggs på avgiften som obligatoriskt tillägg. Tilläggstjänster tecknas av den boende själv (extra TV-kanaler och IP-telefoni, tex). Fastigheten är även fortsatt ansluten till ComHem där möjlighet finns att teckna bredband och TV-utbud.
Parkering
I närområdet råder för närvarande fri gatuparkering.
Renoveringar
Planerade renoveringar:
Inga planerade renoveringar i närtid. Föreningen har en framtagen underhållsplan som i övrigt följs.

Utförda renoveringar:
2020 - Ommålning av trapphusen
2018 - Byte av elserviser, nya jordfelsbrytare och elmätare
2017 - Byte av entréportar
2012/2013 - Dränering
2011 - Tak och balkonger
2003/2004 - Stambyte
Ekonomi
Stämman beslutade om en generell avgiftshöjning på 2% för att ta höjd för ökade kostnader på grund av den höjda tomträttsavgälden. Detta kommer att införas under hösten i samband med gruppanslutning för bredband, exakt datum ej bestämt. Kontrollerat med styrelsen 2020-09-10.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Marken är upplåten med tomträtt, avtalet lades om senast 2019-12-31 och löper fram till 2023-12-31.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Köparen debiteras överlåtelseavgift om 1183 kr (2,50 % av basbeloppet) och pantsättningsavgift om 473 kr.
Föreningen står inför en eventuell övergång till en så kallad internmätning av hushållsel, vilket skulle göra att hushållselen betalas via avgiften (rörlig del) istället för individuella elavtal. Detta är i planeringsstadiet för närvarande, men troligtvis blir det verklighet eftersom den ekonomiska fördelen är så stor.

Karta

Svedmyra Enskede

Oppundavägen 31

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg