MED2512899842334B81B37BA2701DAC606A

Enskede Gård, Enskede Gård

Odelbergsvägen 22B

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,680 inkl. värme, vatten och kabel-TV basutbud. Ett obligatoriskt tillägg om 168 kr kommer för bredband. (källarförråd tillhör lägenheten)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea41.5 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer5
Byggår1939
Driftskostnad275 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,495,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

21
September | Monday
Kl 17:30 - 18:00

Välkommen till Enskede Gård!
Mycket trivsam 2:a belägen med ett utmärkt läge intill villaidyll och ett par minuter från Södermalm och City. Lägenheten bjuder på en fantastisk takhöjd, rymligt vardagsrum med balkong, badrum, funktionellt kök och sovrum med plats för större säng och en balkong i soligt läge med utsikt över gröna omgivningar.
Fiber indraget i lägenheten.

Tillhör en mycket engagerad och ekonomiskt stabil bostadsrättsförening!

Tunnelbanan runt husknuten, en kort promenad till tvärbanan vid Linde station tillika Globens kommunikationer, shopping- och nöjesområde.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
Ola Sjölund 070-428 44 20
Extra kontaktperson Leo Wessman 073-369 44 20

Om området

Enskede Gård består av både villor av blandad typ och flerbostadshus från 1920-1940 tal. Ett lugnt område med närhet till härliga Södermalm och endast en kort promenad till Globenområdet. Beläget mellan områdena Gamla Enskede, Årsta och Enskedefältet.

Lindeparken är en fantastiskt vacker och fin park att promenera i. Lika så Enskedeparken och dess kollonilotter. Här hittar du ett mycket populärt surdegsbageri och café som måste besökas!

Längs med Sockenvägen ligger Enskede rackethall, för den som gillar inomhussport, även stallet Enskede Ridhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda med närhet till Nynäsvägen och tunnelbana samt tvärbana som passerar området.

Tunnelbanans gröna linje passerar stationen Enskede Gård, 4 minuter från Gullmarsplan, 12 minuter till T-centralen. Från närliggande station Linde kan man ta tvärbanan. Med tvärbanan når man Årstaberg där anslutande pendeltåg finns.

Närservice

Globenområdet som bjuder på ett stort utbud av shopping och restauranger samt en välsorterad ICA butik. Vid Enskede gårds tunnelbana finns en italiensk och en indisk restaurang och en liten promenad bort vid Sockenplan finns både bageri, livsmedelsbutik, thairestaurang och en pizzeria.

I Enskede finns tre grundskolor och flera kommunala förskolor. Vid t-banan i Enskede Gård ligger ett hantverksgymnasium och i Globen finns ett gymnasium med inriktning mot hotell och restaurang.

Parkering

Gatuparkering i området mot avgift, boendeparkeringstillstånd kan ansökas via Stockholms kommun

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
41.5 kvm
Areakälla
föreningens information
HALL
Rymlig och har plats för sko- och hatthylla direkt innanför dörren till vänster. Vidare in finns inbyggda garderober som sträcker sig upp till taket för bra förvaring. Stavparkett på golvet tillsammans med målade väggar i vitt.
BADRUM
Modernt badrum med med en WC, dusch, handfat med kommod och spegel ovan med belysning. Härligt ljusinsläpp från ett insynsskyddat fönster. Plastmatta på golvet och väggarna har både vitt kakel samt målande i vit färg.
KÖK
Funktionellt kök som renoverades 2016 med gott om förvaring och arbetsytor samt härligt ljusinsläpp via fönsterparti. Bänkskiva i ljus Coriant som är upphöjd i bakkant för lättare renhållning. Maskinell utrustning i form av ugn med induktion, fläkt, mindre diskmaskin och delad kyl/frys i rostfritt. På golvet ligger ett snyggt golv i grå ton och väggarna målade vitt.
SOVRUM
Rofyllt rum med utrymme för en stor säng, upp till 1,60 cm bred säng ryms vid placering från långsidan! Vitmålade väggar och på golvet ligger en heltäckningsmatta (med under). På ena väggen finns gott om förvaring i from av garderobsinredning. Här går det även att göra en dörröppning ut mot vardagsrummet.
VARDAGSRUM MED BALKONG I SÖDERLÄGE
Stort vardagsrum med många möjligheter till möblering. Idag finns två mindre soffor med bord, plats för mediamöbel och andra förvaringshyllor om så önskas och ett matbord för 4. På golvet ligger ett vackert fiskbensparkett och målade väggar i vitt förutom en fondvägg med mönstrad tapet. Utgång till balkongen i härligt (söderläge), vacker vy ut mot den grönskande naturen och föreningens bakgård.
Övrigt:
Till bostaden hör ett källarförråd
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Pris
SEK 2,495,000 Utgångspris
Avgift
SEK 2,680 inkl. värme, vatten och kabel-TV basutbud. Ett obligatoriskt tillägg om 168 kr kommer för bredband. (källarförråd tillhör lägenheten)
Driftskostnad
SEK 3,300 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
ovanstående kostnader enligt schablon
Andel i föreningen
5.5302 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1939
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 2/14/2020
Energiklass
G
Energiprestanda primärenergital
220 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
BRF Odelbergsvägen 22
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Odelbergsvägen 22 är en trivsam förening som bildades 2013 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 16 hushåll, varav 14 bostadsrätter och 2 hyresrätter. Fastigheten Torkladan uppfördes 1939 och består av lägenheter om 1-5 rok. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av basbeloppet av köparen och en pantsättningsavgift om 1 % av basbeloppet.

I fastigheten finns gemensam tvättstuga, cykelrum och källarförråd.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
16
Varav hyreslägenheter
2
Tv och bredband
ComHem-hus för Tv och öppet fibernät för Internet. Föreningen har ett gruppavtal för alla lägenheter för Internet via T3, obligatorisk avgift 168 kr/mån.
Parkering
Föreningen har fri parkering i mån av plats på framsidan av fastigheten! I övrigt gatuparkering i området mot avgift.
Boendeparkeringstillstånd kan ansökas via Stockholms kommun.
Renoveringar
Fastigheten har genomgått en omfattande renovering 1988 då avloppsstammar byttes och elinstallationer renoverades. Renovering av tak gjordes 1997.

2010 installerades en ny undercentral för fjärrvärmen.

2015 Genomfördes renovering av alla fönster som slutbesiktigades februari 2016.
Stamspolning utfört samt besiktning av balkonger.

2016/2017 Arbete med att möjliggöra ombyggnation av föreningens lokalytor till bostadsrätter.
Upplåtelserna har inbringar 3,1 Mkr till föreningen där styrelsen valt att amortera 1,6 Mkr på föreningens lån och resterande del behålls för framtida underhåll och renovering. I samband med ombyggnationen byttes även källardörrarna ut.

2017 Tecknat avtal med IP-only för installation av fiber i fastigheten. Styrelsen beslutade att lägga på avgift om 168 kr/mån för bredband till alla lägenhetsinnehavare.

2018 färdigställdes en planerad balkongrenovering som utfördes och avslutades sommaren 2018.

Idagsläget inventerar de allas förrådsutrymmen och husets källarstråk.
Ekonomi
Inga beslut finns i dagsläget om förändrade avgifter. Lokalyta har avyttrats och byggts om till två nya bostäder, vilket har och kommer gynna föreningens ekonomi framåt. Efter en större amortering (ca. 1,6 Mkr) av de lån som finns har de idag 7 863 000 kr i lån. Renovering av balkongerna är också något de finansierade med de medel de fått i och med försäljning av lokalytan.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt. Nya avgäldsperioden för Torkladan 1 är 2018-10-01 - 2028-09-30. Det är en intappning och från och med år 5 blir det full årsavgäld på 118 400 kr/år.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Enskede Gård Enskede Gård

Odelbergsvägen 22B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg