190

Enskede Gård, ENSKEDE GÅRD

Odelbergsvägen 22B

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,298 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea81 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer1101 / 4
Byggår1939

Kommande försäljning av en mycket välplanerad och fin 3:a på Odelbergsvägen. I Enskede Gårds lummiga kvarter nära parkmiljö finns denna gavel 3:a om ca 81 kvm i perfekt skick och med stor kungsbalkong samt öppen spis. Kontakta mäklaren för mer information samt anmäl er via webben för visning.

Om området

Enskede Gård består av både villor av blandad typ och flerbostadshus från 1920-1940 tal. Ett lugnt område med närhet till härliga Södermalm och endast en kort promenad till Globenområdet. Beläget mellan områdena Gamla Enskede, Årsta och Enskedefältet.

Lindeparken är en fantastiskt vacker och fin park att promenera i. Lika så Enskedeparken och dess kollonilotter. Här hittar du ett mycket populärt surdegsbageri och café som måste besökas!

Längs med Sockenvägen ligger Enskede rackethall, för den som gillar inomhussport, även stallet Enskede Ridhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda med närhet till Nynäsvägen och tunnelbana samt tvärbana som passerar området.

Tunnelbanans gröna linje passerar stationen Enskede Gård, 4 minuter från Gullmarsplan, 12 minuter till T-centralen. Från närliggande station Linde kan man ta tvärbanan. Med tvärbanan når man Årstaberg där anslutande pendeltåg finns.

Närservice

Globenområdet som bjuder på ett stort utbud av shopping och restauranger samt en välsorterad ICA butik. Vid Enskede gårds tunnelbana finns en italiensk och en indisk restaurang och en liten promenad bort vid Sockenplan finns både bageri, livsmedelsbutik, thairestaurang och en pizzeria.

I Enskede finns tre grundskolor och flera kommunala förskolor. Vid t-banan i Enskede Gård ligger ett hantverksgymnasium och i Globen finns ett gymnasium med inriktning mot hotell och restaurang.

Parkering

Gatuparkering i området mot avgift, boendeparkeringstillstånd kan ansökas via Stockholms kommun

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2018
Kommande

Bilder

Öppen planlösning

Stilrent och ljust kök

Kungsbalkong

Sovrum

Sovrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
81 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 4,298 inkl värme, VA
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1939
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
BRF Odelbergsvägen 22
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Odelbergsvägen 22 är en trivsam förening som bildades 2013 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 16 hushåll, varav 14 bostadsrätter och 2 hyresrätter. Fastigheten Torkladan uppfördes 1939 och består av lägenheter om 1-5 rok. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av basbeloppet av köparen och en pantsättningsavgift om 1 % av basbeloppet.


I fastigheten finns gemensam tvättstuga, cykelrum och källarförråd.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
16
Varav hyreslägenheter
2
Tv och bredband
ComHem-hus för Tv och öppet fibernät för Internet. Föreningen har ett gruppavtal för alla lägenheter för Internet via T3, obligatorisk avgift 168 kr/mån.
Parkering
Föreningen har fri parkering i mån av plats på framsidan av fastigheten! I övrigt gatuparkering i området mot avgift.
Renoveringar
Fastigheten har genomgått en omfattande renovering 1988 då avloppstammar byttes och elinstallationer renoverades. Renovering av tak gjordes 1997. 2010 installerades en ny undercentral för fjärrvärmen.

Föreningen har nyligen renoverat alla fönster och förbättrat plats för sopkärl på gården.
2018 färdigställdes en planerad balkongrenovering.

Idagsläget inventerar de allas förrådsutrymmen och husets källarstråk.
Ekonomi
Inga beslut finns i dagsläget om förändrade avgifter. Lokalyta har avyttrats och byggts om till två nya bostäder, vilket har och kommer gynna föreningens ekonomi framåt. Efter en större amortering (ca. 1,6 Mkr) av de lån som finns har de idag 7 863 000 kr i lån. Renovering av balkongerna är också något de finansierade med de medel de fått i och med försäljning av lokalytan.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt. Nya avgäldsperioden för Torkladan 1 är 2018-10-01 - 2028-09-30. Det är en intappning och från och med år 5 blir det full årsavgäld på 118 400 kr/år.

Karta

Enskede Gård ENSKEDE GÅRD

Odelbergsvägen 22B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg