190
MEDD470A932DE12465A8043E5D688D3EB0A

Såld!

Hässelby Norra Villastad, Hässelby

Odalgränd 18

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea106 kvm
Biarea66 kvm
Tomtarea921 kvm
Byggår1948
Driftskostnad2,605 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 6,250,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkomna till denna fina frilligande villa om totalt 172 kvm i Hässelby Norra Villastad. I detta barnvänliga område bor ni i grönska med närhet till mälarens glittrande vatten. På nära avstånd ligger de populära skolorna Trollbodaskolan och Backluraskolan.
Odalgränd 18 erbjuder er bland annat :

- Trevlig planlösning
- Fiber indraget
- Bergvärme
- 40 tals charm
- Förberett för braskamin
- Lugn gata på återvändsgränd

Om området

Hässelby Norra Villastad är ett barnvänligt område med liten genomfartstrafik. Lekplatser och grönområden ligger utspridda i området, t.ex. Gulsippans Parklek som har inhägnad småbarnsdel, klätterborg, gungor, bike-park samt viss djurhållning. På promenad avstånd ligger Mälaren med flertalet badplatser - stränderna är naturliga samlingsplatser för stora och små under sommarens soliga dagar. Möjlighet finns även att hyra båtplats i Kanaan eller Hässelby. Utefter vattenlinjen finns vackra vägar för promenader, jogging eller cykelturer. För den golfintresserade ligger närmaste driving-range vid Lövsta Golfklubb (9-hålsbana) och Viksjö Golfklubb (18-hålsbana). Vintertid är det mycket populärt med långfärdsskridskoturer på Lambarfjärden och runt Viksjö Golfbana anläggs vintertid ett mycket bra längdskidspår. Ridhus finns i Vällingby och Jakobsberg.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Med buss 541 eller 518 tar det ca 20 minuter till Barkarby station och fortsätter du färden med 518 tar du dig till Kista galleria på totalt ca 32 minuter. Från Barkarby station tar det ca 16 min till Stockholms central med pendeltåg. Med buss 541 och 518 i motsatt riktning tar du dig till Vällingby C på ca 16 min. Tunnelbanans gröna linje tar sedan ca 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer.

Närservice

Hässelby Villastad har sina närmaste butiker i Åkermyntans Centrum. Där finns restauranger, frisör, apotek och större matbutiker som Ica Supermarket och Lidl. I närliggande Vällingby City, Kista galleria och Barkarby handelsplats finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

Parkering

Uppfart med plats för 2 bilar. Fri parkering längst gatan.

Övrigt

Hässelby Villastad är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun. Stadsdelen gränsar till Hässelby strand, Hässelby gård, Vinsta, Kälvesta samt till Järfälla kommun och över vattnet (Mälaren) till Ekerö kommun. Stadsdelen är den västligaste i Stockholm, samt den till ytan största. Antalet invånare uppgår till 17 136 (2005). Området var i stort sett obebyggt fram till slutet av 1800-talet. Här fanns endast gårdarna Riddersvik och Lövsta, som på den tiden tillhörde Järfälla kommun. Stockholms stad köpte egendomarna 1885. Det dröjde till början av 1970-talet innan byggandet riktigt kom igång. Området Backlura bebyggdes med radhus och kedjehus och i kvarteret Åkermyntan byggde man ett affärscentrum. Gatorna har i regel fått namn efter trädgårdar och trädgårdsmästare, eller än vanligare, efter växter. Det har ansetts passa särskilt bra, i och med att villastaden har vuxit upp kring handelsträdgårdarna, även om många av de nyaste gatunamnen har fått namn efter växter som aldrig i någon större utsträckning har odlats i Hässelby villastad.

Bilder

Odalgränd 18

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
ENTRÉ
Ljus och inbjudande hall med målade väggar av ljusgrå kulör och parkettgolv. Den lummiga trädgården och trappan upp till huvudentrén ger ett välkomnande första intryck. Bra avhängsningsytor på krokarna och på skohyllan.

KÖK
Vackert och hemtrevligt kök med ekskåpsluckor och grått kakel som stänkskydd. Gott om förvaring i skåpen och på hyllorna. Plats för matbord och utgående bardel med plats för 2-3 sittande gäster. Köket är utrustat med kyl och frys, rostfri diskmaskin och ugn, keramikhäll och spisfläkt. Stort öppningsbart fönster med grönskande utsikt. Ljusmålade väggar av ljusgrå kulör och ekparkett.

TRÄDGÅRD
Himmelsk trädgård med flera fina uteplatser i den uppvuxna trädgården med gamla träd och buskage. Plats för flera olika möblemang med loungemöbler, matbord och grill med mera på altanerna i olika väderstreck.

SÄLLSKAPSRUM
Underbart rum perfekt för den sociala familjen med stora fönsterpartier, fint parkettgolv och charmigt sadeltak. Plats för både soffgrupp, mediamöbel och matsalsdel intill fönstret. Fina detaljer som takhöjden upp till taknock och fönster som löper från golv upp till tak.

WC
På entréplan ligger badrummet med delvist kaklade väggar i vitt och en våtrumsmatta på golvet. Toaletten är utrustad med handfat, spegelskåp, WC och ett härligt badkar. Fint ljusinsläpp från det frostade vädringsfönstret.

SOVRUM 1
Trevligt sovrum med plats för säng, nattduksbord och förvaringsmöbler. Väggarna pryds av en ljusgrå kulör och på golvet ligger en slitstark ekparkett.

SOVRUM 2
Ytterligare en sovrum med plats för säng, nattduksbord och skrivbord. Mönstrad fondvägg som snyggt bryter av med resterande interiör. Parkettgolv.

MASTER BEDROOM
Ljust och luftigt master bedroom med ekparkett. Även här pryds ena väggen av en rödmålad fondvägg som snyggt bryter av med resterande interiör. Vackert ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt klädförvaring i garderoberna. Från master bedroom når man den härliga terassen med plats för utemöbler och härligt familjehäng.

KÄLLARPLAN
På källarplan finns groventrén med smarta förvaringslösningar, vitmålade väggar och slitstarkt klinker på golvet. På detta plan finns även en tvättstuga, förråd, gillestuga och ett pågående bygge av ett familjebadrum.

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. Tvättstugan är även utrustad med diskho, arbetsbänk och förvaring i form av lådor, skåp och hyllor. Vitmålade väggar och klinker på golvet.

GILLESTUGA / SOVRUM
Perfekt extrarum med plats för säng, soffgrupp och skrivbord med mera. Väggarna pryds av en grön kulör och på golvet ligger en klassisk ekparkett. Detta rum kan enkelt förvandlas in till en hemma bio, tv-rum eller ett extra sovrum.
Antal rum
5 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
106 kvm
Areakälla
faktisk uppmätn norm SS 021054
Biarea
66 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Byggnadsår
1948
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 2001
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 9/5/2020
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
98 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Platta på mark / Källare
Stomme
Träregel
fasad
Träpanel
Fönster
3-glas
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Odonet 4
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 31,258 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 19,644
VA
SEK 4,088
Renhållning
SEK 1,812
Försäkring
SEK 5,714
Beräknat antal personer
3
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,694,000
Byggnadsvärde
SEK 1,788,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,825,300
Tomt
Areal
921 kvm
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning Vattenskyddsområde
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Hässelby Norra Villastad Hässelby

Odalgränd 18

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg