Anneberg/Älvsåker, Kungsbacka

Nordhagens väg 7

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea298 kvm
Biarea31 kvm
Tomtarea2,419 kvm
Byggår1968
Driftskostnad3,344 kr/månad

Utgångspris: SEK 4,950,000

Ansvarig mäklare

Visningar

22
October | Thursday
Kl 10:30 - 11:30
Är du på Hemnet? Gå vidare till vår websida för att boka visning.
22
October | Thursday
Kl 17:30 - 18:30
Är du på Hemnet? Gå vidare till vår websida för att boka visning.
25
October | Sunday
Kl 14:00 - 15:30
Är du på Hemnet? Gå vidare till vår websida för att boka visning.

Ett högt läge med utsikt över åkerlandskap och ändå med kort cykelavstånd till pendelstationen finner vi denna unika villa. Här har vi en riktigt mysig villaträdgård gränsande till naturskönt skogsområde. Bostaden bjuder på stora sällskapsytor i så väl kök och vardagsrum som på uteplatserna. Bostaden ligger högt i området och bjuder på en vacker vy över nejden. Här finns allt för att förgylla både vardag och helg året om. Eller vad sägs om inomhusspool, bastu, relax och braskamin.

Om området

Från bostaden är det nära till det mesta. Bussen går ca 300 meter från huset. Förskolor och skola har vi endast 2 km bort. Pendelstation, kiosk och pizzeria finner vi i Anneberg ca 6 km från bostaden. Det finns en gång och cykelväg hela vägen. I Hede finner du allt ifrån ICA Maxi till Hede Fashion centers enorma utbud.
Det finns flera sjöar i närområdet. Gärdssjön ca 6 km från huset rekommenderar säljarna främst då den har en fin barnvänlig strand. Flyttar du hit får du riktigt goa grannar och en trevlig grannsamverkan. I närområdet finns många barn i åldrarna 0 till 15 år och på den egna gatan finns barn i 10-13 års åldern.
Gillar du sköna promenader så finns det många fina platser i närområdet. Man kan faktiskt bara gå rakt upp i skogen från trädgården. 5 km bort ligger Rigortorpet, ett skogsområde med elspår för mountainbike och jogging.

Och det kommer bara att bli bättre då Anneberg är en ort som planeras att byggas ut med både bostäder och service. Redan idag går pendeltågen här som tar dig hem hela dagen och mitt i natten.
Anneberg och Älvsåker är beläget i norra delen av Kungsbacka kommun och har goda pendlingsmöjligheter till och från Kungsbacka och Göteborg både med pendeltåg och bil. Det är ett naturskönt område med jordbruksmark, skog och natur och ett antal badsjöar.

Vid Anneberg pendeltågsstation finns kiosk och pizzeria. Matbutiker som Willy:s och Ica Maxi finns ca 3 km mot Kungsbacka. Där har vi även fler butiker i anslutning till Hede Fashion Outlet
För den som åker andra hållet mot Lindome har vi Ica Supermarket och Coop Nära samt butikerna i Lindome centrum.

Älvsåkersskolan är en F-9 skola, det finns tre förskolor med totalt 12 avdelningar i närområdet. Det är Annebergs förskola, Lindströms förskola och Älvsåkers förskola. Det finns även Kottar och Barr som är en fristående förskola samt fristående dagbarnvårdare i närområdet.
För mer info om skola och förskola har Kungsbacka kommun en bra hemsida: http://www.kungsbacka.se/Utbildning-och-barnomsorg/Grundskola/

Kommunikation

Från Anneberg station går tågen mot både Göteborg och Kungsbacka. Tågen går 2 gånger i timman och 4 gånger i timman under rusningstrafik (undantag på natten). För mer information om tågavgångar besök Västtrafiks hemsida.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
7 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
298 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
31 kvm
Interiör
Huset byggdes med på 60-talet med fokus på kvalité och lyx. Detta har gjort att huset står sig fint även idag. På 80-talet byggde man till med en inomhuspool och extra relaxutrymme. Allt detta gör att vi även 2020 har ett hus som sticker ut ur mängden. Här kan vi erbjuda dig ett hem som kommer att förgylla din vardag och där både du, din familj och dina vänner kommer att trivas och skapa oförglömliga minnen.
Vi går in i bostaden på souterrängplanet. Här finns en ljus och fin entréhall med intilliggande kapprum. Det sista är oerhört genomtänkt och borde stå högt på varje barnfamiljs önskelista.
Intill det praktiska kapprummet har vi ett sovrum eller gästrum samt en gästtoalett.
Går vi rakt fram i hallen kommer vi till ytterligare förvaringsmöjligheter. Först i form av garderober och sedan till ett stort förråd samt ett pannrum där bergvärmen står idag. Intill detta har vi en rejäl tvättstuga med torkrum och en grovdusch. Den sistnämnda passar utmärkt att för att exempelvis dusch av hunden.

Vi går upp för trappan. Trapphuset är ljust tack vare det stora fina fönstret som är som en vacker tavla med den fina eken utanför.
På övre plan kommer vi först till två rejäla sovrum. Båda rummen har flera garderober.
Till vänster i hallen har vi köket. Detta totalrenoverades 2020. Köket är från IKEA, platsbyggt av duktiga hantverkare. På plats har man även byggt till en vacker halvö med tidsenligt inspirerad arkitektur av stående ekstavar. Det nya köket passar stilmässigt som hand i handske i denna 60-talspärla. Bänkskivor av 2 cm komposit. Alla vitvaror från Siemens. Det finns belysning i alla underskåp och ljusspottar i taket.

Samtliga materialval där man har renoverat är gjorda med kvalité i åtanke. Gäller allt ifrån strömbrytare till handtag i läder på inbyggda garderober.

Tapeter på nedre plan från Ellos Home och i barnrummen har man valt Boråstapeter.
Mellan hall och kök finner vi det stora badrummet. Detta totalrenoverades 2017. På bilderna kan ni se hur smakfullt inrett det är med glasvägg, inbyggd dusch från Hansgrohe, toalett och handfat från Gustavsberg och badrumsskåp från Svedbergs.
Nu går vi in i det vackra vardagsrummet. Detta rum badar i ljus från den stora fönsterväggen ut mot altan och med utsikt över nejden. Här får stora sällskap plats och kvällsmyset blir på topp med en brasa i den fina braskassetten från Rosslagsspisen.
Från detta sällskapsrum har vi access till såväl den fina altanen på framsidan med det höga och vackra utsiktsläget som till den helt insynsskyddade altanen på baksidan.
Nästa rum används idag som hemmakontor. Man kan med fördel använda det som Master bedroom och därmed få badrum en suite. För innanför detta rum har vi ett badrum/relax med badkar, wc och bastu. Därefter kommer vi till den stora inomhuspoolen. Möjligheterna är många.
Det stora poolrummet på ca 70 m² är enormt häftigt som det är idag. Det finns ett mindre läckage. Det är inte mer än att det går att använda den om man vill. Vill man renovera den sätter man förslagsvis in en liner.
Man har kontaktat en snickare för offert för att göra om detta rum till en bostadsdel. Denna offert finns bifogade annonsen så att du som köpare kan planera för ett hus som passar dina behov. Pool eller extra rum. När fick du senast möjligheten att välja detta vid ett bostadsköp?

På bilderna och planritning ser du hur bostaden är disponerad och hur luftigt bostaden blir med de stora fönstren. Där ser du den fina braskaminen det tjusiga badrummet, det fräcka köket och mycket mer. Trots många bilder finns det mer att upptäcka som exempelvis källarens stora förråd.

Därmed önskar jag dig varmt välkommen att boka visning på detta riktigt fina hus. Det är med stor sannolikhet ditt drömhus!
Byggnad
Byggnadstyp
Souterränghus
Byggnadsår
1968
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 1984
Uppvärmning
Bergvärme från 2003.
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 11/4/2015
Energiklass
D
Energiprestanda
59 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betongsten
Stomme
Trä
fasad
Tegel
Fönster
Blandat. Se under renovering.
Bjälklag
Betong
Tak
Papp från 2006
Fastighetsbeteckning
Hjälmared 1:38
Övrigt
Viktiga årtal.
2006
Nytt papptak.
Nuvarande ägare köper huset.
2017
Stora badrummet renoveras.
Ny tvåstavig ekparkett i merparten av ovanvåningen. Den är slipbar 5 gånger.
Ny altan på framsidan om ca 40 m².
Barnrum renoverat. Även nytt innertak och fönster.
2018
2 treglasfönster bytta.
Nytt innertak med spotts i hallen på nedervåningen.
2019
Nytt kök
Ny el i kök och matsal samt jordfelsbrytare.
Parkettgolv i kök slipat.
Nytt innertak i kök med spottar.
Ny altandörr i glas.
Fiber installerat.
2020
Nya fönster i matsalen.
Ny altan om ca 55 m² på baksidan.
Lekområde med täckduk och fritidsflis.

Alla ytskikt målade mellan 2017-19. Bredspacklade väggar i hal, trappuppgång och kök.

Övrigt.
Fungerande braskamin
Poolrum inomhus. Visst läckage i pol men den kan användas. Med måttlig renovering så kan det bli ett helt fungerande poolrum eller ombyggt till boyta. Exempelvis ett stort allrum plus sovrum. Rummet är på ca 70 m² och offerter för ombyggnad till bostadsyta finns bifogat.
Övriga byggnader
Trevligt litet gästhus om 30 m² med brädgolv och litet pentry. Inga kokplattor eller likande dock.
Litet förråd om 15 m² som delvis är isolerat. Används nu som hundhus och vedförråd. Mycket plats för redskap etc.
Garage med plats för en bil, snickarbänk och förvaring.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 40,128 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 26,000
VA
SEK 1,000
Renhållning
SEK 1,948
Sotning
SEK 500
Försäkring
SEK 10,680
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Ovanstående elkostnad är en uppskattning utifrån en faktisk förbrukning av ca 19 000 kWh/år.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,517,000
Byggnadsvärde
SEK 2,730,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,376,000
Tomt
Areal
2419 kvm
Vatten/avlopp
Kommunalt VA är på gång i området. Idag är det enskilt vatten året om från djupborrad brunn samt enskilt avlopp som töms av kommunen utan att man behöver ringa. Mycket smidigt. Avloppet är gammalt och anslutning till nytt VA är ett krav. Se bifogat dokument för information om kostnader etc.
Samfällighet, servitut etc.
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning, 1384IM-03/13001.1
Förmånsservitut på väg upp till huset finns. Det finns ingen vägförening utan grannarna brukar hjälpas åt att hålla ordning på vägen.

Karta

Anneberg/Älvsåker Kungsbacka

Nordhagens väg 7

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg