190

Masthugget, Göteborg

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,641
Antal rum3 rok
Boarea59.5 kvm

Ansvarig mäklare

Snart kommer en unik 3:a med social & öppen planlösning ut till försäljning. I perfekt och ostört sydväst-läge kan ni njuta av den exceptionellt vackra utsikten över hamninloppet och med det sagt kan det vara en av Göteborgs bästa balkonger! Välskött förening med stark ekonomi, ovanligt låg belåning om ca 1200:-/kvm och låga avgifter där bredband och TV via fiber, ingår i avgiften. Kommande försäljning, kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Om området

Masthugget växte fram på 1600-talet och är en av Göteborgs tidigaste stadsdelar. Namnet Masthugget härstammar från ett gammalt skeppsbryggeri och dess verksamhet. På den tiden bodde främst människor som hade med hamnen och sjöfart att göra i området. På 1880-talet förändrades Göteborg och Masthugget drastiskt då inflyttningen från landet plötsligt mångdubblades. Masthugget lockade många från landet då det, på den tiden, låg i utkanten av staden och nära flera stora arbetsplatser. 1895 blev det lagligt att bygga landshövdingehus, vilket ledde till en helt ny byggnation i Masthugget. Detta var på den tiden den självklara arbetarbostaden och lägenheterna var ofta små och höll låg standard. De idag så attraktiva vitlaserade kakelugnarna var ända värmekällan i lägenheterna. Nuförtiden är landshövdingehuset bland den mest populära boendeformen i Göteborg.
Livet i Masthugget var runt sekelskiftet inte enkelt, här samlades Göteborgs fattigaste befolkning. De svåra tiderna stärkte samhörighetskänslan, en sammanhållning som man fortfarande kan se spår av idag, även om många "äldre invånare" vittnar om en annorlunda tid.
Masthugget är uppbyggt som en liten stad i staden där tillgången till dagligvaror finns på gångavstånd. Än idag påminner gatunamnen om stadsdelens historia. Masthuggets genuina miljöer präglas av vindlande gator och backar som gör stadsdelen till det kulturarv som det är.
Dagens Masthugget är en mycket attraktiv stadsdel som erbjuder närhet till såväl rekreation i Slottskogen som Linnéstadens nöjesliv.

Kommunikation

9:an, 3:an och 11:ans spårvagn tar dig till Masthuggstorget och Stigbergstorget. Buss 60 tar dig upp på Masthuggsberget. Närheten till Järntorget ger utökade kommunikationsmöjligheter.

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg