190
MEDEC70FE7519CF41D8B172CA6AD9446A65

Balkong i väster med sjöglimt!

Såld!

Bolinder Strand - Kallhäll, JÄRFÄLLA

Maskinistvägen 16, 2 tr.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,772 inkl. värme & kallvatten, separat debitering för varmvatten och mediapaket
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea67 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer41205
Byggår2012
Driftskostnad250 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,680,000

Ansvarig mäklare

Möjlig 3:a!

Varmt välkommen till denna stora och fräscha lägenhet med balkong i västerläge i Bolinder Strand, 5 minuters bekväm promenad till tåget. Lägenheten är idag inredd som en stor 2:a men i originalutförande som en 3:a, vilket enkelt kan återställas. Söker man boende i Bolinder Strand men ändå vill ha nära till kommunikationer är det här perfekt boende för dig, från bostaden promenerar man till tågstationen på några minuter och pendeltåg tar dig till Sthlm på ca 24 min. Mycket rymlig och ljus 2:a med balkong i hus uppfört under 2012. Rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Modernt kök från Marbodal med integrerad och inbyggd utrustning och maskinpark från Siemens. Helkaklat duschrum med golvvärme och tvättmaskin & torktumlare. Stort sovrum. Bostaden har genomgående ekparkettgolv och delvis nymålade väggar. Förråd i källaren och billig bilplats med separat kö i förening med god ekonomi.

Bolinder Strand är ett mysigt område med direkt närhet till Mälaren med båthamn, strandpromenad, ångbåtsbrygga och badplatser både med sandstrand och från klipporna. Här bor du i en industriromantisk miljö, där gamla k-märkta byggnader från 1900-talet på ett smakfullt sätt blandas med modern arkitektur. Idag är det ett attraktivt och lugnt bostadsområde i Mälarens närhet där industrilokalerna i tegel med sina karaktäristiska trappstegsgavlar har bevarats. Området är rena drömmen för den båtintresserade med både Piluddens båtklubb och Kallhälls båtklubb samt marinan bara en kort promenad från bostaden.

Träningsmöjligheterna är många med Extremfabriken, Friskis&Svettis och elljusspåren i Görvälns naturskyddsområde utanför knuten. Kallhälls Centrum är i ett expansivt läge med nybyggd pendeltågsstation med högfrekventa avgångar till och från Stockholm City var 7-15 min, Coop och ICA. Med bil eller buss tar ni er enkelt till populära Barkarby handelsplats med bland annat IKEA och Barkarby Outlet. Nära E18, Arlanda, buss och pendeltåg, och med byggnationer för T-bana till Barkarby, ligger Kallhäll i ett kommunikationsnät med största möjligheter.

Om området

Bolinder Strand är ett sjö- och strandnära område med waterfront mot Mälaren. Ett naturnära område med ett brett utbud av exklusiva bostadsrättslägenheter, ägarlägenheter och radhus. Här finns en vackert upplyst strandpromenad som också erbjuder två badplatser i västerläge, två båtklubbar och en marina. Utöver detta finns Görvälns naturreservat med fina strövområden. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det charmiga Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Förskolor och skolor finns i närliggande Kallhäll. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Kallhäll tar ni er snabbt ut på såväl E18 som E4:an som gör att till exempel Arlanda ligger på bekvämt avstånd. Utbyggd pendeltågsstation från 2016. Resan till Stockholms city tar 24 minuter. Tåg stannar också för vidare transport mot bl.a. Enköping och Västerås. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden. Bussarna tar dig till såväl Jakobsberg och Stäket med natursköna Ängsjö som till kringliggande kommuner.

Närservice

I Bolinder Strand finns Friskis & Svettis, Extremfabriken, elljusspår, möjlighet till långfärdsåkning och mountainbike i Görvälns naturreservat. Ångbåtsbrygga med sommartrafik till Sthlm C. I närliggande Kallhälls Centrum finns bibliotek samt ett tjugotal affärer, restauranger, frisör, läkar- och tandläkarmottagning.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Entré/ Hall
Välkomnande hall med ekparkettgolv och delvis nymålade väggar i vit färg. Här finns mycket gott om förvaring med inbyggd inredning som två garderober, ett linneskåp, ett städskåp, överskåp samt stor garderobsvägg med fyra skjutdörrar. Skjutgarderoben är inredd med hängstänger och hyllplan från ELFA. Bakom dig stänger du med säkerhetsdörr.

WC/ Badrum/ Tvätt
Helkaklat badrum med vita kakel och grått klinkergolv med golvvärme. Här finns handfat med kommod, wc, spegel med belysning, badkar med avskiljande glasvägg samt handdukstork (el). I badrummet finns även tvättdel med arbetsbänk, överskåp, tvättmaskin (2019) samt torktumlare.

Vardagsrum/ Kök
Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning och här möts man direkt av ett fantastiskt ljus och ett härlig utsikt över området och även en liten sjöglimt av Mälaren. Här är det fritt från insyn och fönster mot väster. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Köket är från Marbodal och inrett med vita kökssnickerier, arbetsbänk i laminat/ rostfritt och med stora vita kakel som stänkskydd. Ovanför arbetsbänk och i tak finns arbetsbelysning. Kökets utrustning är kyl/ frys, infälld glashäll, spisfläkt, inbyggd varmluftsugn samt inbyggd micro. Hela maskinparken är från Siemens.

Sovrum (möjlighet till 2 sovrum)
Mycket rymligt sovrum med tre stora fönster vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Här är heller ingen insyn utan här ges utsikt mot grönska och i väster mot Mälaren med sjöglimt. Sovrummet ger idag nästan ett spatiöst intryck med sin dubbelsäng, garderober och sittplats och ändå inte känns trångt. Rummet har två dörrar och görs enkelt om till två sovrum för dem som vill ha en 3:a med hjälp av att sätta upp en innervägg (se alternativ planritning). Det är även originalet och bostaden är inskriven i lägenhetsregistret som en 3:a.
Antal rum
2 rum
Boarea
67 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 10, hiss finns
Avgift
SEK 3,772 inkl. värme & kallvatten, separat debitering för varmvatten och mediapaket
Driftskostnad
SEK 3,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Andel i föreningen
0.9703 %
Tillträde
Feb/ enligt ök.
Byggnad
Byggnadstyp
10-våningshus med hiss
Byggnadsår
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Energideklaration
Utförd 6/11/2016
Energiprestanda
79 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
0 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas fönster (isoler)
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Balkong med underbart västerläge vilket betyder sol under större delen av dagen och kvällssol. Sjöglimt av Mälaren.

Tillhörande förråd om ca 3 kvm finns i källaren.

Mediapaket är upphandlat av föreningen och kommer som ett tillägg på avgiften om 193 kr/ månad.

Varmvatten debiteras separat och beroende på hur mycket varmvatten man använder, ca 50-70 kr/ månad.
Förening
Namn
Bolinder Port
Om föreningen
Fastigheten uppfördes under 2011/12 av JM AB och inflyttning pågick under 2012. Föreningen består av 101 lägenheter i modern arkitektur fördelade på 1-5 rok i två huskroppar. Brf Bolinder Port bildades som självständig förening 2013.

Allmänt om föreningen
Fastigheten är tystare än vad svenska byggregler kräver. Extra tjocka väggar och bjälklag ger mycket god ljudisolering mellan lägenheterna och höga ljudkrav har ställts på ventilations- och värmesystem. Ytterdörrarna håller god ljudklass och brevinkast i dörrarna har ersätts med postboxar i trapphusens entréer.

Avgiften är inkl. värme & kallvatten. Separat debitering för mediapaketet avseende; bredband (100/10Mbit), TV (basutbud) och bredbandstelefoni (grundavgift) från Comhem, (Se separat pdf under bilagor). Sep. debitering varmvatten (ca 50-100kr/mån) och hushållsel sker. Föreningen är ansluten till fjärrvärmenät och har Eon som elleverantör.

I källaren finns lägenhetsförråd till varje lägenhet, 2 cykelförråd samt ett antal uppställningsplatser för barnvagnar. Utanför entrén till Maskinistvägen 16 finns takförsedda cykelställ för ett 50-tal cyklar/mopeder.

Föreningen har ett starkt miljöarbete och ett miljötänk som skall genomsyra allt som sker inom föreningen. Huset har mätare installerade till varje lägenhet för att mäta varmvattenförbrukningen. Varmvattnet debiteras respektive bostadsrättsinnehavare relaterat till uppmätt förbrukning. Genom att varmvattenanvändningen mäts individuellt i varje lägenhet får man bättre kontroll över sin varmvattenförbrukning och över sina energikostnader.

Föreningen kommer att vara delaktiga i en gemensamhetsanläggning med grannfastighet rörande motorvärmare, lekyta och vattenledningar.
Garantitiden för byggnadsarbetena är fem år från slutbesiktningen som genomförs i samband med den första upplåtelsen av varje bostad. Garantitiden för vitvaror och ytskikt som t.ex. målning är 2 år från slutbesiktningen. (Se separat pdf om besiktning och byggfelsförsäkring under bilagor)

Avgiftsförändringar
2015 höjdes årsavgiften med 2%. Höjningen är i linje med den ekonomiska planen och styrelsen kan konstatera att ekonomin i föreningen kommer att bli stark kommande år.
2016 oförändrad avgift
2017 oförändrad avgift
2018 oförändrad avgift
2019 höjdes avgiften 2%

Parkering
Totalt finns det 91 parkeringsplatser, varav 34 garageplatser (650 kr/månad) och 57 platser utomhus med motorvärmare (ca 380 kr/månad). Separat kö. Det finns även flertal gästparkeringar i området. Uppdaterad köstatus 2020-09-23: Kort kö till parkeringsplatserna, ca 1-3 mån

Utförda renoveringar

Kommande renoveringar

Med reservation för eventuella förändringar.

Teknisk förvaltning: Roslagens Energi & Driftteknik
Administrativ förvaltning: MBF
Föreningen har en egen hemsida: www.bolinderport.se. Här kan man bland annat ta del av föreningens stadgar samt annan matnyttig information.

Karta

Bolinder Strand - Kallhäll JÄRFÄLLA

Maskinistvägen 16, 2 tr.

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg