190

Södermalm - Mariatorget, Stockholm

Maria prästgårdsgata 1D

Fakta

TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea86 kvm
Våning1
Byggår1925

KOMMANDE FÖRSÄLJNING. Ett stenkast från Mariatorget beläget på lugna Kvarnberget finner ni denna mysiga 3:a med balkong i söderläge. Hög dos av 20-talets anda då byggnaden restes 1925 och lever kvar i detaljer som spröjsade fönster och härliga trägolv. Genomgående planlösning med generösa ljusinsläpp och bra förvaring i flertalet garderober. Lättillgängligt barnvagns- och cykelrum. Ett mycket attraktivt läge intill parker och förskolor. Området är känt för sina charmiga gränder och konstnärliga mångfald av butiker och restauranger. Omtyckt och stabil förening. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Om området

Området med sina anrika kullerstensgator, har varit bebott ändå sedan 1300-talet och kvarteren verkligen andas historia och charm. Omtyckt läge med närhet till både Mariatorget och Mariaberget. Flertalet smickrande utsiktspunkter med Ivar Los park och Monteliusvägen som de mest populära, där du slås av utsikten av Riddarfjärden med Stadshuset och Stockholms City i bakgrunden. Ett lugnt område med fantastiska promenadstråk, samtidigt som du har närhet till Södermalmspulsen runt Mariatorget och Hornsgatan. Mängder av trendiga restauranger och barer i området såsom klassiska Rival på Mariatorget, Tabbouli på Tavastgatan med libanesiska smaksensationer, Häktet på Hornsgatan med brett cocktailutbud och A BOWL vid Blecktornsgränd med inspiration från Asien samt mellanöstern. Sommartid stoppas trafiken på Swedenborgsgatan och görs om till en härlig gågata med uteserveringar från fleratalet restauranger!

Kommunikation

Goda kommunikationer med T-banans röda linje vid Mariatorget, samt flera busslinjer i närheten med bl.a. buss nr 4, 55, 66 och 74. Pendeltåget vid Södra Station nås också via en kort promenad.

Närservice

Gott utbud av livsmedelsbutiker med bl.a. Coop Mariatorget på Hornsgatan samt Willys Mariahallen i korsningen Hornsgatan/Torkel Knutssonsgatan. De mysiga kvarteren runt om Mariatorget erbjuder mängder av populära restauranger, trendiga barer, mysiga caféer samt goda shoppingmöjligheter med många spännande butiker.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar BRF Kvarnberget
Årsredovisning 2018
Energideklaration
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
86 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Byggnad
Byggnadsår
1925
Förening
Namn
Brf Kvarnberget
Om föreningen
BRF Kvarnberget ligger i anrika kulturkvarter på Södermalm. Huset är beläget högt upp på ett berg och byggdes 1924-25 efter ritningar av arkitekt Josef Östhlin (1882-1941). Byggherre var Fastighets AB Nederland och byggmästare var O M Strandberg.
Bostadsrättsföreningen Kvarnberget på Maria Prästgårdsgata 1A–D finner ni i en fridfull och vacker omgivning på Södermalm. Föreningen bildades 1999. I området, som ligger centralt men ändå avskilt, finns det ett brett utbud av butiker, restauranger och köpcentra.

Fastigheten har i dag totalt 70 lägenheter. Nyligen tillkom två större vindslägenheter som är byggda under 2010.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
70
Varav hyreslägenheter
4
Tv och bredband
Föreningen är uppkopplad till Stockholms Stadsnäts fibernät. Hastigheten är 1 Gigabit uppströms / 1Gigabit nedströms. Kostnaden för fibernätet är 99kr per månad och läggs på hyresavin.
Renoveringar
Genomförda renoveringar/åtgärder:
- 1971 byttes vatten- och avloppsstammar samt elinstallationer ut. Stammarna spolades 2013.
- 2003 uppgraderade lägenheternas värmeelement med effektivare reglersystem.
- 2008 renoverades samtliga fönster och förseddes med energiglas.
- 2010 reparerades yttertaken, fläktsystemet byttes ut i hela fastigheten, ventilationen drogs om, källaren renoverades och förråden byggdes om för säkrare förvaring.
- 2010 installerades en ny hiss i trapphus A.
- 2011 installerades en ny värmecentral.
- 2015 omfattande renovering av trapphus, entrégård och B-gården
- 2016 renovering av ytterportar (A och B), renovering av hiss i A-uppgången. OVK
- 2019 stambyte

Kommande renoveringar
Ekonomi
Nyckeltal för 2017
- Kassa och bank 3 744 721 kr
- Långfristiga skulder 6 980 875 kr
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 474

Karta

Södermalm - Mariatorget Stockholm

Maria prästgårdsgata 1D

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg