190
MED6D8D4F167A514526973FC86BD6E52F6A

Såld!

Klarlagt

Bålsta Viby Äng, Bålsta

Lupinvägen 26

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea168 kvm
Tomtarea898 kvm
Byggår2016
Driftskostnad2,989 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 5,455,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkomna till en familjevilla med ljus och rymd i dess rätta bemärkelse. Här får kropp och själ sitt lystmäte av både ljus och luft i klassisk planlösning med både öppenhet och takhöjd. Entréplanet har extra takhöjd om 2,50 m och på övervåningen nästan 4 m till nock! Villa Spira 168 från Hjältevadshus karaktäriseras förutom av takhöjden, även av kvalitet i underhållsfria material som till exempel 3-glas fönster i trä med aluminiumram. Solpaneler på taket bidrar till ett hållbart och ekonomiskt boende. Som pricken över i tronar i vardagsrum/matsal en Contura braskamin med glasade sidor. Barnvänligt och skyddat läge i slutet av liten återvändsgata utan genomfartstrafik. Fritt från fastighetsavgift till 2031.

Om området

Viby Äng är ett nybyggt område med närhet till naturen. I området finns bostadsrätter i låghus och många nybyggda villor i olika stil och utformning. Området ligger naturskönt med gång- och cykelavstånd till Futurumskolan åk 0-9.

Kommunikation

Buss 302, från vägskälet, går till Bålsta Centrum för anslutning till pendeltåg i halvtimmestrafik till Stockholm eller med fjärrtåg för bekväm pendling till Enköping eller Västerås.

Viktiga dokument & länkar

Visning Lupinvägen 26
Klarlagt

Bilder

Lupinvägen 26

Entre och trappa

Välkomnande hall

Inbjudande kök

Fönster över arbetsbänk

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Superb och klassisk planlösning med möjlighet till 5 sovrum om man vill. Entréplanet har luftig takhöjd, 2,5 m och många fönster varierande höjder i sällskapsdelen. Genomgående ett snyggt och tåligt (skyddsklass 32, lämpligt för kontorsmiljöer) laminatgolv Logoclic Ek Granada Vinto, med 32,7 cm breda plank. Väggarna är vitmålade eller pryds av tapeter i olika mönster, alla i en gemensam gråskala som ger ett enhetligt men ändå varierat och ombonat intryck. På övervåningen slås man av den härliga takhöjden, ca 3,9 m upp till nock. Ett generöst allrum gör våningsplanet perfekt som barnens och ungdomarnas domän. Fiber från Bålsta kabel-TV är indraget.
Antal rum
6 rum varav 4-5 sovrum
Boarea
168 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
HALL
Rymlig hall innanför ytterdörr med runt fönster. Så snart man träder in slås man av vardagsrummets ljus och trevnad genom den breda öppningen mot vardagsrummet. Hallen har tre garderober för avhängning av kläder.
KÖK
Från hallen kommer man in i det härliga köket från Ballingslöv, som har det mesta man kan önska. Vita profilerade luckor ända upp i tak med snygga skålhandtag på lådorna. Ovan arbetsbänk i stenimiterande laminat och rostfri diskbänk med två hoar och hög kran, bjuder det breda fönstret på ljusinsläpp och utblick mot entré och gata. Vitt liggande kakel som stänkskydd. Helglasad altandörr leder ut till altanen som löper runt huset och höga, smala fönster ger karaktär åt rummet. En köksö som är flyttbar ger extra förvaring och fyra sittplatser för frukost eller samvaro för familj och vänner kring matlagningen. Kyl, frys, inbyggd ugn och mikro, spishäll med rostfri fläktkåpa. diskmaskin. Alla vitvaror från byggnadsåret.
VARDAGDSRUM
Öppen planlösning mellan köket och vardagsrummets matsalsdel. Här finns plats för många kring bordet varifrån man ser både braskamin och altan och trädgård. Vardagsrummet har gott om plats för generös soffgrupp vid den inbyggda bokhyllan som skänker trevnad till rummet. Rummet är planerat så att det kan delas av till ett femte sovrum om man vill.
SOVRUM
Entréplanets sovrum har två garderober och fönster mot altanen.
DUSCHRUM
Rymlig duschrum med WC, handfat med kommod inunder. Duschvägg i glas och infällda spotlights i taket. Fönster för ljusinsläpp och vädring samt plats för ytterligare förvaringsmöbel. Plastmatta och mönstrad våtrumstapet från Forbo serie Aqualon Pacific.
ALLRUM
Vitlaserad trappa från hallen leder upp till det imponerande stora allrummet med nästan 4 m till nock. Ett öppningsbart takfönster på var sida släpper in ljus men rummet är också perfekt som insynsfritt TV-rum. En avskild del av allrummet passar fint som kontorsdel eller studieplats för skolbarnen.
SOVRUM
Sovrum med målade väggar i vitt och grått och snedtak upp till nock.
SOVRUM
Sovrum med målade mörkgråa väggar och snedtak upp till nock.
SOVRUM
Sovrum med vita respektive tapetserade väggar i vitt och grått med snedtak upp till nock.
KLÄDKAMMARE
Klädkammare med hyllor och klädstänger.
BADRUM
Helkaklat badrum med grått kvadratiskt klinkergolv med elvärmeslinga under. Vitt högblankt rektangulärt kakel på väggarna. WC och handfatskommod med vita lådor, spegelskåp infällda spotlights i taket samt fönster. Spotlights i taket.
TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ
Tvättstuga med groventré. Tvättbänk. Flera skåp. Tvättmaskin och torktumlare under vit arbetsskiva. Frånluftsvärmepump NIBE F750. Apparatur för solpaneler.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
2016
Uppvärmning
Vattenburen el, golvvärme entréplan
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 3/13/2020
Energiklass
B
Energiprestanda primärenergital
64 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Isolergrund
Stomme
Trä
fasad
Trä - liggande panel vitmålad
Fönster
3-glas m aluminiumram
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Viby 3:114
Övriga byggnader
Isolerad lillstuga med inredd del om ca 11 kvm som kan fungera som gäststuga eller förråd. Förrådsdel om ca 3 kvm.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 35,873 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 12,062
Uppvärmning
SEK 20,240
Renhållning
SEK 2,982
Sotning
SEK 589
Beräknat antal personer
5
Kommentar
Fastighetsförsäkring ingår inte i driftkostnaden, Nuvarande familj har valt en försäkring som inklusive olika tillägg kostar 7488 kr per år. Solpaneler ger energi till hushållsel och överskott kan säljas på elnätet. Vattenförbrukning är kopplat till ägarens vanor och livsstil, denna familj har 3 barn och förbrukade 241 kbm 2019. Förbrukning av varmvatten är också kopplat till elförbrukning.
Tillkommande kostnad
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,532,000
Byggnadsvärde
SEK 2,851,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,555,000
Tomt
Areal
898 kvm
Tomttyp
Plan trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Plan trädgårdstomt med gräsytor. Stenmur, terrasserad mot gatan med tujjahäck på tillväxt. På baksidan vetter tomten mot en remsa allmänning med björkar och växtlighet som ger en grönskande avskärmning sommartid.
Uteplats
En generöst utformad altan som löper längs husets norra, östra och södra fasader nås från altandörrar i kök och vardagsrum. Med utgång från vardagsrummet nås en rymlig del med både loungedel och matplats.
Parkering
En stor grusad uppfart har plats för många bilar.
Planbestämmelser
Detaljplan
Vatten/avlopp
Kommunalt VA ( enl tax ingen VA)
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Håbo Viby GA:5

Karta

Bålsta Viby Äng Bålsta

Lupinvägen 26

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg