190

Södermalm - Mariatorget, Stockholm

Ludvigsbergsgatan 37, 3 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,240 inkl värme, VA & kabel-tv grundutbud (ComHem) och bredband 1000/1000 via AllTele
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea81 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer44
Byggår1963

KOMMANDE FÖRSÄLJNING! Bo med magisk utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset, samt balkong i söderläge med vy över Södermalms vackra takåsar! Genomgående effektiv planlösning med ljusinsläpp i lägenhetens rum. Stabil förening med mycket god ekonomi och låg avgift. Bredband ingår i avgiften! Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Om området

Området med sina anrika kullerstensgator, har varit bebott ändå sedan 1300-talet och kvarteren verkligen andas historia och charm. Omtyckt läge med närhet till både Mariatorget och Mariaberget. Flertalet smickrande utsiktspunkter med Ivar Los park och Monteliusvägen som de mest populära, där du slås av utsikten av Riddarfjärden med Stadshuset och Stockholms City i bakgrunden. Ett lugnt område med fantastiska promenadstråk, samtidigt som du har närhet till Södermalmspulsen runt Mariatorget och Hornsgatan. Mängder av trendiga restauranger och barer i området såsom klassiska Rival på Mariatorget, Tabbouli på Tavastgatan med libanesiska smaksensationer, Häktet på Hornsgatan med brett cocktailutbud och A BOWL vid Blecktornsgränd med inspiration från Asien samt mellanöstern. Sommartid stoppas trafiken på Swedenborgsgatan och görs om till en härlig gågata med uteserveringar från fleratalet restauranger!

Kommunikation

Goda kommunikationer med T-banans röda linje vid Mariatorget, samt flera busslinjer i närheten med bl.a. buss nr 4, 55, 66 och 74. Pendeltåget vid Södra Station nås också via en kort promenad.

Närservice

Gott utbud av livsmedelsbutiker med bl.a. Coop Mariatorget på Hornsgatan samt Willys Mariahallen i korsningen Hornsgatan/Torkel Knutssonsgatan. De mysiga kvarteren runt om Mariatorget erbjuder mängder av populära restauranger, trendiga barer, mysiga caféer samt goda shoppingmöjligheter med många spännande butiker.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning 2017
Energideklaration
Stadgar Brf Skinnarviksberget Nr 2
Årsredovisning 2018
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
81 kvm
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 2,240 inkl värme, VA & kabel-tv grundutbud (ComHem) och bredband 1000/1000 via AllTele
Andel i föreningen
1.21977 %
Byggnad
Byggnadsår
1963
Förening
Namn
Brf Skinnarviksberget nr 2
Om föreningen
Föreningen köpte fastigheten Haren 3 med adresserna Ludvigsbergsgatan 31-43, av Svenska bostäder 2001-05-11. Föreningen har mycket god ekonomi och är idag helt skuldfri, med en kassa vid årsskiftet 18/19 på cirka 10 mkr. Därutöver har föreningen sex hyresrätter kvar. Sedan 2018 har föreningen driftsatt en ny bergvärmeanläggning, vilket innebär att föreningen är självförsörjande med värme. Detta kommer resultera i väsentligt lägre energikostnader och lägre energiförbrukning. Notera därför att energideklarationen som är bilagd inte är baserad på bergvärmen utan fjärrvärme.

Dessutom hyr TeliaSonera ett mindre utrymme om ca 3 kvm. Den goda ekonomin ger föreningen flera goda möjligheter på sikt.

Extra källarförråd finns att hyra i flera olika storlekar, dock separat kö.

I samband med överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr av pantsättare.

Se gärna föreningens informativa hemsida:
www.brfskinnarviksberget2.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
97
Varav hyreslägenheter
6
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
ComHems grundutbud för TV och radio ingår i avgiften, även bredband via fiber med en hastighet om 1000/1000 Mbit ingår i föreningsavgiften Leverantör är A3, f.d. Alltele.
Möjlighet att välja till tilläggstjänster och telefoni finns. Alla val förutom grundutbudet skall medlemmarna beställa själva.
Parkering
Parkeringsplatser, 61 st kan hyras till en kostnad om 480 kr/månad. I dagsläget är det kö.
I genomsnitt säljs 6-8 lägenheter per år, vilket innebär att det kommer finnas en naturlig omsättning i kön.
Renoveringar
2019 - Fönster och uteplatser renoveras under 2019. Den aktuella lägenhetens fönster är klara.
2018 - Under första kvartalet detta år har Bergvärme installerats
2016 - Byte av elstigar i almänna utrymmen, samt byte av elcentraler med 3-fas i lägenheterna. Installation av nytt låssystem.
2014 - OVK.
2012 - Installation av nya hissar.
2012-14 - Relining av avloppsstammar till kök och badrum, även i källaren.
2010 - Byte av termostatventiler på element.
2010-14 - Renovering av hissar.
2009 - Renovering av balkonger.
2007 - Ommålning av trapphus.
2006 - Byte av ventilation.
2002 - Nybyggd tvättstuga samt nybyggd fjärrvärmecentral.
2002 - Nya portar.

Kommande renoveringar:
Fönsterrenoveringen avslutas under 2020
Under kommande år skall föreningen se över marken vid parkeringen (troligtvis projektering 2020 och genomförande 2021). Fasaden ligger många år fram i tiden.

För mer detaljerad underhållsschema, se årsredovisning.
Ekonomi
Nyckeltal för 2018:
Kassa och bank 9 434 182 kr
Föreningen har inga långfristiga skulder.

Finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-01-29)
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja den boende skall då minst äga 10%.
Äger föreningen marken
Fastigheten är upplåten med tomträtt och nytt avtal gäller från 2004-01-01 med en löptid om 20 år. Nuvarande tomträttsavgäld uppgår till 659.800 kr/år.
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
GÄSTLÄGENHET
På årsstämman 2019 togs beslut om att ha en gästlägenhet i föreningen. En 3:a på 81 kvm. har iordningställts och är nu tillgänglig för medlemmar att boka under en provperiod fram till nästa stämma år 2020. Hyreskostnad uppgår till 700 kronor per dygn. I det fall att den inte nyttjas i förväntad omfattning kommer föreningen att sälja lägenheten.

ÖVRIGA GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykel- och barnvagnsförråd, hobbyrum, återvinningsrum och tvättstuga samt 2 cykelställ på gården. Det finns en välutrustad tvättstuga med stor kapacitet som två hushåll kan nyttja samtidigt, där det brukar finnas gott om lediga tider. Se föreningens hemsida för mer info.

Föreningen har ett antal förråd som kan hyras. Kostnaden varierar beroende på storlek och kostar upp till 800 kr/månad.

Karta

Södermalm - Mariatorget Stockholm

Ludvigsbergsgatan 37, 3 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg